Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
10 godzin temu, jacus napisał:

ziemkiewicz zamkneli-w sumie dobrze.

https://tvn24.pl/polska/wielka-brytania-rafal-ziemkiewicz-zatrzymany-przez-straz-graniczna-na-lotnisku-w-londynie-zostal-wypuszczony-5437144

"- Chciałem być na inauguracji roku akademickiego, jestem dumny z tego, że córka dostała się tu na studia. To najlepszy wydział w tym kierunku w Europie. Niestety, nie wyszło – powiedział dziennikarz, vloger, publicysta i autor książek."

Yyyyyyyyy jakby to powiedzieć, No to pretensje do tego co wyprowadził WB z UE proszę zgłaszać. Pewnie zrozumie.😂

"Ziemkiewicz miał się dowiedzieć, że "trzeba wyjaśnić pewne rzeczy". - Trafiłem do aresztu, w którym byli także inni mężczyźni. Z większością z nich nie dało się porozmawiać w żadnym europejskim języku. Byli z Afryki, jakichś krajów daleko- i bliskowschodnich. Był wśród nich obywatel Korei Południowej, z nim akurat mogłem się dogadać po angielsku. On został zatrzymany za to, że, zdaniem służb brytyjskich, miał przy sobie za dużo gotówki. To za dużo oznaczało dwa tysiące dolarów, a więc kwotę, którą bardziej zamożni ludzie przepuszczają w jeden wieczór - mówił Rafał Ziemkiewicz."

Pewnie chciałby do aresztu koedukacyjnego.😂  Wszyscy mieszkańcy WB są bardziej zamożni i wszyscy przepuszcają każdego wieczora po 2tyś dolców. Wnioski jak przystało na Pana Ziemkiewicza.

Teraz będzie w TVP epatował etosem represjonowanego .😂

• Like 1
Opublikowano
54 minuty temu, Denwer napisał:

243321816_280327467248285_38675020282670

Brak węgla unieruchomił niemiecką elektrownię. Kryzys energetyczny się rozpędza

Niedobory węgla kamiennego zmusiły operatora elektrownii Bergkamen-A w Niemczech do jej zamknięcia

Problemy z dostawami surowców energetycznych i elektryczności, których przyczyną jest popandemiczne ożywienie, widać na całym świecie, a to podbija ceny

Zdaniem Bloomberga aby uniknąć jeszcze większych problemów, Europa musi liczyć na łagodną i wietrzną zimę .

Pojeby i jeszcze raz pojeby są na świecie a ludzie jak barany im przyklaskują takie sukcesy ekologia , ochrona czego durni chyba w raz ze szprycą .

Kiedy ludzie się opamiętają że są robieni w durnia .

Opublikowano

Najlepiej w nic nie być umoczonym bo później takie pajace chodzą i opowiadają że zostali demokratycznie  wybrani 😂 ogłupiając społeczęństwo

Opublikowano
7 minut temu, jarecki napisał:

a co nie zostali wybrani ?  można polemizować czy 40 % to większość ale innym partiom które dzięki takiej ordynacji sprawowali władze to też nie przeszkadzało .

identycznie obrzydzenie swoimi wyborami było za PO jak teraz za PIS

Jedni czy drudzy to są zwyczajne oszusty i nigdy nie jest tak jak obiecują przed

Opublikowano

Teraz przedstawię durnotę świata co nakazuje wprowadzać rządom krajów wspólnoty by zniewolić ludzi .

Polski ład zakłada . Limit zakupów za gotówkę. Powyżej tej kwoty będzie zakaz. To jeden z punktów Polskiego Ładu 

Polski Ład zakłada limit zakupów za gotówkę

“Przedmiotowy projekt ustawy […] wprowadza ograniczenia płatności gotówkowych poprzez ustanowienie limitów płatności gotówkowych (20 000 zł lub równowartość tej kwoty) dla konsumentów w kontaktach z przedsiębiorcą oraz zmniejszenie limitów płatności dla przedsiębiorców z 15 000 zł do 8 000 zł” – napisano w opinii NBP.

NBP mówi dalej, że “władze krajów członkowskich zasięgają opinii EBC w sprawie każdego projektu przepisu prawnego w dziedzinach podlegających jego kompetencji zgodnie z Traktatem [o Funkcjonowaniu Unii Europejskiej] szczególnie odnośnie do środków płatności”.

