Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, racyl napisał:

gdzie taką ładną szypułkować to  odmiana na handel

Grandarosa nie nadaje się na handel ;) coraz bardziej poznają się na jej smaku i coraz gorzej idzie. 

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano

smak nie najgorszy

1 minutę temu, Tomasz0611 napisał:

Grandarosa nie nadaje się na handel ;)

wszystko co jest duże się nadaje. klient oczami kupuje

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, racyl napisał:

smak nie najgorszy

wszystko co jest duże się nadaje. klient oczami kupuje

Już te czasy mijają, może u was na wschodzie jest inaczej, na Warszawę już jakaś bardzo gruba nie musi być, smak jest ważniejszy ;) chociaz Olimpia mi w tym roku pięknie schodzila, smaczna i gruba. 

Snapchat-394448291.jpg

• Like 1
Opublikowano

Ja lepszej jak Darselect nie jadłem.

Ale już koniec, bo nie wiem co w obecnej sytuacji politycznej piszczy🤭

Opublikowano (edytowane)

to zależ czy chcemy zeby klient wrócił czy nie , jak smak kiepski to nie wróci , jest jeszcze spora grupa konsumenta co sie nie zna i wróci 

Edytowane przez jarecki
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, jarecki napisał:

to zależ czy chcemy zeby klient wrócił czy nie , jak smak kiepski to nie wróci .

Ja mam stałych klientów od kilku lat ;) jak się złapało kontakt kilka lat temu, tak cały czas się handluje. Już przed sezonem dzwonią i pytają się czy w tym roku będę miał dla nich towar ;)

• Like 1
Opublikowano
6 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Już te czasy mijają, może u was na wschodzie jest inaczej, na Warszawę już jakaś bardzo gruba nie musi być, smak jest ważniejszy ;) chociaz Olimpia mi w tym roku pięknie schodzila, smaczna i gruba. 

Snapchat-394448291.jpg

Ty gdzieś z truskawkowego zagłębia? 

Opublikowano

ja to znam tylko zenge-zengane czy jakos tak murzynka zwana, mialem jej caly ar ale zarosla bo jesc bylo komu ale plewic nie za bardzo.

100 tysiecy-to wystarczy raz w tygodniu jednego kabana przerobic, a na swieta pare wiecej, zaden problem ,tylko gdzie kupca znalezc ?? 

Opublikowano

Nie tak łatwo wgryźć się w rynek. Dobrą wędlinę nie tak łatwo zrobić, a ciulowym drewnem do wędzenia łatwo zepsuć i zrazić klienta.

A weterynarz co jarmark z pełnymi reklamówkami że straganów wychodzi🤭

Opublikowano
4 minuty temu, jarecki napisał:

olx pełne ogłoszeń domowych wędlin  a ceny kosmos , mysle żę warto się tym zainteresować 

jak klienci kupują po parę deko to na pewno warto 😁

Opublikowano
6 minut temu, jacus napisał:

ja to znam tylko zenge-zengane czy jakos tak murzynka zwana, mialem jej caly ar ale zarosla bo jesc bylo komu ale plewic nie za bardzo.

100 tysiecy-to wystarczy raz w tygodniu jednego kabana przerobic, a na swieta pare wiecej, zaden problem ,tylko gdzie kupca znalezc ?? 

Jeśli masz towar pierwyj sort bez chemii to wieści rozejdą się lotem błyskawicy i nienadążysz z produkcją. 

Opublikowano
3 minuty temu, Agrest napisał:

A weterynarz co jarmark z pełnymi reklamówkami że straganów wychodzi🤭

sporo straganów, to i próbek multum...

Opublikowano
1 minutę temu, racyl napisał:

jak klienci kupują po parę deko to na pewno warto 😁

Nie pitol pan farmazonów bo jeśli klientowi przysmakuje wyrób to nie będzie brał po parę deko tylko będzie brał całymi kilogramami dla siebie i rodziny. 

Opublikowano
1 minutę temu, PRIMO napisał:

Nie pitol pan farmazonów bo jeśli klientowi przysmakuje wyrób to nie będzie brał po parę deko tylko będzie brał całymi kilogramami dla siebie i rodziny. 

a po co? kartofle gotuj. miesa mniej wychodzi.

Opublikowano
5 minut temu, PRIMO napisał:

a niech bierze, trzeba spróbować tego żeby coś o tym powiedzieć.

handluje przy sklepie mięsnym to doskonale widzę po ile oni kupują wędlin.

w mieście to jest tak że kupują po troszeczku a codziennie łażą dla zabicia czasu. dzisiaj sprzedawać na kilogramy w detalu to jest nie lada wyzwanie

Opublikowano
Przed chwilą, racyl napisał:

a niech bierze, trzeba spróbować tego żeby coś o tym powiedzieć.

handluje przy sklepie mięsnym to doskonale widzę po ile oni kupują wędlin.

w mieście to jest tak że kupują po troszeczku a codziennie łażą dla zabicia czasu. dzisiaj sprzedawać na kilogramy w detalu to jest nie lada wyzwanie

Teraz klienta to przyciąga się jakością a nie ceną. 🤨

Teraz sobie porównaj ile poleży towar ze sklepu a ile bezpośrednio od rolnika. 

Opublikowano (edytowane)

masarnie małe powstają jak grzyby po deszczu  tylko jest problem z miesem dobrej jakosci bo ze swiniaka fermowego dobra kiełbasa nie wyjdzie ,  

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
5 minut temu, PRIMO napisał:

Teraz klienta to przyciąga się jakością a nie ceną. 🤨

Teraz sobie porównaj ile poleży towar ze sklepu a ile bezpośrednio od rolnika. 

Ty to wiesz, ja to wiem a weź wytłumacz mieszczuchowi że to musi więcej kosztować bo nie ma więcej gotowego wyrobu niż surowca pierwotnego 😁

sklepiki z tego typu towarem otwierają się ale na dłuższą metę to mało który funkcjonuje

Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, racyl napisał:

y to wiesz, ja to wiem a weź wytłumacz mieszczuchowi że to musi więcej kosztować bo nie ma więcej gotowego wyrobu niż surowca pierwotnego

nie musi kosztować przy cenie swiniaka 5 ,5 zł za kg  cena szynki , baleronu polędwicy i kiełbasy po 30 zł podwaja jego wartrość , kilka lat przy ojcu spędziłem na przetwurstwie ,, garażowym ''

14 minut temu, racyl napisał:

sklepiki z tego typu towarem otwierają się ale na dłuższą metę to mało który funkcjonuje

tak , bo trzeba rozserzyć asortyment  o inne wyroby , jakies np . warzywa ale dobrej jakość  , do tego pierogi domowe o i teraz są makarony domowe na czasie też z takich sklepików .                           Obecnie utrzymanie lokalu z pracownikiem to 10 tys zł miesięcznie 

Edytowane przez jarecki
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v