Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, mirro napisał:

Spokojnie, spokojnie szkoda nerwów na bałwana.😂

Bałwan choć ciepłe uczucia budzi, a ten ćwok przyciąga kostkę brukową i zepsute jaja jak magnes metal.

Dobra, odpalam auto i jadę na kawę

Opublikowano
18 minut temu, Agrest napisał:

A to psi uj. Jak ja go nie trawię . Fajans zapyziały, kmiot zwiększy budżet na walkę z chorobami zakaźnymi. Tylko do kogo te pieniądze trafią bo chyba nie do rolnika. Rolnikowi pewnie zostanie podnieść wymogi sanitarne, więcej za weta i utylizację zapłacić .

Paliwo rolnicze ? Niech sobie walnie szklankę do obiadu z mojej puli. Jełop ma dobrze wyliczone że pewnie 80% tego co szumnie podniesie wróci niewykorzystane do budżetu.

No bo poco zwiększyć kwotę do litra On jak lepiej liczbę on, bo nieliczni wykorzystają.

340 spotkań od maja odbył - chyba kaw tyle wypił.

Strajki udało się wyciszyć. 🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️ No sukces. Paliwo i mandaty zdrożały to nie ma za co na blokadę jechać

12 minut temu, Agrest napisał:

Ubezpieczenia rolnicze - jak debil wymyślił ubezpieczenie od przymrozków wiosennych teraz jesienią?

Jeśli chcę jęczmień ubezpieczyć od przymrozków to teraz, niewiedzy czy przezimuje.

Jabcoki grójeckie też już dziś chyba muszą ubezpieczyć sądy od przymrozków.

A jak k**wa przyjdzie powtórka r86 to co? Zapĺacą? Nie bo wymarzło drzewo a nie kwiat.

Sławek spokojnie, bo jakaś żyłka pęknie , a strata by była ogromna 🥴

Damy radę , już nie długo wybory , ludzie nam wybiorą 

Opublikowano
8 minut temu, mirro napisał:

A mnie kuźwa połamało i czekam na telefon , czy i o której Pani doctor raczy obejrzeć moje zwłoki. Choć proponowała teleporadę.😂

Covid 🙄

Opublikowano
12 minut temu, mirro napisał:

A mnie kuźwa połamało i czekam na telefon , czy i o której Pani doctor raczy obejrzeć moje zwłoki. Choć proponowała teleporadę.😂

Mogę Ci dać numer do pediatry pulmunologa, tudzież anestezjologa ginekologa😜

Opublikowano

Nie, poprostu mogę polecić🤭

Oj ile mi w życiu pomogli. 

Teleporadę uskuteczniłem dużo wcześniej niż to się stało modne🤭

Opublikowano
36 minut temu, Ursus932 napisał:

Sławek spokojnie, bo jakaś żyłka pęknie , a strata by była ogromna 🥴

Damy radę , już nie długo wybory , ludzie nam wybiorą 

Ciemny lud tak głupi i otumaniony przez propagandę w tvpis i z ambony że ślepo głosuje na nich i jak na razie nic to nie zmieni musi się coś wydarzyć nadzwyczajnego wtedy może?

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Andpol napisał:

Ciemny lud tak głupi i otumaniony przez propagandę w tvpis i z ambony że ślepo głosuje na nich i jak na razie nic to nie zmieni musi się coś wydarzyć nadzwyczajnego wtedy może?

A mnie to pier**li , może być i PiS ,PO, PSL  albo h*j wie kto jakieś konfederaty itd , ja sobie radę dam jak moi przodkowie przeżyli , zabory ,okupację , komunizm , tw Bolka , to i ja będę żył 

Ale powiedziałem żaden h*j mojego głosu nie dostanie !!! Nie ważne z jakiej opcji 

Edytowane przez Ursus932
Opublikowano

@Agrest a co ty taki zdenerwikowany😡 dzisiaj bo aż strach😱 się do ciebie odezwać żeby nie zarobić jakiej wiązanki🤬?

Opublikowano

Właśnie  rozmawiałem a Agrolok  i  w brew  temu  co  opowiada  @racyl  nawozy  są  dostępne  zarówno  saletra  jak  i slaetrzak  no  i wieloskładnikowy 

Opublikowano
2 godziny temu, mirro napisał:

jesli ma w gabinecie rezonans magnetyczny i sprzet do scyntygrafii to ci pomoze jak najbardziej w diagnozie ,jesli nie ma to ja ci udziele bez czekania porade rownie trafna jak pani doktor 😂.

wez opokan ,poloz sie na podlodze,na dywanie zeby bylo miekko i poczekaj az przejdzie.

no chyba ze pani doktor mloda i ladna wtedy ona pewnie lepiej pomoze.

