Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

New hollandy też mi kiedyś chodziły po głowie. Za 25000 niestety ciężko coś ładnego wyhaczyć, szczególnie teraz. Taka 1601 czy 1901 z siatką to pod 35 tysi raczej podchozi

Opublikowano
42 minuty temu, Ursus932 napisał:

Masz świadomość, że do takiego "eksportowego" Zetora gorzej z częściami niż do zachodu? Do zachodu są drogie ale najczęściej dostępne, a do nietypowego Zetora- "nie ma, i nawet nie wiadomo gdzie szukać

Opublikowano
Dnia 22.04.2021 o 11:22, Belaruss820 napisał:

Pamietam jak ojciec kupował. W okolicy jeszcze nowych nie było. Wujek miał 82.1 na stożku i znajomy 920 na krzyżaku w tej pierwszej plastikowej masce podobnej do pronara. Szukaliśmy w internecie i jak pisali most stożkowy a na zdjęciu krzyżak i nas troche to zmylilo. Ojciec pojechał zamawiać na stożku bo wujek mówił że w krzyżaku słaba skrzynia,ale nie powiedział że to 920 a nie 820. Gdyby nie te rady to ojciec kupiłby 820 na krzyżaku,wtedy kosztował jakoś lekko ponad 70 tys brutto,stożek wyszedł 62 brutto. W tym samym czasie 920.3 kosztował w granicach 100tys.

Chyba stozkow 820 nie ma z monoblokiem. A jak rozpoznać który ma wóz tarczowy a nie na taśmach. Mam 920.3(sory,żona ma) i nie wiem jaki tam jest wom bo różnie piszą że niby taśmy ale.ze wychodziły modele z tarczkami jak w 1025

Kurła to trochę lepiej na kieszeń😀 zastanawiałem się nad ogrodzeniem dla byków i podkłady kolejowe jako słupy,może nie przewaliłyby tego, jedynie co to chyba mogą się kaleczyć na ostrych krawędziach.

W jakich latach kupowaliście?

45 minut temu, pafnucy napisał:

ja bym się zastanowił czemu jest że to 7211

No właśnie też mnie to zaciekawiło prędzej 5320

5 minut temu, MF675ursus napisał:

Masz świadomość, że do takiego "eksportowego" Zetora gorzej z częściami niż do zachodu? Do zachodu są drogie ale najczęściej dostępne, a do nietypowego Zetora- "nie ma, i nawet nie wiadomo gdzie szukać

W wiosce obok jest johander 2300 czyli 7245 , z tego co wiem jakiś wałek był kupowany w serwisie jd

Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, pafnucy napisał:

co w zachodnim nietypowe?

A gdzie napisałem że w zachodnim nietypowe?

Naprawdę,nie pchałbym się w małego Zetora z rewersem, półbiegiem czy szybką skrzynią, bo w tym wypadku jedna zębatka może z niego zrobić drogi kwietnik

Edytowane przez MF675ursus
Opublikowano
18 minut temu, Baks00 napisał:

O to juz zmienia troche sprawe

16 minut temu, sladan napisał:

New hollandy też mi kiedyś chodziły po głowie. Za 25000 niestety ciężko coś ładnego wyhaczyć, szczególnie teraz. Taka 1601 czy 1901 z siatką to pod 35 tysi raczej podchozi

Za 25 tyś cos juz znajdzie, ta na 5 pasow jest mniej awaryjna od tych starszych. Prostsza konstrukcja. 

Opublikowano
17 minut temu, MF675ursus napisał:

że do takiego "eksportowego" Zetora gorzej z częściami

o to mi chodziło.

Opublikowano
2 minuty temu, MF675ursus napisał:

@pafnucy znajdź części do rewersu. Albo skrzyni z półbiegiem. Co więcej, w ciężkich Zetorach typu Finn czy inny skandynawski też z częściami krucho, jeżeli są inne niż typowe

mój 52 ma trochę nietypową skrzynie, ale póki co nie wiem czy wszystko bym dostał.

Opublikowano
pafnucy napisał:

2 minuty temu, MF675ursus napisał:

@pafnucy znajdź części do rewersu. Albo skrzyni z półbiegiem. Co więcej, w ciężkich Zetorach typu Finn czy inny skandynawski też z częściami krucho, jeżeli są inne niż typowe

mój 52 ma trochę nietypową skrzynie, ale póki co nie wiem czy wszystko bym dostał.

co ma nie typowego?

Opublikowano

układ biegów. trójka do przodu. chyba ma tzw szybki wsteczny.

Opublikowano
1 godzinę temu, pafnucy napisał:

ja bym się zastanowił czemu jest że to 7211

To jest zapewne rok pierwszej rejestracji , na zachodzie równy z datą produkcji 

1 godzinę temu, MF675ursus napisał:

Możliwe 

Opublikowano

no co Ty . szukasz, a nie wiesz czym się różnią?🙆‍♂️ 

Opublikowano
1 minutę temu, pafnucy napisał:

no co Ty . szukasz, a nie wiesz czym się różnią?🙆‍♂️ 

Nie  , na pierwszy rzut oka wiem że 5320 pompę hydrauliczną ma z przodu , troszke innych dach 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v