Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, koordynator napisał:

A jak to jest jak ta forterra jest pod jakims zastawem sądowym za jakiś kredyt?. Płacisz umowa odjeżdżasz a potem bank wyciąga łapę. jak to szybko sprawdzić?

Wtedy bank nie jest w dowód rejestracyjny wpisany?

Opublikowano
10 minut temu, KaMel napisał:

Właśnie takie zamieniłem na te ledowe i świecą lepiej.

Właśnie mam od 3 miesięcy i na jesieni świeciły po kilkanaście godzin na dobę i na razie wszystkie działają.

Widziałem.
Jak z częściami do skrzyni do takiego MC? Bo silnik to wiadomo, że Perkins i problemu nie powinno być. Opony też ma trochę wąskie.

https://www.olx.pl/oferta/ciagnik-john-deere-5615f-CID757-IDHzDUM.html
Tym się interesowałem. Ale trochę zniszczony jak za taką kasę, szczególnie ten dach. Dzwoniłem do GRAVIT'u, cena za ten kawałeczek zielonego plastiku, juz po ich zniżce to 10tys netto. Gdyby były brakujące elementy, to można pospawać, a tak to tylko sztukować. Do tego cięgna dolne podnośnika zmieniane, nie wyglądają solidnie, też trzeba przerobić lub zmienić, bo miałby smigać z opryskiwaczem 3000L.

Za 10 tys🤦‍♂️ to można pół "zwykłego" ciągnika w sklepie kupić 

Opublikowano
KaMel napisał:

3 minuty temu, koordynator napisał:

A jak to jest jak ta forterra jest pod jakims zastawem sądowym za jakiś kredyt?. Płacisz umowa odjeżdżasz a potem bank wyciąga łapę. jak to szybko sprawdzić?

na kanale niezależnegoserwisanta było o case co był przez dilera zastawiony i się jeszcze zrypał ogolnie gość miał mocno w plecy dwa razy tyle do spłaty i do tego zrypany ostro traktor

Opublikowano

Osobiście mam przyczepę pod zastawem rejestrowym i ciągnik pod zastawem sądowym. w dowodach są tyko moje dane. Ciągnik już spłacony to dostałem z banku papier do zwolnienia zastawu w wydziale sądu gospodarczego. Także na szybko po dowodzie nie odróżnisz. Na maszyny też jest zastaw a dowodu rejestr. nie mają.

Przepraszam moja przyczepa pod zastawem rejestrowym w dowodzie ma adnotację o współwłaścicielu ale ciągnik pod sądowym tylko ja.

Opublikowano
6 minut temu, Ursus932 napisał:

Za 10 tys🤦‍♂️ to można pół "zwykłego" ciągnika w sklepie kupić 

To właśnie chyba jakiś czuły punkt JD, w NH zależnie od modelu jest to 3-4razy taniej.
Mam znajomego który zapłacił za remont i przystosowanie C360 do sadu około 18tys zł (kabina sadownicza, zwężenie, wspomaganie, remont całego ciągnika, możliwe że i opony, praca mechanika, bo sam nie robił), ale to nie tędy droga.

Opublikowano
1 minutę temu, KaMel napisał:

To właśnie chyba jakiś czuły punkt JD, w NH zależnie od modelu jest to 3-4razy taniej.
Mam znajomego który zapłacił za remont i przystosowanie C360 do sadu około 18tys zł (kabina sadownicza, zwężenie, wspomaganie, remont całego ciągnika, możliwe że i opony, praca mechanika, bo sam nie robił), ale to nie tędy droga.

Brakło by te 18tyś na to wszystko co wypisałeś. Niby 60 tania jest ale można w nią kasę nie małą władować.

Opublikowano
30 minut temu, bratrolnika napisał:

No nie,kolega wyżej dzwonił i normalnie rozmawiał przecież

któren to dzownił??

27 minut temu, Agrest napisał:

Mi ktoś kiedyś zrobił takiego psikusa. Do tej pory się nie dowiedziałem gdzie i jak, ale masa napaleńców do mnie dzwoniła. Podejrzewałem robotników z budowy że sobie jaja zrobili

Ciekawe czemu Ci to zrobili?