Mateusz Morawiecki twierdzi, że ten ruch przyniesie do budżetu kolejne 6 mld złotych w 2022 roku. Czemu to ma służyć w czym pomagać zniewolenie człowieka przy pomocy wymyślonego nie widzialnego  Covida .

Może być zdjęciem przedstawiającym tekst „Każdy jest równyi każdy ma prawo oprzeżyć swoje życie jak takjakchce.Anietak chce.A nie tak jak chcą inni”

Opublikowano

jestem seryjnym morderca i chce przezyc swoje zycie tak jak chce a nie tak jak chca inni..........

10 godzin temu, witejus napisał:

Ty jesteś parodią samego siebie,jełopku roztropku.Jaruzelski z Breżniewem sprowadzali samolotami emigrantów i przeganiali lufami karabinów przez granicę?To Polacy z własnej woli ,zatrzymywani siłą w kraju ,emigrowali na zachód a nie siłą byli wyrzucani pod lufami karabinów,mędrku.

znasz znaczenie slowa parodia ?? z wlasnej woli ? widziales jak pinokia -seniora do francji wysylali samolotem sb-cy??  ogladnij pare filmow z tego czasu i wyrzuc w koncu ta czerwona czy zielona legitymacje...

Opublikowano
33 minuty temu, jarecki napisał:

ale szybki przelew to wygoda  , nie liczysz kasy nie boisz sie żę cię okradną , chyba żę z założenia wychodzisz żę chcesz coś zrobić nie legalnie .

Nie chodzi o wygodę tylko o kontrolę człowieka czy zastanawiasz się czasem co będzie jak zaczną pełną kontrolę skąd masz pieniądze ? .

To początek nie woli zakazy i ograniczenia gotówki z czym związane z kontrolą fiskalną dochód i wydatek i kara jak więcej wydasz jak zarabiasz .

Nawet jak by ci Babcia dała , czy rodzice to już będziesz karany bo masz nie legalną kasę do wydania i kara . Kontrola fiskalna a ludzie się cieszą jak barany .

Opublikowano
2 minuty temu, galan99 napisał:

Nie chodzi o wygodę tylko o kontrolę człowieka czy zastanawiasz się czasem co będzie jak zaczną pełną kontrolę skąd masz pieniądze ? .

To początek nie woli zakazy i ograniczenia gotówki z czym związane z kontrolą fiskalną dochód i wydatek i kara jak więcej wydasz jak zarabiasz .

Nawet jak by ci Babcia dała , czy rodzice to już będziesz karany bo masz nie legalną kasę do wydania i kara . Kontrola fiskalna a ludzie się cieszą jak barany .

nie chodzi o babcie tylko o płacenie VAT ,  a jak VAT  i CIT , zaniżanie ceny na umowie to normalna sprawa .

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, jarecki napisał:

nie chodzi o babcie tylko o płacenie VAT ,  a jak VAT  i CIT , zaniżanie ceny na umowie to normalna sprawa .

Vat to jedna sprawa ale ile ludzi ma kasę  nie wiadomego pochodzenia dla Państwa wiec jak dojdą do pełnej kontroli ile wpłynie ci na konto a ile wydasz robiąc zakupy to cię prędko usadzą .

Niech tylko połączą kasę fiskalną z fiskusem i kontem a są takie przymiarki będzie płacz .

Edytowane przez galan99
Opublikowano (edytowane)

jak najbardziej poważnie , bo cześć tych nie udokumentowanych pieniędzy pochodzi z legalnej pracy ale bez  wystawienia faktury za wykonanie usługi .a po drugie to wyolbrzymiasz  tą ustawe , ja płace kartą lub przelewem , z gotówki mam 500 zł w portfelu tak na wrazie czego .

Edytowane przez jarecki
Opublikowano (edytowane)

jak najbardziej poważnie , bo cześć tych nie udokumentowanych pieniędzy pochodzi z legalnej pracy ale bez  wystawienia faktury za wykonanie usługi .

Czyli nie ma faktury nie ma vat strata Państwa .

Nie  wyolbrzymiam tylko są przymiarki do tego i prace trwają .

Edytowane przez galan99
Opublikowano (edytowane)

Zakaz gotówki  na  wszystko kontrola .

Sprzedasz brony , kupisz brony trzeba  zapłacić Państwu . 

Jak masz gotówkę to Państwo jest stratne bo nie wie że kupiłeś brony czy sprzedałeś .

Komunia prezenty . Tak samo wesela , imieniny , urodziny .

Edytowane przez galan99
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v