Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, adam131 napisał:

To nie jest moje imię,zwykły nick i nie ma konieczności pisania go z wielkiej litery.Żaden błąd "poraszajacy" czy porażający 😀

Ok spoko Maroko....ja wiem swoje.... 🤔😄😄😄😄😄😉😉😉

Opublikowano
1 godzinę temu, damianbor napisał:

28500 za traktor bez napędu?🙉

To jeszcze tani 😉  trafiają się powyżej 50 tyś 

1 godzinę temu, wojtal24 napisał:

jak juz taka seria to szukaj 4x4 co do spalania jak bedzie dobrze dobrany sprzet to i spalanie nie bedzie wysokie takie moje zdanie.

A jak skręt w tych 4x4? 

1 godzinę temu, farmtrac8244 napisał:

Jak chcesz główny ciągnik nie kupuj bez napędu.

Jakoś tak się przyzwyczaiłem do pracy bez napędu 

Opublikowano
21 minut temu, gregor1284 napisał:

Tylko czyms porządnym 4x4. Jak robiłem 7245 zetorem to się do tego napędu można zrazić 🤣

A co z tym napędem nie tak niby?

36 minut temu, Ursus932 napisał:

To jeszcze tani 😉  trafiają się powyżej 50 tyś 

A jak skręt w tych 4x4? 

Jakoś tak się przyzwyczaiłem do pracy bez napędu 

Tani?? Szukaj koniecznie 4x4. Taka większa 60tka, ale cicho w kabinie, ciepło, moc ma i ogólnie jest czym robić. Skręt wiadomo, mniejszy niż bez napędu, ale lotniska nie trzeba. Użytkowałem kilka lat takiego 7745

Opublikowano

nie wie co niektorzy maja do Zetorow? uraz z dzieciństwa ze sąsiada bylo stac na Zetora a ich rodzicow nie. Kazdy traktor jest dobry jak Cie na niego stac kupic i utrzymac i ekonomicznie jest uzasadniony jego zakup

• Like 2
Opublikowano

To taka pyza która łatwo zdusic. Osobiście tego ścierwa bym nie kupił i żal mi ludzi którzy się tak podniecają tymi 7245. 2 przyczepy D47 puste po żwirowe mokrej ciągnąłem to już przód trzeba było włączyć bo nie mógł sobie poradzić. Po torfowych łąkach to samo, trochę mocniejsza 60 która zależnie od sytuacji musi pchać ten napęd lub napędzać. Za to case 845xl już jakoś sobie radził,tyle że tu już te 20km więcej od zetora. 

Opublikowano
1 minutę temu, gregor1284 napisał:

To taka pyza która łatwo zdusic. Osobiście tego ścierwa bym nie kupił i żal mi ludzi którzy się tak podniecają tymi 7245. 2 przyczepy D47 puste po żwirowe mokrej ciągnąłem to już przód trzeba było włączyć bo nie mógł sobie poradzić. Po torfowych łąkach to samo, trochę mocniejsza 60 która zależnie od sytuacji musi pchać ten napęd lub napędzać. Za to case 845xl już jakoś sobie radził,tyle że tu już te 20km więcej od zetora. 

Wszystko trzeba z głową i idzie jak trzeba. A jak pustych przyczep się nie dało ciągać, to trzeba było remont zrobić

Opublikowano
1 minutę temu, sladan napisał:

Wszystko trzeba z głową i idzie jak trzeba. A jak pustych przyczep się nie dało ciągać, to trzeba było remont zrobić

Po remoncie to dziadostwo. Co on w niego kasy władował to pała mała, jeszcze w tym modelu super jest te urozmaicenie w postaci synchronizatora. Wiecznie spadającego 🤣 wspomaganie tam przerabiał, to tura dokładał a to nadal ta sama pyza. Jego stary z beczkowozem wolil jeździć 60 jak tym zetorem. Teraz zmienili beczkę to woli 80. 

Opublikowano
6 minut temu, sumek666 napisał:

@wojtal24 weź Ty wyjmij kij z d*py. 

O nick chodzi. 🤦🏻‍♂️

P.S. moi rodzice nie mieli gospodarstwa :)

I Ty taki farmer po dziadku 🤔

Opublikowano
55 minut temu, jarecki7745 napisał:

Ursus jak już to szukaj 7745 spali więcej od 60 i serii 72 ale czuć pod nogą a i robotę zrobi posiadam takiego od ośmiu lat 

U mnie jest na wsi 3 7745 -kazdy chwali sobie.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v