Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, bizon1994 napisał:

Kubota M7133, 150 koni z power boost, skrzynia 54/27, 50 km/h z funkcją automatu, pompa ccls 110 litrów, opony 540,650 Michelin, przedni tuz z balastem 1200 kg, amortyzacja kabiny i przedniej osi, przednie wyjście hydrauliczne, 3 pary hydrauliki tylne mechaniczne, dodatkowe Ledy, automatyczne stabilizatory boczne, x Press start, dwa pamięci obrotów, błotniki przednie dynamiczne, klima, radio, hamulce pneumatyczne jedno i dwu obwodowe, hamulce hydrauliczne 

Cena: 292 000 netto

Jaką ona ma moc homologowaną i jaką wagę oraz DMC ?

Opublikowano

Dziesiejsza wycena MF 7715S:

-amortyzacja osi, kabiny

-podłokietnik z multipadem

-zaczep rolniczy i automat

-tuz MX, skrzynia 50KM

-opony 650 tył 540 przód, 

-dwie sekcje mech. i dwie elektro

378 tyś

JD 6155m

-autoquad plus ecoshift

-amortyzacja osi i kabiny

-opony 650 tył 540 przód 

-trzy sekcje mechaniczne

-tuz...

393 tyś

Opublikowano
3 godziny temu, kuba24051 napisał:

Z tego co kojarzę to tylko największy arion z serii 600 ma większą DMC reszta z serii wszystko to samo

Rozmawiałem z handlowcem, to powiedział, że można spokojnie podnieść moc o 30 KM.

Opublikowano
sylwek23111 napisał:

3 godziny temu, kuba24051 napisał:

Z tego co kojarzę to tylko największy arion z serii 600 ma większą DMC reszta z serii wszystko to samo

Rozmawiałem z handlowcem, to powiedział, że można spokojnie podnieść moc o 30 KM.

tam można podnieść na ok 200km ;)

Opublikowano (edytowane)

Dzięki za info. Jakby po gwarancji podkręcić na model więcej to ciekawa propozycja by była. A m7132 jeszcze produkują? Wiesz może jaka jest jej cena w standardzie? 

Edytowane przez RoH
Opublikowano
Dnia 23.04.2021 o 22:12, stajek6520 napisał:

Dziesiejsza wycena MF 7715S:

-amortyzacja osi, kabiny

-podłokietnik z multipadem

-zaczep rolniczy i automat

-tuz MX, skrzynia 50KM

-opony 650 tył 540 przód, 

-dwie sekcje mech. i dwie elektro

378 tyś

JD 6155m

-autoquad plus ecoshift

-amortyzacja osi i kabiny

-opony 650 tył 540 przód 

-trzy sekcje mechaniczne

-tuz...

393 tyś

5 lat temu taki JD  kosztował 285 tys netto na ful wypasie.

Opublikowano

Chłopy mam do wyboru new Holland T6 145 w wersji 17x16 , miekka os, amortyzowana kabina, wzmocnione hamulce, 3 prędkości wałka za 285 netto i jeszcze jest kubota m7133 w wersji standard za 314 netto, co lepsze? Nh wiem że skrzynia biegów i silnik są dobre a jak jest z tą kubota?

Opublikowano (edytowane)

W ostatnich dniach miałem na testach Kubotę M7133 i mogę powiedzieć, że to bardzo przyjemny traktor, waga z przednim Tuzem, obciążnikiem 1200 kg oraz amortyzowana osią  8 ton, komfort dość dobry lecz na pewno gorszy niż w New Hollandzie czy Classie. Silnik żwawy, skrzynia z trybem automatycznej zmiany przełożeń całkiem, całkiem przyjemna. I New Holland ma tylko 115 koni, a Kubota 130 oraz większą pojemność silnika. Jeśli chodzi o trwałość silnika i innych podzespołów to ciężko jest cokolwiek powiedzieć bo to mało popularny ciągnik, ale w mojej okolicy jeździ sześć podobnych modeli i zdecydowanie wszyscy je polecają. Ja mam ofertę na model M7133 dość dobrze wyposażony za 290 netto, a patrząc jak mocno w ostatnim czasie podrożał New Holland, który od zawsze był moim faworytem, bardzo prawdopodobne, że zdecyduje się na Kubotę. 

Edytowane przez bizon1994
Opublikowano (edytowane)
12 godzin temu, kuba24051 napisał:

ta kubota to potwór w porównaniu do nh

Napompowany potwór 😂

T6.125S zatankowana pod korek płynami bez kierowcy i obciążnika 6.5t. 

Edytowane przez mickas092
Opublikowano

Witam grupę.

Ktoś tu się zastanawiał na ciągnikiem 90-110km jako pomocniczy + ładowacz? 

Ma Ktoś doświadczenia z nh T5 100 ..Proxima 100hx ..Deutz 5110g ...MF 5710m ....? Może ktoś już zna bloczki tych modeli lub Plusy które przemawiają za danym modelem?

Opublikowano

Proximy nie ma co porównywać do reszty, jest dużo gorzej wykonana. Co do plusów to w NH jest to skrzynia biegów, amortyzowana ośka i kabina, ogólnie ergonomiczna kabina i dobra widoczność no i bardzo zwrotna jest. Można wstawić fabrycznie koła 600 i 480. Rozważałbym między MF a NH, zależy który wygodniejszy dla Ciebie i gdzie lepszy diler. 

Opublikowano

Ja to chyba teraz prawie 400 bym musiał wyłożyć...

a rok czy dwa lata temu mogłem mieć T6.180 na full wypasie w czarnym kolorze i navi za 345 netto, a na koniec stycznia zamówiłem T6.160 DC gdzie do full opcji troszkę brakuje m.in navi i hamulców z przodu za 332. Nawet w zeszłym roku za ta cenę mogłem mieć Pumę 150 MC z prawie tak dobrym wyposażeniem. 

• Like 1
Opublikowano

No stal podrożała głownie przez covid 

z firmy König Stahl wyjaśniają, że za wzrostem cen metalu odpowiada, ogólnie mówiąc, przerwanie płynności produkcji przez huty stali. Na początku roku 2020, w momencie, gdy w Europie pojawiły się obostrzenia związane z pandemią, spadły zamówienia na stal. Huty decydowały się wtedy ograniczać produkcję.

Dlatego takim firmom pandemia pomaga 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Planujecie zakup nowego ciągnika rolniczego w tym roku? Macie jakieś wyceny nowych ciągników? Odwiedziliście jakiegoś dilera?
      jeżeli znacie ceny nowych ciągników lub zamówiliście nowy ciągnik podzielcie się informacją z innymi użytkownikami, na pewno pomożecie podjąć decyzję.
      Kontynuacja tematu: 

• Przez paweł199413
      Stoję przed wyborem przyczepy jednoosiowej coś w okolicy 4t. Co polecacie. Moze ktoś z was ma coś w miarę na sprzedaż 
    • Przez maniek05
      Witam mam do wymiany opony 420/70/r24 czy Turecka firma OZKA zda egzamin moze jakaś opinia ,dużo jeżdżę po asfalcie  jake opony polecicie

• Przez ursus914mirokk
      Witam chce kupić rozrzutnik obornika SIPMA RO 800 Zefir lub PRONAR NV161/2  czy ktoś posiada taki rozrzutnik jaki podałem lub ma tej firmy?? jake sa wady i zalety ? na co zwrucic uwage 
    • Przez yacenty
      Witam!
      prosze w miare mozliwosci o rozne cenniki
  • Dodaj nową pozycję...
v