Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
3 minuty temu, KaMel napisał:

Raczej do oświetlenia drogi, czy jakiegoś niewielkiego podjazdu niż podwórka.

Chyba że z jakichś innych lamp korzystacie i jesteście zadowoleni?
Ze swojej strony mogę polecić te lampy to oświetlenia wewnętrznego garaży.
https://allegro.pl/oferta/8x-natynkowa-led-36w-72w-120cm-panel-lampa-garaz-9615066838

2 -3 miesiące wymiana bo szlak ich trafia i to w suchym pomieszczeniu.

https://m.olx.pl/oferta/ciagnik-sadowniczy-mccormick-v80-4x4-kabina-pelzaki-CID757-IDHZDtL.html?reason= 

Widziałeś?

Opublikowano

nie jedziesz w moją stronę? ;)

1 minutę temu, KaMel napisał:

Cena za 8 sztuk

a sorki. nie zauważyłem.

• AgroTeam
Opublikowano
6465 napisał:

3 minuty temu, griga napisał:

1,5 do 2,5 w zależności od stanu i ilości talerzy.

Dawałem 1700 nie chce gość sprzedać. Talerze tylko to co na siewce,  łopatki do wymiany. 

Powyżej 2 można już mdsa trafić do roboty

• Thanks 1
Opublikowano
2 minuty temu, koordynator napisał:

Nie wiem jak wstawić link przez tel. ale na olx jest foterra 140hsx za 75k. z 2013r. z 19:20. Po zdjęciach lux. Dzwoniłem umowa sprzedaży, kasa i traktor odjeżdża. Gdzie jest haczyk?

https://www.olx.pl/oferta/zetor-forterra-140-hsx-CID757-IDHZONf.html#798c7725cf

Haczyk? Może jedziesz z gotówką i dostajesz strzała pomiędzy oczy, albo wpłacasz na konto i dostajesz obuchem w łebjak zatrybisz co się stało?

A może okazja bo już komornik jedzie?

Opublikowano
migacz napisał:

1 godzinę temu, slawek74 napisał:

wywrot na trzy strony w tych pieniądzach to tanio

Właśnie szukam takiej wywrotki na tył żeby była do zboża głównie. Ale czasem dolne otwieranie też by się przydało chociaż z 1 strony i to mnie trochę martwi

dolne otwieranie można dorobić łatwiej niż kiper na trzy strony a po tyle chodzą wywrotki na boki

Opublikowano
Uziu92 napisał:

TheraRolnik napisał:

2 minuty temu, danielursus3p napisał:

Fetor i dobry, błagam Cię 😂

To że ciebie nie stać na porządny ciągnik to już twoja sprawa 😎

pokaż lepiej swoje ciągniki

on rowera nie ma 😁🤪

Opublikowano

A paszowóz widziałeś? Cena chyba super, a zdjęcia z jakiegoś placu z deutzami

Opublikowano
1 minutę temu, soltys48 napisał:

@Agrest nie ma uja na Mariole , wałek na mus, kwestia tylko w jaki sposób

paszowóz też chyba niedrogi.

Opublikowano
1 minutę temu, Agrest napisał:

A paszowóz widziałeś? Cena chyba super, a zdjęcia z jakiegoś placu z deutzami

widziałem, do głowy przychodzi mi tylko to ,ze ktoś chce komuś psikusa na nr zrobić

Opublikowano
1 minutę temu, pafnucy napisał:

paszowóz też chyba niedrogi.

Ma też w ogłoszeniach mixokreta, są tak zrobione zdjęcia że widać szyld na budynku, jak ktoś ma chęci to może wysledzic czy prawdziwy adres czy lipa.

Może naumawia handlarzy na jeden dzień pod losowo wybrany adres i numer będzie wtedy nieaktywny

Opublikowano

dyć to bez sensu. można chcieć tanio, ale po co za pół ceny?

Opublikowano
2 minuty temu, soltys48 napisał:

widziałem, do głowy przychodzi mi tylko to ,ze ktoś chce komuś psikusa na nr zrobić

Mi ktoś kiedyś zrobił takiego psikusa. Do tej pory się nie dowiedziałem gdzie i jak, ale masa napaleńców do mnie dzwoniła. Podejrzewałem robotników z budowy że sobie jaja zrobili

Opublikowano (edytowane)
18 minut temu, bratrolnika napisał:

Mam używane 2x58w, po 20Zł za szt., tzn mogę mieć

Tyle ze odbior osobisty

Właśnie takie zamieniłem na te ledowe i świecą lepiej.

17 minut temu, stempos1980 napisał:

2 -3 miesiące wymiana bo szlak ich trafia i to w suchym pomieszczeniu.

https://m.olx.pl/oferta/ciagnik-sadowniczy-mccormick-v80-4x4-kabina-pelzaki-CID757-IDHZDtL.html?reason= 

Widziałeś?

Właśnie mam od 3 miesięcy i na jesieni świeciły po kilkanaście godzin na dobę i na razie wszystkie działają.

Widziałem.
Jak z częściami do skrzyni do takiego MC? Bo silnik to wiadomo, że Perkins i problemu nie powinno być. Opony też ma trochę wąskie.

https://www.olx.pl/oferta/ciagnik-john-deere-5615f-CID757-IDHzDUM.html
Tym się interesowałem. Ale trochę zniszczony jak za taką kasę, szczególnie ten dach. Dzwoniłem do GRAVIT'u, cena za ten kawałeczek zielonego plastiku, juz po ich zniżce to 10tys netto. Gdyby były brakujące elementy, to można pospawać, a tak to tylko sztukować. Do tego cięgna dolne podnośnika zmieniane, nie wyglądają solidnie, też trzeba przerobić lub zmienić, bo miałby smigać z opryskiwaczem 3000L.

Edytowane przez KaMel
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v