Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ostatni zakup na stacji to 1030l w mauzera. Pytałem czy fakturę dzielić na 3, to odpowiedź - a po co ?

To już sam nie wiem jak to jest.

Opublikowano
29 minut temu, KlimekPL napisał:

Tylko jak wygląda transport czegoś takiego pod względem prawnym?

Nie łamiąc prawa to możesz przewozić 5litry w bagażniku , kup Mauser i zamów paliwo z  hurtowni których jest mnóstwo , oczywiście w Mauser legalnie też nie możesz przechowywać ale cóż 

Opublikowano
4 godziny temu, KlimekPL napisał:

Około 1500 litrów, maksymalnie do 2000. 

to jak u mnie, tyle że ja mam stacje 2km od domu, ale w bańkach też się trochę nawoziłem, ale jak ktoś kupuje powyżej 1000 litrów rocznie to obowiązkowo, mauzera, znajomy widziałem jak ma takiego z dodatkową blachą ochronną, a ja ładuje na paletę 3 beczki po olejach i jadę, na podwórku ściągam turem i nic się nie dzieje, ale to 600 litrów jest w sumie ok, a potem tylko wiertarka z najprostszą pompką z ogrodniczego, nic więcej 

44 minuty temu, KlimekPL napisał:

Wychodzi co prawda drożej niż mauzer ale ciekawa opcja. Te 400 litrów jednorazowo to i tak już byłoby spore ułatwienie, no i koniec z oblewaniem spodni i butów. :P

Tylko jak wygląda transport czegoś takiego pod względem prawnym? Mogę już to legalnie wrzucić na przyczepke, związać pasami i przywieźć paliwo jak człowiek? I również spokojnie to przechowywać nie obawiając się żadnych kontroli np z Agencji? 

u mnie dowożą powyżej 1000 litrów, i cena automatycznie 20gr w dół, ale jak po drodze to i blisko to i 500 dowiozą, ale tylko do zbiornika, jak chcesz się w mauzery bawić to sam se jeździj i też problemu nie ma 

Opublikowano

Kurcze ja to nie mam takich znajomości. No ale trzeba koniecznie kupić. Szkoda że nie wyrobiłem się przed podwyżką cen paliw no ale mówi się trudno. Teraz po montażu tura mam bardzo utrudniony dostęp do zbiornika więc to kolejny argument za małym dystrybutorem w domu. 

Opublikowano

4 x 1.23 - wychodzi 5k jakby nie patrzył. Za to mam prawie radialki na tyl do ciągnika. 

Także ja na razie, dopóki się nie doczepia, wstrzymuje się z zakupem. 

700zl na 1k L. W sezonie w sumie zużywam że 2k może. To 3 lata zanim zakup się zwróci. Wiadomo, że wygoda duża, no ale niestety uważam, że mam ważniejsze wydatki jak na razie.

Opublikowano
daron64 napisał:

To jak z każdym udogodnieniem. Dopóki nie masz - wydaje się zbędne. Ale nie oszukujmy się te 5-6k zł wolałbym wyłożyć np na opony do ciągnika. 

czemu 5/6 ja dałem 4300brutto na raty przez rok za zbiornik 1340

Opublikowano (edytowane)

Ja kupiłem 3 tygodnie temu 3400 netto z dostawą-1500l.

U nas przyjeżdzają na miejsce i nalewają do wszystkiego co podstawisz, nawet do baniek 20l.

Edytowane przez lukasz7604
Opublikowano

Pany taka sprawa. Mam w zetorku dodatkowy rozdzielacz, ale mi ewidentnie przypuszcza. Tzn np mam podczepiony rozsiewacz, otwieram go, jadę i po jakimś czasie mi się przymyka. To samo podpinalem opryskiwacz - podnoszę belkę i po czasie opada. Chciałbym wymienić go na jakiś, chyba dwusekcyjny. Chciałbym żeby działał on w taki sposób, że mam dwie sekcje i;

Jedną sekcja

-podpinam rozsiewacz, siłownik jednostronnego działania (ze sprężyna). Daje wajchą w jedną stronę - otwiera zasuwy, puszczam wajchę (w pozycję "0")- zasuwy otwarte. Daje wajchę w drugą stronę - olej wraca, zasuwa pod działaniem sprężyny się zamyka.

Drugą sekcja

- podpinam np piasta - daje wajchą w jedną stronę - jest przepływ oleju ciągły i wajchę się w tej pozycji blokuje, cofam wajchę w pozycję "0" - przepływ ustaje. Daje wajchę w drugą pozycję - przepływ oleju w drugą stronę.

Pisałem na FB do jakiejś firmy, to powiedzieli 1k. Cos doradzicie?

9 minut temu, slawek74 napisał:

czemu 5/6 ja dałem 4300brutto na raty przez rok za zbiornik 1340

Takie kwoty mi olx wyrzucał. Nie interesowałem się dokładnie tematem, więc oczywiście mogę mocno przeklamywac. Ale nawet te 4k - znajdę ważniejsze wydatki. Przy czym, jak mówie - wiem, że to wygoda i jak docisna śrubę, to kupię, ale póki nie ma dużego ciśnienia, to się wstrzymuje.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v