Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
Ogólnie to Panowie z Mlekpolu powinni już dawno być u swoich radnych bo oni napewno wiedzą dlaczego podczas ostrej hossy zjedziemy 13-20gr (tak ,to nie żart) Ktoś powinien wylecieć z hukiem ( Kto interesuje się tematem wie kto) Ale żeby to zrobić pospolite ruszenie dostawców potrzebne bo rada ukształtowana po ostatniej akcji napewno się nie wychyli...
  • Like 2
Opublikowano (edytowane)

No przeciesz trzeba inwestować albo przyszedł im rachunek za prąd za styczeń. A kto to wszystko zapłaci no Przecież nie prezes nie rada ani nie pracownicy tylko zwykli producenci mleka .

Idąc tym tropem wszyscy lub prawie wszyscy będą obniżać się okaże. 

Trąbią żeby się rozwijać powiększać stada bo taki dobrobyt. Dziś rozmawiałem że znajomym co się w tamtym roku pobudowal to sadzil że musiał dobrać więcej dzierżaw i wszystko idzie do góry i więcej kasy na koncie przewala i obornika na gromadzie. 

Jak wejdzie też zielony lad i będą płacić za ograniczenia produkcji i bydła i inne pierdoly typu łąki na ptaszkowe to ja w to wchodzę może wtedy coś drgnie z tym mlekiem

Edytowane przez greg1985
Opublikowano
8 godzin temu, grzesiu napisał:

Dziękuję że jesteś tu na forum i mogę uczyć się od ciebie tych "mądrości". Haha

Grzesiek dziwi mnie to że  ktoś  kto nie jest hodowca udziela się  na forum mleczarskim to tak jakbym ja mądrzyl sie na forum np florystycznym bo lubię kwiaty .A nie będąc zangarzowany osobiście to może zacznij temat dla konsumentów mleka - oczywiście zwykłych .

• Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, Łolek napisał:

Grzesiek dziwi mnie to że  ktoś  kto nie jest hodowca udziela się  na forum mleczarskim to tak jakbym ja mądrzyl sie na forum np florystycznym bo lubię kwiaty .A nie będąc zangarzowany osobiście to może zacznij temat dla konsumentów mleka - oczywiście zwykłych .

Łolek ale jakbys rozwoził kwiatki to już mógłbyś się mądrzyć 😂😂

• Haha 2
Opublikowano
2 godziny temu, Łolek napisał:

Pomyśl czasami co piszesz. 

Nie trzeba być piłkarzem żeby mówić o piłce,  nie trzeba być politykiem żeby mówić o polityce. 

Opublikowano
grzesiu napisał:

Pomyśl czasami co piszesz.  Nie trzeba być piłkarzem żeby mówić o piłce,  nie trzeba być politykiem żeby mówić o polityce.

teoria jedno praktyka drugie więc żeby się o cenie mleka wypowiadać trzeba by przy krowach popracować ryki 1.63 brutto

Opublikowano
8 minut temu, slawek74 napisał:

teoria jedno praktyka drugie więc żeby się o cenie mleka wypowiadać trzeba by przy krowach popracować ryki 1.63 brutto

Tzn że sprzedażą produkcji mleczarni też tylko rolnicy mogą się zajmować bo to oni mają największą wiedzę o rynku mleka? 

2 minuty temu, Marcin133 napisał:

Grzechu wraca powoli do gry. Drobnymi kroczkami 😄 Powiedzmy że Ci wierzymy szary konsumencie😄

To czy ktoś mi tu wierzy czy nie to nie robi mi żadnej różnicy.

Opublikowano
23 minuty temu, lusjan napisał:

OSM Włoszczowa, 15-30 tys, t.4,15, b.3,45, 1,60 brutto dla vatowca. Ponoć do jesieni nikogo już nie przyjmują, a magazyny pełne. 

No i jak to się ma do tego ssania na produkty mleczne na świecie? Ktoś tu nas robi w wała byle tylko za dużo nie zapłacić rolnikowi.

Opublikowano
grzesiu napisał:

Tzn że sprzedażą produkcji mleczarni też tylko rolnicy mogą się zajmować bo to oni mają największą wiedzę o rynku mleka?   

