Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

ciągnik John Deere 6090M

- moc nominalna silnika 90 KM bez IPM, silnik 4-cyl., o poj. 4,5l
- przekładnia PowerQuadPlus 24/24 półbiegi, z rewerserem 40 km/h, mokre sprzęgło
- koła tył 420/70R38, koła przód 380/70R24
- kabina z ogrzewaniem i klimatyzacją
- hamulce pneumatyczne 2-obwodowe
- fotel operatora pneumatyczny i fotel pasażera
- 3 pary gniazd hydrauliki z ociekaczam
- wydajność układu hydrauliki 114 l/min
- WOM 540/540E/1000 obr/min
- światła robocze LED przód i tył 4+6
- wyłącznik układu elektryczneg

- zaczep transportowy automat i polowy
- udźwig tylnego TUZ 5 700 kg,TUZ kat.3 haki
- błotniki przednie skrętne.

280 000,00 PLN

• Confused 2
Opublikowano

moim zdaniem w miarę cena tym bardziej że skrzynia 24/24 światła LED , ale to pewnie placowy , ostatnio w czerwcu pytałem o 6090m w standardzie skrzynia 16x16 i nic poza tym też 280 netto i niby w lipcu jakaś miała być podwyżka 3%

Opublikowano
4 godziny temu, zacx18 napisał:

moim zdaniem w miarę cena tym bardziej że skrzynia 24/24 światła LED , ale to pewnie placowy , ostatnio w czerwcu pytałem o 6090m w standardzie skrzynia 16x16 i nic poza tym też 280 netto i niby w lipcu jakaś miała być podwyżka 3%

Ciągnik do zamówienia jest podobnież  teraz jest jakaś promocja . Z ceny jeszcze idzie urwać 10 tys zł mówią to jest narazie oferta wstępna . 

Opublikowano

cena dobra tego ariona wersja pewnie bez dpf z normą stage 4 , sam się zastanawiam nad takim placowym tylko że model 430, Czy ktoś ma wiedzę czy taki ciągnik nie będzie problemu zarejestrować ? bo już obowiązuje norma stage 5 Czy nie będzie problemu z zwrotem dofinansowania jeśli był brany na mgr ? a ten ciągnik ma starszą normę spalin

Opublikowano

Ciągnik jest z 2020 roku Dealer twierdzi że nie jest zarejestrowany ale wiadomo jego interes to aby sprzedać... Najlepiej to pewnie by zajrzeć do homologacji

Opublikowano

Przepis jest przepis zarejestrować raczej powinno się dać bo to przecież roczny traktor i pewnie będzie można jeszcze takie rejestrować 2-3lata żeby marnotrawstwa nie było a MGR jako że dofinansowane to muszą być przecież Ekologiczne....! A mam jeszcze pytanie na 26 hektarów jaka moc by przyznali bo podobno jest przelicznik 5KM-1ha ? I jest możliwość dostać sam traktor? Bo sprzęt jakiś mam tylko mój 1204 fochy często ma i trzeba myśleć o nowym wolę do roboty...

Opublikowano (edytowane)

https://www.arimr.gov.pl/fileadmin/pliki/wnioski/PROW_2014_2020/MGR/2015/Zasady_doboru_maszyn_PROW_2014-2020.pdf

Nasycenie gospodarstwa mocą bardziej istotne niż maksymalna moc ciągnika. Maksymalną moc da się obejść stosownym uzasadnieniem.

Także na 26 ha to prawie 200 KM można by wziąć przy odpowiednim uzasadnieniu. Ważne by te 26 ha było w dopłatach wykazywane, a nie dzierżawa typu "dopłata dla właściciela działki"

Edytowane przez rolnik9
Opublikowano
Dnia 27.08.2021 o 13:15, Unexpected napisał:

Jakie opinie znacie na temat dealerów Massey-a  Agrimar  i Wokas AGRO?

Da się omijać tą regionalizację jeżeli adres zamieszkania mam inny niż gospodarstwa?

Ta rejonizacja w ogóle jest niezgodna z prawem, także albo to gdzieś zgłosić, albo po prostu zrezygnować z zakupu danej marki jeśli diler powie Ci, że nie sprzeda, bo to nie jego teren.

• Thanks 1
Opublikowano
1 godzinę temu, rolnik9 napisał:

https://www.arimr.gov.pl/fileadmin/pliki/wnioski/PROW_2014_2020/MGR/2015/Zasady_doboru_maszyn_PROW_2014-2020.pdf

Nasycenie gospodarstwa mocą bardziej istotne niż maksymalna moc ciągnika. Maksymalną moc da się obejść stosownym uzasadnieniem.

