Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Xawier napisał:

Tak z ulicy Cię wzieli czy znajomości/dojście jakieś? Ja chciałem jeszcze ze 3 lata podoić ale chyba wcześniej będe kończył. Krów 20

fajnie mieć jakieś doświadczenie zawodowe, dobrze byłoby znać jezyk angielski. Z jakiego regionu pochodzisz ?

Opublikowano
Xawier napisał:

Tak z ulicy Cię wzieli czy znajomości/dojście jakieś? Ja chciałem jeszcze ze 3 lata podoić ale chyba wcześniej będe kończył. Krów 20

brakuje maszynistów dużo brdzo odeszło lub ma odejść na emerytury

Opublikowano
1 godzinę temu, FarmerDyzio napisał:

kierownik pociągu

Kierownik burdelu?

22 godziny temu, Rrolniik napisał:

Nie znam takiego co by wrócił, za to znam kilku co uciekło z obozu pracy  u rodziców (gospodarstwa na wysokim poziomie)  albo chętnie by uciekli ale już za późno bo krechy nabrane xD

Ale też nie ma smrodu 7 dni w tygodniu, wszystko fajnie jak jest komu robić, a we 2 osoby to lepiej zboże posiać i do pracy niż się dobijać za te śmieszne pieniądze jakie teraz w rolnictwie można zarobić.

Ja tam.nie narzekam jak chcesz robić za cięcia za 3tys   to pracuj  ale się tutaj nie wpisuj bo to temat cen mleka a nie podniety wieśniaków etatem 

• Like 1
Opublikowano

33 minuty temu, FarmerDyzio napisał:

fajnie mieć jakieś doświadczenie zawodowe, dobrze byłoby znać jezyk angielski. Z jakiego regionu pochodzisz ?

Polska C czyli podkarpacie

Opublikowano
9 godzin temu, Ursus932 napisał:

Kurła wszyscy kończą , trza będzie z tych ferm mleko pić 🙁

Normalna kolej rzeczy. To nie przypadek, że we Francji, Niemczech czy Holandii zostały praktycznie duże farmy. Produkcja mleka to drogi sport dla bogaczy. A tylko w dużej skali wystarczy pieniędzy na niezbędne inwestycje czy siłę roboczą. Wystarczy pomyśleć, że wszyscy do 2024 muszą mieć odpowiedniej wielkości płyty gnojowe i silosy na kiszonkę. Przy Stadzie 30 krów w obecnych cenach w budowlance jest to potężna inwestycja. A to pewnie dopiero początek wymysłów urzedasow. Przed nami z pewnością perspektywa przeróbki obór z uwięzi na wolnostanowiskowe, mało kto będzie się z tym wszystkim szarpać 

• Like 2
Opublikowano
8 godzin temu, komizmo napisał:

Normalna kolej rzeczy. To nie przypadek, że we Francji, Niemczech czy Holandii zostały praktycznie duże farmy. Produkcja mleka to drogi sport dla bogaczy. A tylko w dużej skali wystarczy pieniędzy na niezbędne inwestycje czy siłę roboczą. Wystarczy pomyśleć, że wszyscy do 2024 muszą mieć odpowiedniej wielkości płyty gnojowe i silosy na kiszonkę. Przy Stadzie 30 krów w obecnych cenach w budowlance jest to potężna inwestycja. A to pewnie dopiero początek wymysłów urzedasow. Przed nami z pewnością perspektywa przeróbki obór z uwięzi na wolnostanowiskowe, mało kto będzie się z tym wszystkim szarpać 

Panie komizmo ja to wiem ,już wiele razy tu pisałem że to tylko kwestia czasu i mali wypadną ,

tylko tak myślę że jedną muszę trzymać na mleko , bo lubię nabiał 😋. A to sklepowe :/ 

Opublikowano
Ursus932 napisał:

Kurła wszyscy kończą , trza będzie z tych ferm mleko pić 🙁

na szczęście na tych fermach dbają o czystość i jakość mleka ;) przeważnie jeśli chcesz mieć cene mleka musisz dbać o jakość. Mały też dba Ale nie ten co narzeka ;)

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
32 minuty temu, Kierownik napisał:

na szczęście na tych fermach dbają o czystość i jakość mleka ;) przeważnie jeśli chcesz mieć cene mleka musisz dbać o jakość. Mały też dba Ale nie ten co narzeka ;)