1 godzinę temu, mirro napisał:

Po tym zestawie sugerujesz mi chyba szybki kontakt z grabarzem.😂

gdyby cie wzieli do  5 szpitala wojskowego to moge polecic godna zaufania im profesjonalna firme

Opublikowano (edytowane)

39 minut temu, PRIMO napisał:

@Agrest a co ty taki zdenerwikowany😡 dzisiaj bo aż strach😱 się do ciebie odezwać żeby nie zarobić jakiej wiązanki🤬?

Spokojnie, ten śliski gość mnie nerwuje, a wiązanki to niedługo na 1 listopada🤭

16 minut temu, Ursus932 napisał:

Słuchaj racyla to będziesz zimą w skarpetkach chodził 

No akurat zawsze w skarpetkach chodzę, zimą nawet w grubszych😜

7 minut temu, jacus napisał:

gdyby cie wzieli do  5 szpitala wojskowego to moge polecic godna zaufania im profesjonalna firme

Masz na myśli czterech w czarnych garniturach plus kierowcę?

36 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Może był na stacji benzynowej albo składzie nawozów, i do tej pory aż go nosi xD

Tankuję z beki, bo b7 i lepiej jak najszybciej zużyć.

Nawozy zakupione. Więc luz.

Jedynie mięsko na targu trochę kosztuje, ale warto. Pyszna szyneczka polędwiczka i boczuś kupione👍

Edytowane przez Agrest
Opublikowano
23 minuty temu, Ursus932 napisał:

Słuchaj racyla to będziesz zimą w skarpetkach chodził 

A co ja Ci rady na życie daje ? 😂  żyj dalej z dziadków emerytur 😂

26 minut temu, Denwer napisał:

Właśnie  rozmawiałem a Agrolok  i  w brew  temu  co  opowiada  @racyl  nawozy  są  dostępne  zarówno  saletra  jak  i slaetrzak  no  i wieloskładnikowy 

no to pochwal się cenami jakie ci powiedzieli 😂

ile za saletre 3600zł/t ?😂 ile za po polifoskę 6 -2800 zł/t ? 😂

Ile za bezchlorkowy hydrocomplex, polifoska start 120-140zł/25kg ? to jest normalność za 4800-5600zł/t ?😂

Opublikowano
17 minut temu, racyl napisał:

ile za saletre 3600zł/t ?😂 ile za po polifoskę 6 -2800 zł/t ?

Saletrzak 2800 brutto  Saletra ok 3000zł  brutto  Polifoska 6  bodajże  kolo 2500zł

Ale  są  dostępne   a  pisałeś bzdury że  nie  ma nawozu 

Opublikowano
1 godzinę temu, racyl napisał:

ile za saletre 3600zł/t ?😂 ile za po polifoskę 6 -2800 zł/t ? 😂

Ile za bezchlorkowy hydrocomplex, polifoska start 120-140zł/25kg ? to jest normalność za 4800-5600zł/t ?😂

Czym ty się przejmujesz racuch,w przyszłym roku krzykniesz cenę za truskawki adekwatną do cen nawozów.Plujesz na PIS a równocześnie domagasz się cen urzędowych na nawozy?Chcesz blokować eksport nawozów?ogarnij się.

Opublikowano

Na ulice może nie wyjechać 3 mln aut. Rząd chce wprowadzić zmiany w homologacji .

Projekt ustawy resortu infrastruktury dotyczący systemów homologacji pojazdów budzi poważne wątpliwości. Nawet posłowie PiS twierdzą, że na zmianach ucierpią kierowcy jeżdżący samochodami na gaz. O co chodzi w przepisach, które mają wejść w życie w nowym roku .

Ministerstwo Infrastruktury musi zmodyfikować przepisy tak, żeby były zgodne z zasadami panującymi w całej Unii Europejskiej. Chodzi o tajemniczo brzmiący regulamin 115 EKG ONZ. Jakie zmiany chce wprowadzić resort? Przede wszystkim jedną, kluczową: od nowego roku do każdego modelu samochodu i każdego rodzaju silnika potrzebna będzie nowa homologacja do zamontowanej już instalacji LPG.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v