Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czemu czołgać się mają sprzedają wiec zarabiają , to my obywatele się czołgamy przed politykami i innymi krajami bo nie mamy nic tak to jest .

Teraz ile to tartaków upadnie co z wiązane z drewnem to działanie było zaplanowane nie powstało z dnia na dzień .

Opublikowano

h*ja prawda jak by była Polska sama w sobie to h*j mnie obchodzi Czech ale nie jesteśmy wolni  .  Jak pozbyliśmy się sierpa i młota to teraz pier**lona Unia dyktatura czy to nie jeden czort tylko w ładnym opakowaniu .

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, galan99 napisał:

Teraz ile to tartaków upadnie co z wiązane z drewnem to działanie było zaplanowane nie powstało z dnia na dzień .

To nie było zaplanowane. To jest owoc pracy głupków typu Suski , w sprawach o których nie maja pojęcia a zostali do nich oddelegowani z klucza partyjnego.

Galan ty nie masz pojecia co by było bez UE. Polska sama sobie nigdy nie była i nie będzie . Kto tak mysli nic nie rozumie.

Edytowane przez Ulman
Opublikowano (edytowane)

Wyobrażasz sobie Polskie samowystarczalna... 

4 minuty temu, galan99 napisał:

h*ja prawda jak by była Polska sama w sobie to h*j mnie obchodzi Czech ale nie jesteśmy wolni  .  Jak pozbyliśmy się sierpa i młota to teraz pier**lona Unia dyktatura czy to nie jeden czort tylko w ładnym opakowaniu .

Edytowane przez PRZMAS19821982
Opublikowano

Kurna tylko Rosja jest samo wystarczalna ale fabryki i jeszcze raz fabryki coś produkować sprzedawać i zarabiać , NIEMA NIC . Co jest tylko lasy i węgiel tylko to można sprzedać a na rynek nic nie ma .

3 minuty temu, Ulman napisał:

To nie było zaplanowane. To jest owoc pracy głupków typu Suski , w sprawach o których nie maja pojęcia a zostali do nich oddelegowani z klucza partyjnego.

Galan ty nie masz pojecia co by było bez UE. Polska sama sobie nigdy nie była i nie będzie . Kto tak mysli nic nie rozumie.

Niby czemu ma zawsze podlegać pod innych jak nie pod Ruskiego to pod Niemca i to jeden h*j .

Opublikowano

Sprzedać by było gdzie tylko Niemiec kazał ponakładać embarga na Rosję i tym sposobem dojechał gospodarki wschodnie ludzie czy w niczego nie widzicie to jest  rozbiór gospodarki Polskiej .

Po całości Rusek już dawno dogadał się z Niemcem .

• Haha 1
Opublikowano
16 minut temu, galan99 napisał:

.Niby czemu ma zawsze podlegać pod innych jak nie pod Ruskiego to pod Niemca i to jeden h*j .

Bo jest za słaba a rzadzący to kretyni.

10 minut temu, galan99 napisał:

Sprzedać by było gdzie tylko Niemiec kazał ponakładać embarga na Rosję i tym sposobem dojechał gospodarki wschodnie ludzie czy w niczego nie widzicie to jest  rozbiór gospodarki Polskiej .

Po całości Rusek już dawno dogadał się z Niemcem .

Nie wiń Niemcy tylko naszych baranów którzy z nikim nie chcą rozmawiać i z każdym toczą wojenki. Embarga są do obejścia tylko trzeba się dogadać z Łukaszenką żeby do Rosji towar przechodził. Rozbiór gospodarczy jest na nasze własne życzenie. 

Niemiec dogadał sie z ruskim? Ano dogadał sie bo po pierwsze rozmawiaja a po drugie chcą robic wspólny biznes. My z Rosja nie rozmawiamy bo Putin zły i się brzydzimy bo Rosja cos tam, bo ZSRR, bo tupolew bo kiedys była jakaś woja i takie inne bzdury.

Na Niemcy plujemy codziennie, reparacje , wyrzuty i ciągłe pretensje  a nawet sędzia TK idiotka profesor Pawłowicz oficjalnie opluwa ich regularnie. Sami sie izolujemy a potem mamy o to pretensje? To jest szczyt głupoty i nie ma sie co dziwic ze nas będą kopać w dupe. Sam bym tak robił bedąc na ich miejscu.  

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Ulman napisał:

Od sześciu lat

A to  ciekwe  że  w zeszłym roku  w warszawie   PiS  odsunął  dyrektora  w szpitalu  mianowanego  przez  czajkowskiego  i  wprowadził  komisarza   bo  nie  radził  sobie  czajkowskiego dyrektor  z sytuacją  związaną  z Covid.

Szpitale  w  większości  podlegają  pod  samorządy 

2 godziny temu, Tomasz0611 napisał:

Lepiej mieć 10 dobrze obstawionych szpitali niż 20 z lekarzami jezdzacymi od jednego do drugiego, bo w jednym 1/2 etatu, w kolejnym znowu 1/2 etatu itd. 

No  i  piętrowe  łóżka  powstawiać   co  by  pomieścić  wszystkich  :D  :P  :D  :D   Już  teraz  brakuje  miejsc   a co dopiero  jak by  połowę  zlikwidować   :D  :D  

Opublikowano
6 minut temu, Ulman napisał:

Ty jesteś paranoikiem wiec nie rozumiesz co się dzieje wkoło. Skoro wszystko upada to czemu od 30 lat jest wzrost gospodarczy? 

Jest wzrost gospodarczy po huju i zielona wyspa była i wzrost był ach ta propaganda lepsza jak za Lenina i Stalina była i dorzucić jeszcze Joseph Goebbelsa .

Opublikowano
51 minut temu, Ulman napisał:
59 minut temu, galan99 napisał:

i niech upadają .                kilka lat temu wszedłem do zwyklego sklepu meblowego to  jakość tych mebli to masakra .

Opublikowano
6 minut temu, PRZMAS19821982 napisał:

https://www.polsatnews.pl/wiadomosc/2021-10-25/mateusz-morawiecki-ue-stawia-polsce-zadania-przystawiajac-jej-pistolet-do-glowy/?ref=slider

Zmieniają się właściciele.... Skutkuje to że coraz mniej jest towarów rodzimych... 

Więc co jest obcy kapitał niczego nie braknie i nie zbraknie tylko kto zarobi na tym obcy nie nasz kapitał wiec jak to ma się do gospodarki ? .

Opublikowano (edytowane)

tak powiadam .        90 % polskiej produkcji powinna być wycofana dla dobra obywateli

3 minuty temu, galan99 napisał:

Co powiadasz niby nasze złe wszystko było i jest zachodnie wszystko lepsze ? .

Edytowane przez jarecki
  • Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v