Nie chodzi o czystość , z fermy jest produkowane na kiszonkach mokrych śmierdzących i GMO 😛  , a ja chce pić od krowy pasacej się na łąkach kwitnących 😊 ,  takie simentalki lub polskiej czerwonej  , pychotka 😋

Edytowane przez Ursus932
Opublikowano
1 godzinę temu, Ursus932 napisał:

Panie komizmo ja to wiem ,już wiele razy tu pisałem że to tylko kwestia czasu i mali wypadną ,

tylko tak myślę że jedną muszę trzymać na mleko , bo lubię nabiał 😋. A to sklepowe :/ 

Szczerze? Szkoda zachodu ja znałem kilku takich co mówili że 1 sobie zostawia a potem i ta ostatnia sprzedawali przecież czy przy 1 czy przy 20 podobny smród tylko mniejszy-rękami tego doił i tak nie będziesz a dojarki szkoda do 1 podpinać

Opublikowano (edytowane)
20 minut temu, radekz200 napisał:

@slawek_74 chyba jakaś suchsza bele Ci się trafiła bo jadłem dzisiaj edamski z ryk i był całkiem całkiem 😂😂

sorka za cytowanie teraz spróbuj z OSM  kosowa lackiego sera edamer ma za***isty aromat  taki prawdziwy ser 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
1 godzinę temu, MariuszDe napisał:

Szczerze? Szkoda zachodu ja znałem kilku takich co mówili że 1 sobie zostawia a potem i ta ostatnia sprzedawali przecież czy przy 1 czy przy 20 podobny smród tylko mniejszy-rękami tego doił i tak nie będziesz a dojarki szkoda do 1 podpinać

Do opasowych się pójdzie to krasule też ogarnę , najwyżej będzie cielak doił , a ja tylko jak będzie potrzebne mleko 

Opublikowano (edytowane)

Do opasowych się pójdzie to krasule też ogarnę , najwyżej będzie cielak doił , a ja tylko jak będzie potrzebne mleko 

Aha czyli myslisz zostawić   opasowe a nie całkiem zlikwidować a  to inna bajka. ja też powoli myślę o likwidacji pewnie do końca przyszłego roku nic nie będzie tylko ja jak będę likwidował to wszystko opasy powoli zresztą zaczynam zmniejszac

Edytowane przez MariuszDe
Opublikowano

Ja 3 hoduje bo dopłata :) tak chyba bym 2 zostawił, 1 i tak limouse mleko tylko dla 1 cielaka. A tak to mleka trochę daje jak przestawiam cielaki na preparaty zastępcze, bo takie tygodniowe nie zawsze od razu chętne na mleko w proszku  

Opublikowano

Może to trochę patriotycznie ale najlepszy żółty ser na rynku dla mnie to królewski z Mlekpolu. Jeszcze jakiś czas temu pisałem że Mlekpol dobrego sera nie potrafi zrobić ale teraz zwracam honor. Spróbujcie zanim skrytykujecie  post.

Opublikowano
3 godziny temu, greg1985 napisał:

Mlekpol 28.5 tyś l za czerwiec. 

Tł 4.15. Bi  3.11.

Cena brutto 1.60 zł.  Minus od tego  2 gr na udział i inne łakocie 😛

Niby obniżek nie ma A cena co miesiąc niższa. 

Kurła polmlek lepiej płaci 😱😱

Opublikowano

spróbuje a jaki to ser ? bo królewski to nazwa tylko dla sierpca  chyba 

22 minuty temu, Troker1979 napisał:

Może to trochę patriotycznie ale najlepszy żółty ser na rynku dla mnie to królewski z Mlekpolu. Jeszcze jakiś czas temu pisałem że Mlekpol dobrego sera nie potrafi zrobić ale teraz zwracam honor. Spróbujcie zanim skrytykujecie  post.

.

Opublikowano
jarecki napisał:

20 minut temu, radekz200 napisał:

@slawek_74 chyba jakaś suchsza bele Ci się trafiła bo jadłem dzisiaj edamski z ryk i był całkiem całkiem 😂😂

sorka za cytowanie teraz spróbuj z OSM  kosowa lackiego sera edamer ma za***isty aromat  taki prawdziwy ser 

a edama z ryk jadłeś?

Opublikowano
25 minut temu, Troker1979 napisał:

3 godziny temu, jarecki napisał:

Chłopaki kupcie i wysłać mi proszę , ocenie i wydam recenzje jak Gessler 😜 ps tylko mniej jak po dwa kilo nie przyjmę 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v