22 minuty temu, slawek74 napisał:

może zastawu drugie tyle na traktorze..

też tak może być

21 minut temu, KaMel napisał:

jest

Opublikowano
28 minut temu, slawek74 napisał:

i 53xx i 63xx to przysłabe 7340 dopiero ma czym ciągnąć

Mnie by wystarczył taki 5340 w zupełności ale weź tu poszukaj igłę w stogu siana i w dodatku te ceny kosmos

Opublikowano
5 minut temu, KaMel napisał:

To mało zapłacił za przerobienie go na sadownika.U mnie tam gdzie ja mieszkałem czyli koło Błędowa to 30-35 tys za przerobienie

Opublikowano
czesio200 napisał:

Ciekawe jak sie sprawdzają te lampy solarne po około 200zł ktoś to ma?

mam taką za 70 zł i zeby tak przed garażem to nawet swieci tylko albo nie umie ustawić albo szybko gaśnie. czujka ruchu nawet nieźle zbiera narazie mam od września i jest ok

Opublikowano
20 minut temu, slawek74 napisał:

na kanale niezależnegoserwisanta było o case co był przez dilera zastawiony i się jeszcze zrypał ogolnie gość miał mocno w plecy dwa razy tyle do spłaty i do tego zrypany ostro traktor

Steyer to byl

4 minuty temu, stempos1980 napisał:

To mało zapłacił za przerobienie go na sadownika.U mnie tam gdzie ja mieszkałem czyli koło Błędowa to 30-35 tys za przerobienie

Jak w bledowie mieszkam 🤔

Opublikowano
4 minuty temu, czesio200 napisał:

Brakło by te 18tyś na to wszystko co wypisałeś. Niby 60 tania jest ale można w nią kasę nie małą władować.

Tak, jak podsumowałem sobie dach, cięgna, plus poszerzenie błotników (są metalowe, oryginalnie gumowe. U mnie w sadzie blacha raczej by się nie sprawdziła) wyszło 28tys brutto.
Nie szukam nieużywanego 12 letniego ciągnika, ale jednak mógłby być kompletny i nie drutowany, czasami lepiej 5tys dopłacić niż potem szukać i kompletować. Wcześniej mi się taki trafił, więc może i teraz też.

2 minuty temu, stempos1980 napisał:

To było już z 5 lat temu, cen teraz nie znam. Sam też mam C360 i dla mnie taka cena za remont to serio bardzo dużo. Wolałbym sprzedać, dołożyć tą kasę co miała iść na remont i kupić taka 70-14 jak wcześniej wstawiałeś. Napęd 4x4, skrzynia z rewersem, Ursus po żadnym remoncie temu nie dorówna.

• Like 1
Opublikowano
KaMel napisał:

9 minut temu, czesio200 napisał:

Ciekawe jak sie sprawdzają te lampy solarne po około 200zł ktoś to ma?

Raczej do oświetlenia drogi, czy jakiegoś niewielkiego podjazdu niż podwórka.

Chyba że z jakichś innych lamp korzystacie i jesteście zadowoleni?
Ze swojej strony mogę polecić te lampy to oświetlenia wewnętrznego garaży.
https://allegro.pl/oferta/8x-natynkowa-led-36w-72w-120cm-panel-lampa-garaz-9615066838

takie mam wewnątrz garażu świecą spoko tylko ciekawe ile wytrzymają cienkie kabelki mają do podłączenia

Opublikowano
koordynator napisał:

Nie wiem jak wstawić link przez tel. ale na olx jest foterra 140hsx za 75k. z 2013r. z 19:20. Po zdjęciach lux. Dzwoniłem umowa sprzedaży, kasa i traktor odjeżdża. Gdzie jest haczyk?

i Ty w to wierzysz ile masz lat?

Opublikowano
11 minut temu, krilan06 napisał:

Mnie by wystarczył taki 5340 w zupełności ale weź tu poszukaj igłę w stogu siana i w dodatku te ceny kosmos

To jest nas dwóch, 

Był w sobotę koło mnie za 55tys  98r to się dodzwonić nie mogłem 🙆‍♂️ jest branie na te ciągniki

Opublikowano (edytowane)

Ja dzis ts 100 holanda ogladalem przez telefon wszystko ladnie wygladalo i ladnie sie sluchalo a na miejscu standard

.Branie to jest na takie do 100 koni

Na wieksze juz nie

Edytowane przez Baks00
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v