Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, pedro2 napisał:

Dokładnie. Tylko jak już robi porządki to sprawiedliwie, a tu dyskusja o dentystach, dzierżawach, kartoflach i nic. 😂 

Jak będę miał czas na gruntowne sprzątanie wstecz, to sprawiedliwie będą leciały ostrzeżenia i nie będę stosował taryfy ulgowej ukrywaniem postów o uprawie ziemniaka.

@robert1226 czym innym jest dyskusja o cenach, opłacalności, podmiotach skupujących, a czym innym opowieści jak komu minął dzień. Któryś user kiedyś trafnie określił, że w temacie cen trzody sami potrafią utrzymać porządek, a tutaj mają nawet założony drugi temat specjalny do luźnych rozmów, a nadal nie potrafią trzymać się tematu

Opublikowano

Oj dzieci dzieci. 

Kilka stron wcześniej ktoś napisał żeby uciekać z Mleksa i tak czekałem czy chociaż ktoś zainteresuje się tematem. Oczywiście nikt nie zadał pytania żeby zgłębić temat. 

Później dziwicie się że nie płacą za mleko że trzeba spłacać długi spółdzielni ale tak to jest jak się nie interesuję.  

Opublikowano (edytowane)
31 minut temu, grzesiu napisał:

Oj dzieci dzieci. 

Kilka stron wcześniej ktoś napisał żeby uciekać z Mleksa i tak czekałem czy chociaż ktoś zainteresuje się tematem. Oczywiście nikt nie zadał pytania żeby zgłębić temat. 

Później dziwicie się że nie płacą za mleko że trzeba spłacać długi spółdzielni ale tak to jest jak się nie interesuję.  

ja zadałem pytanie  Napisz coś wiecej , chodz z drugiej strony nie odejde ale Napisz coś wiecej .  napisał bym coś wczesniej i ja bo byli kozacy chyba z famili tego prezesa co swinie i mleko skupowali a wypłacili cegłami dosłownie . Z drugiej strony to mleks to szeroki biznes od masarni przez piekarnie , cukiernie chyba nawet obory i krowy ktoś kiedyś pisał 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano (edytowane)

Ja nic nie wiem tyle co na forum przeczytam ale specjalnie nie zadawałem pytania bo zaraz jest najazd na mnie że ja nie mam prawa się tu udzielać więc cierpilwie czekałem czy kogoś to zainteresuje.  Ktos tez napisał że płatność była podzielona na dwie Fv . Nikt też nie zainteresował się wypowiedziami w TPR prezesa lydera co do dostawców mleksa.  

Edytowane przez grzesiu
Opublikowano
4 godziny temu, grzesiu napisał:

Muszę przyznać że OSM Koło produkuje bardzo dobre masło. Szkoda że w mojej okolicy dostępne pod brendem owada.  

Czy to w ramach przeprosin dla znajomego redaktora znanego prezes 🤣👍

W następnych artykule będzie że zwykły konsument docenia walory smakowe masła z serca polski🤣

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
Dnia 19.05.2021 o 18:42, PerezStunt napisał:

Krążą ploty na rejonie, że Koło przegrało sprawę w sądzie za podszywanie się produktami pod inna mleczarnię, grube miliony kary. Ktoś coś wie?

Ciekawe to co piszesz bo żadna sprawa sądowa albo przeciwko nie toczy się ani nie toczyła w okresie ostatniego roku 

Edytowane przez Mateusz1q
Opublikowano
Dnia 18.05.2021 o 13:07, grzesiu napisał:

a wiec tak faktura za kwiecień została rozbita na dwie i za pierwszą połowe kwietnia wypłata wpłyneła 28 kwietnia !

Opublikowano
20 godzin temu, greg1985 napisał:

Na Youtube jest filmik z gospodarstwa gdzie rolnik oddaje mleko do polindusa i ma cenę 1.66 zł netto.  Fakt że ma  300 krów mlecznych 

Widać że człowiek mega inteligentny i ogarnięty tylko zapomniał, że to właśnie spółdzielnie trzymają tę branżę w ryzach i to dzięki nim on dostaje taką cenę w przeciwnym razie doił by poniżej kosztów. Jeśli on ma odbierane mleko i płacone bez względu na komórki, bakterie, tł i bi to ja nie mam pytań.

Opublikowano
1 godzinę temu, grzesiu napisał:

Widać że człowiek mega inteligentny i ogarnięty tylko zapomniał, że to właśnie spółdzielnie trzymają tę branżę w ryzach i to dzięki nim on dostaje taką cenę w przeciwnym razie doił by poniżej kosztów. Jeśli on ma odbierane mleko i płacone bez względu na komórki, bakterie, tł i bi to ja nie mam pytań.

A widzisz  A on ma inne zdanie A widać że chłop ogarnięty albo miał już doczynienie że spółdzielnią. U nas w okolicy widzę że jeździ polindus chyba to jest to samo co laktopol to mniej płaci jak Mlekpol a wymogi tak jak piszesz bez wody i anatybiotyku . Cena to chyba każdy indywidualnie 

Opublikowano

Jakie to jest rozwiązanie oddawać chu..e mleko tudzież wirować. Wcześniej czy później to się zemści. Chora krowa zarazi następną a i jaka wydajność od chorej krowy. To taki zjazd po równi pochyłej.

• Like 1
Opublikowano

W okolicy Śniadowa też są przypadki że z Piątnicy uciekli do wyżej wspomnianej firmy i cena indywidualna.  Ciekawe na co przerabiają takie mleko? Wszystko na proszek? 

Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, grzesiu napisał:

To jest gościu który mieszka 3 wsie ode mnie. Mam koło niego pole. Jakiś czas temu kupiłem of niego 4 jałówki. Bardzo mily i stateczny facet. On był już w nie jednej spółdzielni i mówi że to wszystko o kant d*py rozbić powiem tylko tyle. I zawsze mówi że ten co bliżej stołka to zawsze będzie miał lepsze mleko. A z komórkami to raczej nie ma problemu 🙂 bo tam to jest wszystko dopilnowane chyba 16 ludzi tam chodzi nad ta obora. Andrzej jest człowiekiem który pomaga bardzo innym. Pogada I z tym biednym i tym bogatym chociaż mówi że lepiej się człowiek dogada z tym biednym.

Edytowane przez Adamqq3
Opublikowano
14 godzin temu, Adamqq3 napisał:

To jest gościu który mieszka 3 wsie ode mnie. Mam koło niego pole. Jakiś czas temu kupiłem of niego 4 jałówki. Bardzo mily i stateczny facet. On był już w nie jednej spółdzielni i mówi że to wszystko o kant d*py rozbić powiem tylko tyle. I zawsze mówi że ten co bliżej stołka to zawsze będzie miał lepsze mleko. A z komórkami to raczej nie ma problemu 🙂 bo tam to jest wszystko dopilnowane chyba 16 ludzi tam chodzi nad ta obora. Andrzej jest człowiekiem który pomaga bardzo innym. Pogada I z tym biednym i tym bogatym chociaż mówi że lepiej się człowiek dogada z tym biednym.

Niezłe ziemię tam macie.... nie dziwię się jak pokazałem wschody mojej qq a Ty napisałes że nie qq a sosna powinna rosnąć

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v