Tu nie mowa o sprzedaży tyko o kosztach i ciężkiej codziennej pracy 365dni w roku a i czasem 366 / 24 godziny dyspozycyjny !!

• Thanks 1
Opublikowano
1 godzinę temu, grzesiu napisał:

Pomyśl czasami co piszesz. 

Nie trzeba być piłkarzem żeby mówić o piłce,  nie trzeba być politykiem żeby mówić o polityce. 

No i wpisujesz sie idealnie w ten model że  najwięcej ma do powiedzenia ten co sie h*ja na produkcji rozumie bo sprzedać produkt  a wyprodukowac surowiec to jest różnica 

A żebyś to zrozumiał to najlepiej idź na miesiąc do któregoś z nas ZAPRASZAMY

Opublikowano
Łolek napisał:

Już dawno powinno być by każdy pracownik mleczarni zanim zostanie przyjęty do pracy minimum miesieczne ''bezpłatne'' a nawet płatne ze strony pracownika praktyki u rolnikow produkujacych mleko i tak co pięć lat na przypomnienie zamiast urlopu a za kazdy dzień chorobowego to po godzinach do chlopa do gnuju 😁🤪

• Thanks 1
Opublikowano
1 godzinę temu, slawek74 napisał:

Tu nie mowa o sprzedaży tyko o kosztach i ciężkiej codziennej pracy 365dni w roku a i czasem 366 / 24 godziny dyspozycyjny !!

Grzesiu myśli że my tylko leżymy A mleko do zbiornika samo leci i jeszcze mamy czelność coś mówić na mleczarnie niedopuszczalne 😋

Opublikowano
48 minut temu, Łolek napisał:

No i wpisujesz sie idealnie w ten model że  najwięcej ma do powiedzenia ten co sie h*ja na produkcji rozumie bo sprzedać produkt  a wyprodukowac surowiec to jest różnica 

Jakby co to ja nie zapraszam

Opublikowano
59 minut temu, emtec123 napisał:

Parafrazując: Nie trzeba mieć styczności z mleczarnią by wiedzieć o plombach na kasetach cystern Mlekpolu, co nie Grzesiu? 😀

To ściśle tajna wiedza do której można dotrzeć tylko i wyłącznie poprzez wejście w struktury branży? Wystarczy że na ulicy spojrzysz na auto i widzisz. 

41 minut temu, greg1985 napisał:

Grzesiu myśli że my tylko leżymy A mleko do zbiornika samo leci i jeszcze mamy czelność coś mówić na mleczarnie niedopuszczalne 😋

Nigdy nie podważałem Waszej ciężkiej pracy i wiele razy pisałem że mam do Was za to wielki szacunek. Nie tylko wy ciężko pracujecie ale dziś każdy w pewien sposób ciężko pracuje jedni fizycznie inni umysłowo i psychicznie. Nigdy nie robiłem z siebie jakiegoś najmadrzejszego bohatera i strasznie nie lubię jak ktoś tak robi w stylu "gdyby nie my nie miałbyś co do gara włożyć " gdyby nie ja twoje mleko byłoby bezcenne i koło się zamyka. Ważne to żyć w synergii!!!

Opublikowano
10 minut temu, grzesiu napisał:

To ściśle tajna wiedza do której można dotrzeć tylko i wyłącznie poprzez wejście w struktury branży? Wystarczy że na ulicy spojrzysz na auto i widzisz. 

Nigdy nie podważałem Waszej ciężkiej pracy i wiele razy pisałem że mam do Was za to wielki szacunek. Nie tylko wy ciężko pracujecie ale dziś każdy w pewien sposób ciężko pracuje jedni fizycznie inni umysłowo i psychicznie. Nigdy nie robiłem z siebie jakiegoś najmadrzejszego bohatera i strasznie nie lubię jak ktoś tak robi w stylu "gdyby nie my nie miałbyś co do gara włożyć " gdyby nie ja twoje mleko byłoby bezcenne i koło się zamyka. Ważne to żyć w synergii!

Grzesiu ale my dostrzegamy twoją wiedzę. I tak jak często gloryfikowałeś działania Mlekpolu tak może teraz skomentujesz ostatnie działania? Hossa na świecie a rolnicy dostają ochłapy 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v