Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, adam131 napisał:

To nie jest moje imię,zwykły nick i nie ma konieczności pisania go z wielkiej litery.Żaden błąd "poraszajacy" czy porażający 😀

Ok spoko Maroko....ja wiem swoje.... 🤔😄😄😄😄😄😉😉😉

Opublikowano
1 godzinę temu, damianbor napisał:

28500 za traktor bez napędu?🙉

To jeszcze tani 😉  trafiają się powyżej 50 tyś 

1 godzinę temu, wojtal24 napisał:

jak juz taka seria to szukaj 4x4 co do spalania jak bedzie dobrze dobrany sprzet to i spalanie nie bedzie wysokie takie moje zdanie.

A jak skręt w tych 4x4? 

1 godzinę temu, farmtrac8244 napisał:

Jak chcesz główny ciągnik nie kupuj bez napędu.

Jakoś tak się przyzwyczaiłem do pracy bez napędu 

Opublikowano
21 minut temu, gregor1284 napisał:

Tylko czyms porządnym 4x4. Jak robiłem 7245 zetorem to się do tego napędu można zrazić 🤣

A co z tym napędem nie tak niby?

36 minut temu, Ursus932 napisał:

To jeszcze tani 😉  trafiają się powyżej 50 tyś 

A jak skręt w tych 4x4? 

Jakoś tak się przyzwyczaiłem do pracy bez napędu 

Tani?? Szukaj koniecznie 4x4. Taka większa 60tka, ale cicho w kabinie, ciepło, moc ma i ogólnie jest czym robić. Skręt wiadomo, mniejszy niż bez napędu, ale lotniska nie trzeba. Użytkowałem kilka lat takiego 7745

Opublikowano

nie wie co niektorzy maja do Zetorow? uraz z dzieciństwa ze sąsiada bylo stac na Zetora a ich rodzicow nie. Kazdy traktor jest dobry jak Cie na niego stac kupic i utrzymac i ekonomicznie jest uzasadniony jego zakup

• Like 2
Opublikowano

To taka pyza która łatwo zdusic. Osobiście tego ścierwa bym nie kupił i żal mi ludzi którzy się tak podniecają tymi 7245. 2 przyczepy D47 puste po żwirowe mokrej ciągnąłem to już przód trzeba było włączyć bo nie mógł sobie poradzić. Po torfowych łąkach to samo, trochę mocniejsza 60 która zależnie od sytuacji musi pchać ten napęd lub napędzać. Za to case 845xl już jakoś sobie radził,tyle że tu już te 20km więcej od zetora. 

Opublikowano
1 minutę temu, gregor1284 napisał:

To taka pyza która łatwo zdusic. Osobiście tego ścierwa bym nie kupił i żal mi ludzi którzy się tak podniecają tymi 7245. 2 przyczepy D47 puste po żwirowe mokrej ciągnąłem to już przód trzeba było włączyć bo nie mógł sobie poradzić. Po torfowych łąkach to samo, trochę mocniejsza 60 która zależnie od sytuacji musi pchać ten napęd lub napędzać. Za to case 845xl już jakoś sobie radził,tyle że tu już te 20km więcej od zetora. 

Wszystko trzeba z głową i idzie jak trzeba. A jak pustych przyczep się nie dało ciągać, to trzeba było remont zrobić

Opublikowano
1 minutę temu, sladan napisał:

Wszystko trzeba z głową i idzie jak trzeba. A jak pustych przyczep się nie dało ciągać, to trzeba było remont zrobić

Po remoncie to dziadostwo. Co on w niego kasy władował to pała mała, jeszcze w tym modelu super jest te urozmaicenie w postaci synchronizatora. Wiecznie spadającego 🤣 wspomaganie tam przerabiał, to tura dokładał a to nadal ta sama pyza. Jego stary z beczkowozem wolil jeździć 60 jak tym zetorem. Teraz zmienili beczkę to woli 80. 

Opublikowano
6 minut temu, sumek666 napisał:

@wojtal24 weź Ty wyjmij kij z d*py. 

O nick chodzi. 🤦🏻‍♂️

P.S. moi rodzice nie mieli gospodarstwa :)

I Ty taki farmer po dziadku 🤔

Opublikowano
55 minut temu, jarecki7745 napisał:

Ursus jak już to szukaj 7745 spali więcej od 60 i serii 72 ale czuć pod nogą a i robotę zrobi posiadam takiego od ośmiu lat 

U mnie jest na wsi 3 7745 -kazdy chwali sobie.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v