Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
damianos95 napisał:

Co on ma w podstawie ? Bardziej by mnie interesowal model 100km z turem

W standardzie ma stop & go, przekładnia 20x20 ( 5 biegów głównych i 1 półbieg), rewers power shuttle z regulacją agresywności działania, ehr, trzy pary złączy hydraulicznych, pompa hydrauliczna 55L/min, radio, klimatyzacja, 4 reflektory robocze na kabinie( 2 przód, 2 tył)

Opublikowano
Piotrek5060YouYube napisał:

@czyzyk85 może kosztować 200 a może kosztować pod 400 jeśli mowa o NH. Zależy od modelu i wyposażenia. Jak do tura to koniecznie rewers elektrohydrauliczny, chociaż już chyba każdy ciągnik od 80 km w górę ma to już w standardzie

Raczej celuję w nuższą cenę. Na 200mth rocznie nie jest mi potrzebny jakiś wypasiony model. Musi mieć tura i radzić zestaw siewnouprawny agromaszu tależówka+ siewnik. Zastanawiam się czy kupować nowy i wesprzeć się modernizacją, czy kupić coś używanego nie za starego?🤔

Opublikowano

Jak potrzebujesz ciągnik do zestawu uprawowo siewnego to najlepiej by jego masa własna wynosiła około 5 ton, bo te małych gabarytów 120KM ciągniki to mają masę około 4.5t.

czyzyk85 napisał:

Piotrek5060YouYube napisał:

@czyzyk85 może kosztować 200 a może kosztować pod 400 jeśli mowa o NH. Zależy od modelu i wyposażenia. Jak do tura to koniecznie rewers elektrohydrauliczny, chociaż już chyba każdy ciągnik od 80 km w górę ma to już w standardzie

Raczej celuję w nuższą cenę. Na 200mth rocznie nie jest mi potrzebny jakiś wypasiony model. Musi mieć tura i radzić zestaw siewnouprawny agromaszu tależówka+ siewnik. Zastanawiam się czy kupować nowy i wesprzeć się modernizacją, czy kupić coś używanego nie za starego?🤔

Opublikowano
Dnia 19.09.2021 o 12:14, Bolo3 napisał:

Jak myślicie Agro masz pol (lemiesz 16cali, 45 na skibę) zakryje oponę 600?

Przy 10km/h tak. 

Pytanie mam. Zastanawiam się nad ciagnikiem do tura- obowiązkowo, rozsiewacz i opryskiwacz. No i pasowałoby żeby dał radę współpracować z agregatem uprawowo siewnym który załadowany zbożem waży 2700 kg. Jest taki ciągnik do 120 koni który spełni wszystkie wymagania i nie połamie się na bruzdzie? 

Opublikowano

@Neveragain

Jako że akurat interesuję się najmocniej Claasem to pasowałby do tych wymagań Arion 510 sporo osób korzysta z tura przy nim, promień zawracania nieco poniżej 10 m a masa golasa ponad 6 ton z tuzem i balastem prawie 7 ton masz DMC 10250 kg rozstaw osi 256 cm standardowo rama wzmacniająca silnik i skrzynię. udźwig na tuz tył koło 7 ton jak dobrze pamiętam na końcówkach. Moc maksymalna 125 KM znamionowa 115 KM. kawał maszyny a cena około 30 tysięcy  zł więcej od podobnie wyposażonego Ariona 440-450 o tej samej mocy tonę lżejszy DMC 9000 kg i nie ma ramy tylko zwrotniejszy trochę. Poleciłbym jeszcze NH T6 i Maxxuma no ale tam najmniejszy to 145 KM mocy maksymalnej.

Opublikowano

Witam, zastanawiam się nad kupnem ciągnika o mocy znamionowej około 120-135 koni 

Myślę nad

New Holland T5.130 

New Holland T6.145, T6.160 

Jeśli new holland to na jakiej skrzyni polecacie i jakie są ich ceny? Bardzo kusi dynamic command tylko jaka jest różnica cenowa pomiędzy skrzyniami? 

