Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Jesli o MF 5...s/m  to czym jest nowo dodany katalizator sadzy SC ?  co znaczy wymaga sporadycznej regeneracji w sposób automatyczny  - a  moze  to tylko inna nazwa dpf aby było ze ciągnik tego systemu nadal nie ma ?

Opublikowano (edytowane)

Świeża wycena ok. kilka dni temu.

Claas Arion 610 (najmniejszy 6 cyl.) : skrzynia 40 km/h, brak amortyzacji przedniej osi, brak przedniego tuza (jest tylko ramka na obciążniki), najprostszy wyświetlacz CIS, fotel operatora pneumatyczny, 4 pary wyjść hydraulicznych z tyłu na wajchy, oba zaczepy z tyłu, WOM 540/1000 obr/min, klimatyzacja manualna, kabina 4-słupkowa, oświetlenie standard, ogumienie 600/65 R38 + 480/65 R28 losowej firmy. Cena 310 000 zł netto, dla ciągnika, który miałby być zamawiany. Jak za taki wariant wyposażenia to cena wydaje mi się sporo za duża. Co sądzicie ? Przy tak podstawowej wersji spodziewałem się usłyszeć ok. 280 000 - 285000 zł netto.

Edytowane przez rolnik9
Opublikowano

Arion 610 2021 ośka tuz 4 pary wyjść mechanicznych 330netto tam jakieś dodatkowe wyjścia, lampy na błotniku i gdzieś tam jeszcze, skórzana kierownica i CIS kolorowy . Wiec myśle ze możesz targować.

Opublikowano
9 godzin temu, Poznaniak napisał:

Jesli o MF 5...s/m  to czym jest nowo dodany katalizator sadzy SC ?  co znaczy wymaga sporadycznej regeneracji w sposób automatyczny  - a  moze  to tylko inna nazwa dpf aby było ze ciągnik tego systemu nadal nie ma ?

od tego roku nowe MF 5 s/m maja juz DPF

Opublikowano

MF  w prospektach, ze to nie Dpf tylko wymyslił nazwe SC

"Technologia oczyszczania spalin All-In-One obejmująca Selektywną Redukcję Katalityczną (SCR) z katalizatorem sadzy (SC) to w pełni zintegrowany system, który nie wymaga stosowania aktywnego filtra cząstek stałych (DPF)."

Opublikowano
Dnia 2.01.2021 o 23:06, Megagen napisał:

Case mam finansowanie fabryczne do 8 lat na stałej stopie... albo zmiennej jeśli ktoś woli. Przy 40% wpłaty raty 0%. Warunki są naprawdę dobre. Zależy od czasu trwania, kwoty kredytu i wysokości wpłaty własnej.

Od lutego ceny wszystkich nowych traktorów Case do góry o 7%.

Chyba ich Bóg opuścił, nie dość że marże mają kosmiczne to jeszcze takie podwyżki rok do roku? Za co?

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Koledzy jakie podwyżki? Przecież nas kochany GUS ogłosił że inflacja spada i to zaskakująco szybko  😄

Edytowane przez piotreku1
Opublikowano

Czy w arionie 610 ktory ma miec podniesiona moc na ok 160km koła 600/480 beda wystarczające?

20 godzin temu, simpleNICKpl napisał:

za 280 można obecnie dostać t6.160

a za 310 t7. 165s

Szczerze to bylem obejrzec nh 165s to mnie nie podniecił ten traktor... w porownaniu z arionem wypada blado poz wzgledem ceny i wypasu...

Opublikowano
pala92 napisał:

Czy w arionie 610 ktory ma miec podniesiona moc na ok 160km koła 600/480 beda wystarczające?

20 godzin temu, simpleNICKpl napisał:

za 280 można obecnie dostać t6.160

a za 310 t7. 165s

Szczerze to bylem obejrzec nh 165s to mnie nie podniecił ten traktor... w porownaniu z arionem wypada blado poz wzgledem ceny i wypasu...

jak ska wypada blado pod względem ceny to nie wiem co lepszego znajdziesz, a jeśli ciągnik ma cie podniecać to chyba powinieneś się gdzieś zgłosić...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Planujecie zakup nowego ciągnika rolniczego w tym roku? Macie jakieś wyceny nowych ciągników? Odwiedziliście jakiegoś dilera?
      jeżeli znacie ceny nowych ciągników lub zamówiliście nowy ciągnik podzielcie się informacją z innymi użytkownikami, na pewno pomożecie podjąć decyzję.
      Kontynuacja tematu: 

• Przez paweł199413
      Stoję przed wyborem przyczepy jednoosiowej coś w okolicy 4t. Co polecacie. Moze ktoś z was ma coś w miarę na sprzedaż 
    • Przez maniek05
      Witam mam do wymiany opony 420/70/r24 czy Turecka firma OZKA zda egzamin moze jakaś opinia ,dużo jeżdżę po asfalcie  jake opony polecicie

• Przez ursus914mirokk
      Witam chce kupić rozrzutnik obornika SIPMA RO 800 Zefir lub PRONAR NV161/2  czy ktoś posiada taki rozrzutnik jaki podałem lub ma tej firmy?? jake sa wady i zalety ? na co zwrucic uwage 
    • Przez yacenty
      Witam!
      prosze w miare mozliwosci o rozne cenniki
  • Dodaj nową pozycję...
v