Także na 26 ha to prawie 200 KM można by wziąć przy odpowiednim uzasadnieniu. Ważne by te 26 ha było w dopłatach wykazywane, a nie dzierżawa typu "dopłata dla właściciela działki"

Te 26ha to własność i też mi się obiło o uszy że trzeba umiejętnie wniosek napisać to i większą moc przejdzie bo ogólnie po ponad 40ha się obrabia i jeszcze z 10 przez miedzę pewnie się poszykuje  tyle że to na "gębę" dzierżawy ale od woja to pewne"trochę"😏 A po głowie mi chodzi ok 150KM i najlepiej w 6cyl. np Valtra T145 czy CASE Puma 150 itp. tylko ich cena to ponad 350tys netto a to prawie całą pula stąd moje pytanie czy sam traktor przejdzie we wniosku czy trzeba jakąś maszynę dobrać...?

Opublikowano
1 godzinę temu, paawlik227 napisał:

Te 26ha to własność i też mi się obiło o uszy że trzeba umiejętnie wniosek napisać to i większą moc przejdzie bo ogólnie po ponad 40ha się obrabia i jeszcze z 10 przez miedzę pewnie się poszykuje  tyle że to na "gębę" dzierżawy ale od woja to pewne"trochę"😏 A po głowie mi chodzi ok 150KM i najlepiej w 6cyl. np Valtra T145 czy CASE Puma 150 itp. tylko ich cena to ponad 350tys netto a to prawie całą pula stąd moje pytanie czy sam traktor przejdzie we wniosku czy trzeba jakąś maszynę dobrać...?

Jak pkt będziesz miał to czemu by nie ? mało wniosków więc powinieneś się zmieścić - Ja chcę t145 na niecałe 21 ha na kwit ;) 

Opublikowano

tak czytam Wasze ostatnie posty i widzę że jest zainteresowanie 6 cylindrów na 20-30 ha. Ja poza wcześniejszymi postami o T5.120 EC i Arion 430 również zacząłem myśleć o najmniejszych 6 cylindrach po rozmowach z okolicznymi rolnikami podczas żniw, którzy to namawiali mnie na 6 cyl. jako główny (i raczej jedyny) na 24 ha (zboża-rzepak, ziemia 3b-4a) mam mieszane uczucia bo do uprawy dobry ale tyle nim jeździć z nawozami i opryskami duży promień skrętu, spalanie itp. Czy oceniacie że warto to rozważyć czy to przerost formy nad treścią? byłby to mój jedyny ciągnik na długie lata do wszystkiego jak potrzebuje drugi ciągnik to najmuje znajomego bo i tak nie mam drugiego kierowcy czy pomocnika na mniejszy traktor dlatego sprzedaje swoje Zetory 7211 i 8540.

Opublikowano
3 godziny temu, Piotrek5060YouYube napisał:

Możesz dać do wniosku jeszcze jakaś maszynę i z niej zrezygnować później i przejdzie sam traktor 

A czy robiąc wniosek muszę się zmieścić w puli czyli np 400 netto czy dobierając maszynę jakąś mogę przekroczyć pulę biorąc np rozrzutnik 10t i dostanę jakiś częściowy  zwrot do tego sprzętu tzn rozrzutnika czy wziąć coś innego np pług obrotowy i bym się wyrobił w puli...? Przerabiał to ktoś?

Opublikowano
13 minut temu, danielooo8441 napisał:

Możesz przekroczyć 400 tys ale zwrotu max 200 dostaniesz

Czyli taki przykładowy "rozrzutnik"by przeszedł urzędowe boje... To chyba wyczerpałem limit pytań no chyba że: Valtra T145 czy CASE Puma 150 a może coś innego rozsądnego....???

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Planujecie zakup nowego ciągnika rolniczego w tym roku? Macie jakieś wyceny nowych ciągników? Odwiedziliście jakiegoś dilera?
      jeżeli znacie ceny nowych ciągników lub zamówiliście nowy ciągnik podzielcie się informacją z innymi użytkownikami, na pewno pomożecie podjąć decyzję.
      Kontynuacja tematu: 

• Przez paweł199413
      Stoję przed wyborem przyczepy jednoosiowej coś w okolicy 4t. Co polecacie. Moze ktoś z was ma coś w miarę na sprzedaż 
    • Przez maniek05
      Witam mam do wymiany opony 420/70/r24 czy Turecka firma OZKA zda egzamin moze jakaś opinia ,dużo jeżdżę po asfalcie  jake opony polecicie

• Przez ursus914mirokk
      Witam chce kupić rozrzutnik obornika SIPMA RO 800 Zefir lub PRONAR NV161/2  czy ktoś posiada taki rozrzutnik jaki podałem lub ma tej firmy?? jake sa wady i zalety ? na co zwrucic uwage 
    • Przez yacenty
      Witam!
      prosze w miare mozliwosci o rozne cenniki
  • Dodaj nową pozycję...
v