Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
41 minut temu, dejmian90 napisał:

Mlekovita raczej już nic więcej nie da bo podobno od nowego roku przychodzi do nich dużo nowych dostawców.

A skąd dochodzą ci nowi dostawcy?

Opublikowano
34 minuty temu, radekz200 napisał:

Jakby napisali ze premia została podwyższona o 20 gr to tak a tak będzie taka sama cena jak za październik 😛

U mnie pisze ze dodatkowa premia za listopad 10gr w październiku żadnego smsa nie miałem tylko 5 gr na fakturze było więcej 

Opublikowano

Pytanie z innego mniej drażliwego tematu ile wydajecie na dodatki paszowe miesięcznie na wszystkie sztuki i ile macie mleka i ile krów 

Np 20 tys na dodatki

35krow/70szt wszystkiego

mleka 15tys

Opublikowano
1 godzinę temu, Kubus7152 napisał:

Podobno sapek slubował teraz ponownie więc chłopy musimy zaciskać pasa na jego nowo młodo d*pę

Teraz jeszcze powsadzaj wszystkich nowych śwagrów wujków na dyrektorów 😱

• Like 2
Opublikowano
1 godzinę temu, kr9292 napisał:

Przeciez  już pisali ze za grudzien cena bez zmian

No wlasnie, cena z grudzien bez zmian. Ciekawe czy cena bez zmian liczac premie listopadowa czy juz bez tej premii

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, radekz200 napisał:

Łolek to ile Ci teraz wyjdzie? 😱 co ty bedziesz z kasa robił? 😛

No 1,75 może ciut więcej a kasę to będę w słoiki chował i pod kamieniami  zakopywał  albo Bizona od ciebie kupię 😉

Edytowane przez Łolek
Opublikowano
15 minut temu, emattti napisał:

No wlasnie, cena z grudzien bez zmian. Ciekawe czy cena bez zmian liczac premie listopadowa czy juz bez tej premii

No właśnie ja już się pogubiłem, ile tej premii w tym momencie będzie ponad cenę bazową? 25 groszy?

Opublikowano
11 minut temu, piotrek91p napisał:

Na dodatki to też idzie od groma jak wszystko drogie, u mnie licząc na szybko 7-8 tys 28 krów 21 tys mleka, także to też drażliwy temat 😁

Mniej niż cena mleka😁

U mnie szt ok 200szt

75 krow

25tys dodatki 

57 tys mleka

Opublikowano
45 minut temu, slawek74 napisał:

piaski proponowały kontrakt na przyszły rok rolnikom z sąsiedniej wsi 2zł litr

Piaski to mały zakład mają mieli w 2018r 600 dostawców 😁A wiadomo jak jest w tym biznesie że dostawców ubywa a nie przybywa 🤪 z resztą od kuzyna odbiera mlekovita Łaszczów i auto jedzie do piask do dostawcy po około tys mleka . Co do kontraktu to każdemu surowca brak kiedyś Krasnystaw chwalił się że są wstanie przerobić milion litrów a teraz ciekawe jaki mają obroty 

Opublikowano
1 godzinę temu, Łolek napisał:

No 1,75 może ciut więcej a kasę to będę w słoiki chował i pod kamieniami  zakopywał  albo Bizona od ciebie kupię 😉

Bizon to dopiero jak 2zeta  dadzą😃 u mnie ten sam SMS przyda się😉

Opublikowano

To jak mlekowita nic nie żucia to i w Łowiczu będzie d*pa! Cieszyłem się że w drugiej połowie października parametry wyszły tak jak w federacji a tu pierwsza połowa listopada i znów jeb w dół! A w Radomiu to kto rządzi kierownik czy jest jakiś dyrektor ?

Opublikowano
3 godziny temu, fantango napisał:

4gr nawet jakby dali to trochę mało uważam że powinni dać ok 15 gr albo przestać ciąć parametry

U mnie na listopad parametry wzrosły i są takie jak w federacji. Ciekawe tylko że jak w grudniu nie podnieśli to czy chociaż parametry się utrzymają

3 godziny temu, Kubus7152 napisał:

Podobno sapek slubował teraz ponownie więc chłopy musimy zaciskać pasa na jego nowo młodo d*pę

Już jej ślubował? Podobno sporo młodsza od niego...

Opublikowano
Marcin133 napisał:

1 godzinę temu, Łolek napisał:

bizona to dopiero przy 3zł ale jak inflacjia będzie tak szła to za rok i 3złote może być mało

Opublikowano
2 godziny temu, fantango napisał:

Pytanie z innego mniej drażliwego tematu ile wydajecie na dodatki paszowe miesięcznie na wszystkie sztuki i ile macie mleka i ile krów 

Np 20 tys na dodatki

35krow/70szt wszystkiego

mleka 15tys

60 tys na dodatki 

130 krów w doju 

300 sztuk wszystkiego 

120 tys litrów miesięcznie 

Opublikowano
9 godzin temu, Marcin133 napisał:

O to to przyda się 

9 godzin temu, michalcium napisał:

Mnie to Radek tak zakręcił że ja sam nwm czy to premia czy kontynuacja ceny październikowej 😂

Wydaje mi się że +

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v