Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

sprawdź na stronie cała grupą agco ma taką ofertę i taką też dostałem od dealera. wcześniej była jeszcze promocyjna 4 lata 0%

Opublikowano
Boles napisał:

Witam wszystkich,

Planuje zakup nowego sprzętu, rozglądam się między 120-140KM, mam oferty od kilku dealerów ceny trochę powalają, liczyłem na zakup  do 300 tys, ale widzę, że będzie ciężko. Może doradzicie lub macie doświadczenie z tymi modelami, który jest wart większej uwagi ?

Wszystkie z tuzem i amortyzowana oś ( czy warto dopłacać za amortyzowaną oś ? )

- New Holland Model T6.145  - 310 netto,

- New Holland Seria T6 model T6.160 - 335 netto,

- Claas arion 510  329 netto,

- Class arion 440 CSI 296 netto,

- Steyer 6145 PROFI CLASSIC 326 netto zakup na koniec roku  jeśli w najbliższym miesiącu może  ok 300 netto.

pozdro

Napisz do czego byś go zapinał i co ma robić? Bo masz tu i szczesciocylindrowy t6.160 i malutki jeśli chodzi o gabaryt 440 cis,

Opublikowano
4 godziny temu, Dominiik napisał:

Napisz do czego byś go zapinał i co ma robić? Bo masz tu i szczesciocylindrowy t6.160 i malutki jeśli chodzi o gabaryt 440 cis

Głównie zapinany do agregatu siewnego talerzowego 3m, który też planuje kupić (może coś byście doradzili z producentów polskich), oraz do  opryskiwacza ciąganego 2,8L, oraz rozsiewacza do wapna 3T.  W zasadzie ciągnik pomocniczy.

1 godzinę temu, Piotrek5060YouYube napisał:

Na jakiej skrzyni te NH? Jeszcze dopytaj o cenę T5 DC, super ciągnik gabarytów Claasa 440

przekładnia: Semi Power Shift skrzynia biegów 17/16 rewersor Power Shutle

Właśnie obawiam się trochę zbyt małych gabarytów jak Claas 440, jeśli ma pracować w agregacie siewnym 3m, teren górzysty, czy da rade na spokojnie?

Opublikowano
Piotrek5060YouYube napisał:

To lepiej T6 albo chociaż ten Arion 510, T6 będzie najstabilniejsza, największy rozstaw osi i waga

Dokładnie, do takiego zestawu już bym szukał t6, sam zamówiłem Ariona 510, ale mój claas będzie do beczki, kosiarki, orpsykiwacza itp

Opublikowano
26 minut temu, Dominiik napisał:

Dokładnie, do takiego zestawu już bym szukał t6, sam zamówiłem Ariona 510, ale mój claas będzie do beczki, kosiarki, orpsykiwacza itp

Myślisz, że T6 145 byłby wystarczający, czy T6 160 bardziej się nastawić? Ile Cie wyszedł Arion, gdzie zamawiałeś?

Opublikowano

Panowie opony 480 przód 600 tył nie za szerokie będą do pługa agromasz pol lemiesz 16"

Dealer zapronował jeszcze 480 przód i 520 tył, tylko czy to będzie wyglądało ok? 

Ciągnik to kubota m6 122

Opublikowano
Boles napisał:

26 minut temu, Dominiik napisał:

Myślisz, że T6 145 byłby wystarczający, czy T6 160 bardziej się nastawić? Ile Cie wyszedł Arion, gdzie zamawiałeś?

Agro sznajder piotrków trybunalski, zamawilem z ładowaczem 355 netto przed podwyżka, wiesz co ja bym na twoim pojeździł każdym i sprawdził który lepszy

Opublikowano
Dnia 27.06.2021 o 13:31, Neveragain napisał:

Kubota 7133 czy duży wyświetlacz można dołożyć do skrzyni PShift? 

Ktoś się orientuje ile trzeba dopłacić za wyświetlacz 12 cali zamiast 7?

Jeśli wersja Premium z 7" ekranem, to można zmienić na 12". O cenę trzeba pytać u dilera.

Opublikowano
Dnia 29.06.2021 o 21:38, Bolo3 napisał:

Panowie opony 480 przód 600 tył nie za szerokie będą do pługa agromasz pol lemiesz 16"

Dealer zapronował jeszcze 480 przód i 520 tył, tylko czy to będzie wyglądało ok? 

Ciągnik to kubota m6 122

Myślę że za szerokie. 520 prędzej przykryje.

Opublikowano (edytowane)

@Piotrek5060YouYubeteż tak sądzę, tym bardziej że przód by został 480 a tył tylko 520.

Ja chciałem zmienić na 540, aczkolwiek gdybym miał pewność co do krycia w orce i siewniki na oponach 600 to wolałbym takie 

Edytowane przez Bolo3
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Planujecie zakup nowego ciągnika rolniczego w tym roku? Macie jakieś wyceny nowych ciągników? Odwiedziliście jakiegoś dilera?
      jeżeli znacie ceny nowych ciągników lub zamówiliście nowy ciągnik podzielcie się informacją z innymi użytkownikami, na pewno pomożecie podjąć decyzję.
      Kontynuacja tematu: 

• Przez paweł199413
      Stoję przed wyborem przyczepy jednoosiowej coś w okolicy 4t. Co polecacie. Moze ktoś z was ma coś w miarę na sprzedaż 
    • Przez maniek05
      Witam mam do wymiany opony 420/70/r24 czy Turecka firma OZKA zda egzamin moze jakaś opinia ,dużo jeżdżę po asfalcie  jake opony polecicie

• Przez ursus914mirokk
      Witam chce kupić rozrzutnik obornika SIPMA RO 800 Zefir lub PRONAR NV161/2  czy ktoś posiada taki rozrzutnik jaki podałem lub ma tej firmy?? jake sa wady i zalety ? na co zwrucic uwage 
    • Przez yacenty
      Witam!
      prosze w miare mozliwosci o rozne cenniki
  • Dodaj nową pozycję...
v