Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Jamstach1 napisał:

Czy w lacpol piotrkuw kujawski pracuje. Jeszcze .nowacki

Nie. Już nie pracuje.

Łolek napisał:

U mnie  chyba cena bez zmian bo poniżej 15k 1,5 albo1,51 coś  tak bo faktury jeszcze nie mam a zawsze miałem powyżej 15k to chyba różnica 5gr 

kolego Ty cały czas w Lacpolu czy może coś się zmieniło?

Opublikowano
Łolek napisał:

1 godzinę temu, jimmy871 napisał: Nie. Już nie pracuje.   kolego Ty cały czas w Lacpolu czy może coś się zmieniło? Też u was na trasie teraz próbę na komórki i bakterie biorą za każdym razem?   Cały czas w polmleku

Opublikowano
4 godziny temu, jimmy871 napisał:

Nie. Już nie pracuje.

Nie Już dawno odszedlem a prezesi ci sami w lacpolu tez odstawiasz do nich

Opublikowano
Jamstach1 napisał:

4 godziny temu, jimmy871 napisał:

Nie. Już nie pracuje.

Lacpolu został już tylko nazwą na papierze. Teraz jest to tylko córka firmy Polmlek. Cała struktura systematycznie jest wymieniana na nową. Może i dobrze bo jeśli jakości mleka nie będzie to ceny też nigdy nie będzie. Zaczęli na naszej trasie pobierać próby na bakterie i komórki przy każdym odbiorze (szkoda że tak późno) ale czy to wejdzie na stałe i na całym zakładzie niewiadomo. Szczerze już sam nie miałem ochoty dbać o parametry wiedząc że inni próbę robią ze słoiczka a w zbiorniku smród mają.. Jak to w polmleku wygląda uczciwie próby pobierają czy też kierowcy drugą pensję za próby biorą??

Opublikowano

Nawet nie wiem kiedy biorą dopiero sms z wynikami 

15 minut temu, FarmerDyzio napisał:

pisz tu, nie krępuj się

Nie tutaj  bo mnie Daniel opitoli😉 jak co to w luźnych 

Opublikowano
14 godzin temu, Jamstach1 napisał:

Przy 6tys litrów  w lacpol piotkow kujawski  ile by mnie wyszlo mleko?

Opublikowano

Dalej koledzy, którzy narzekali że my beczymy o cenę w Mlekpolu mają coś przeciwko? A może przestaniemy beczeć i zgodzimy się na wszystko, wtedy pociągnie to cały rynek w dół? Najlepiej może będziemy wszyscy doić po złotówce, bo po co więcej?

Opublikowano

Drogi kolego ale ty się nie oburzaj bo to jest niestety przypadłość mlekpolowców. 

Opublikowano
9 minut temu, niesamowity90 napisał:

Dalej koledzy, którzy narzekali że my beczymy o cenę w Mlekpolu mają coś przeciwko? A może przestaniemy beczeć i zgodzimy się na wszystko, wtedy pociągnie to cały rynek w dół? Najlepiej może będziemy wszyscy doić po złotówce, bo po co więcej?

Nie poruszaj znowu tego tematu. Masz przykład wyżej że większość ma mocny ból d.py że mamy wyższą ceną. Zamiast cisnąć swoje spółdzielnie żeby podnosili to się cieszą że mlekpol obniża. Trudno to pojąć ale to jest jak w żarcie.

Złota rybka pyta ruska jakie ma życzenie. Rusek odpowiada że chce mieć 10 krów.

Rybka pyta niemca jakie ma życzenie. Niemiec odpowiada że chce mieć 15 krów.

Rybka widząc że każdy kolejny chce więcej. Do polaka mówi. Ty pewnie chcesz 20 krów? Polak odpowiada. Nie chcę ani jednej ale chcę żeby niemcowi i ruskowi wszystkie krowy zdechły.

Takie mamy społeczeństwo. Ktoś ma lepiej to zamiast robić tak żeby mu dorównać lub prześcignąć to cieszą się jak zaczyna mu gorzej iść. Nie mogą pojąć że jak najwięksi zaczną obniżać to ci mniejsi zaraz za nimi. 

Opublikowano
15 godzin temu, jimmy871 napisał:

Lacpolu został już tylko nazwą na papierze. Teraz jest to tylko córka firmy Polmlek. Cała struktura systematycznie jest wymieniana na nową. Może i dobrze bo jeśli jakości mleka nie będzie to ceny też nigdy nie będzie. Zaczęli na naszej trasie pobierać próby na bakterie i komórki przy każdym odbiorze (szkoda że tak późno) ale czy to wejdzie na stałe i na całym zakładzie niewiadomo. Szczerze już sam nie miałem ochoty dbać o parametry wiedząc że inni próbę robią ze słoiczka a w zbiorniku smród mają.. Jak to w polmleku wygląda uczciwie próby pobierają czy też kierowcy drugą pensję za próby biorą??

Cześć przy 6tys litrów jaka cenę bym miał w lacpolu?

Opublikowano
5 minut temu, krzychu987 napisał:

Nie poruszaj znowu tego tematu. Masz przykład wyżej że większość ma mocny ból d.py że mamy wyższą ceną. Zamiast cisnąć swoje spółdzielnie żeby podnosili to się cieszą że mlekpol obniża.

Czekaj czekaj to wy macie wyższa cenę bo przycisneliscie spółdzielnie jak rozumiem 🤔 😂😂😂😂😂 

Spółdzielnie rozgrywają nas jak chcą, a przycisnąć możesz sobie żonę w łóżku.  Większości się nie podoba wszyscy oburzeni a potem jak przyjdzie co do czego zostajesz sam. 

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, kr9292 napisał:

Czekaj czekaj to wy macie wyższa cenę bo przycisneliscie spółdzielnie jak rozumiem 🤔 😂😂😂😂😂 

Spółdzielnie rozgrywają nas jak chcą, a przycisnąć możesz sobie żonę w łóżku.  Większości się nie podoba wszyscy oburzeni a potem jak przyjdzie co do czego zostajesz sam. 

znam to z praktyki, wszyscy psioczą na cenę, a jak do prezesa jechać to 2/3 nie było, a później się pytają czy coś zdziałaliśmy xD

Opublikowano

Tego nikt nie wie czy cena była wyższa przez ten dym co był na jesieni. Ale jakiś wpływ napewno był skoro nawet w TPR był artykuł niezadowolonych rolników więc zasięg ogólnopolski poszedł a wcale aż tak dużo rolników się nie burzyło. Cena była dość dobra to wszystkim emocje opadły ale podejrzewam że jak znowu zacznie mocno spadać  to teraz będzie więcej chętnych którzy będą widzieli potrzebę zmian. Nie mogę tego pojąć że zamiast się jednoczyć to cały czas jest pocisk po tych osobach które chcą zmian. Jak sam stwierdziłeś spółdzielnie rozgrywają nas jak chcą między innymi przez takie osoby jak ty. Zamiast poprzeć tych buntujących się to ciśniesz bekę a w tym samym czasie jesteś dyma.y przez spółdzielnie. Brawo TY. 

Opublikowano
strsw33 napisał:

15 godzin temu, jimmy871 napisał:

Cześć przy 6tys litrów jaka cenę bym miał w lacpolu?

~1.25 brutto

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v