Myślę także nad 

Case Maxxum 125 

Co polecacie najbardziej? 

Nie znam ich cen jeszcze także możecie pisać jeśli znacie ich ceny

Pozdrawiam 

Opublikowano

Wyceniał ktoś ostatnio ciągnik 50-80km głównie 3 pary wyjść, biegi pełzające ? W jakich pieniądzach można wyciągnąć taki ciągnik ?

Opublikowano

Claas Arion 450 First Claas dość bogaty hexashift 24x24, opony 600/480, amortzowana oś, lepszy fotel, większość opcji doliczone oprócz automatycznej klimy i prowadzenia GPS itp. ogólnie na bogato 312 tyś zł netto a porównawczo Arion 510 w podobnym wyposażeniu skrzynia hexashift 24x24, miękka oś, opony 600/480, lepszy fotel i również na bogato w nim jest oprócz GPS i automatycznej klimy cena 350 tyś netto

Opublikowano
13 godzin temu, Darek8787 napisał:

Claas Arion 450 First Claas dość bogaty hexashift 24x24, opony 600/480, amortzowana oś, lepszy fotel, większość opcji doliczone oprócz automatycznej klimy i prowadzenia GPS itp. ogólnie na bogato 312 tyś zł netto a porównawczo Arion 510 w podobnym wyposażeniu skrzynia hexashift 24x24, miękka oś, opony 600/480, lepszy fotel i również na bogato w nim jest oprócz GPS i automatycznej klimy cena 350 tyś netto

A orientujesz się może ile chcą za Ariona 610.?

Opublikowano

Steyr 4125 Profi Classic skrzynia 17x16 amortyzacja przedniej osi i kabiny, przedni tuz, skórzana kierownica, trochę bogatsze oświetlenie, opony tył 600 przód 480 Michelin.

Na dzisiejszy dzień 285 tyś netto do małej negocjacji. 

Case maxxum 125 w tym samym wyposażeniu 290 tyś netto do małej negocjacji.

Po nowym roku marzec/kwiecień te same modele ok 330 tyś netto tak powiedział dealer.

Pozdrawiam 

Opublikowano

Panowie, wy też tak długo czekacie za zamówionymi ciągnikami? 

Zamówiłem Masseya 5s w kwietniu, miał być do końca września tak jak na umowie, a teraz przedstawiciel śpiewa cos o listopadzie. 

Opublikowano

też się dołączę do pytania, bo co? rozumiem że można uważać że te skrzynie są złe (chociaż sam posiadam AC i ma swoje mankamenty ale ogólnie wg. mnie jest ok), ale może chociaż jakieś argumenty....?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Planujecie zakup nowego ciągnika rolniczego w tym roku? Macie jakieś wyceny nowych ciągników? Odwiedziliście jakiegoś dilera?
      jeżeli znacie ceny nowych ciągników lub zamówiliście nowy ciągnik podzielcie się informacją z innymi użytkownikami, na pewno pomożecie podjąć decyzję.
      Kontynuacja tematu: 

• Przez paweł199413
      Stoję przed wyborem przyczepy jednoosiowej coś w okolicy 4t. Co polecacie. Moze ktoś z was ma coś w miarę na sprzedaż 
    • Przez maniek05
      Witam mam do wymiany opony 420/70/r24 czy Turecka firma OZKA zda egzamin moze jakaś opinia ,dużo jeżdżę po asfalcie  jake opony polecicie

• Przez ursus914mirokk
      Witam chce kupić rozrzutnik obornika SIPMA RO 800 Zefir lub PRONAR NV161/2  czy ktoś posiada taki rozrzutnik jaki podałem lub ma tej firmy?? jake sa wady i zalety ? na co zwrucic uwage 
    • Przez yacenty
      Witam!
      prosze w miare mozliwosci o rozne cenniki
  • Dodaj nową pozycję...
v