Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
9 minut temu, DANDYS napisał:

no chyba ja lancetem polece , najtaniej wychodzi 

jak miotły nie robiłeś to może być, ale jak robiłeś to ja bym szedł w coś innego. Lancet lubi chabra puścić.

Opublikowano
4 minuty temu, slawek74 napisał:

jasne 😀 tylko jeszcze azotu nie rzuciłem przez po pieprz.... rorzutnik ale jak wiatru nie będzie to może jutro

nowy czy używany szukasz ?

Późno się bierzesz za ten rozrzutnik 🤔

Opublikowano
1 minutę temu, slawek74 napisał:

trochę daleko mógłbym usługę zrobić ewentualnie słomę zabrać 😀

prase już mam 7 lat. Na sprzedaży słomy juz z 3 razy się zwróciła.

Opublikowano
2 minuty temu, slawek74 napisał:

a co nie zdąrzę 🤔

A nie wiem. Dla mnie to wogole możesz nie trząść 🤣 on już na jesieni powinien stać przygotowany  i czekać. Tak czytam to forum to każdy taki hop do przodu, a później wychodzą kwiatki 🤔 nie chodzi mi tu o Ciebie 

Opublikowano
1 minutę temu, stempos1980 napisał:

A na jare na jednoliścienne?

Ja tam jęczmień zawsze Pumą i nie zawsze ale czasem do tego Chwastox Turbo i czyściutko- sama Puma to od miotły i owsa głuchego zawsze czysto było.

Opublikowano
gregor1284 napisał:

2 minuty temu, slawek74 napisał:

a co nie zdąrzę 🤔

A nie wiem. Dla mnie to wogole możesz nie trząść 🤣 on już na jesieni powinien stać przygotowany  i czekać. Tak czytam to forum to każdy taki hop do przodu, a później wychodzą kwiatki 🤔 nie chodzi mi tu o Ciebie 

zima surowa liczyłem że te 15-20 rozrzutniki jeszcze na wiosnę oblecę a tu wyleciało koło i się zaczęło

pafnucy napisał:

zdążysz. sąsiad daje radę, to i Ty dasz. ;)

aaa sąsiad 😁 do czerwca ma czas jesienne zboże jego szpilkuje 🤪

Opublikowano
gregor1284 napisał:

Ba. Ja się staram już wszystko za wczasu mieć przygotowane, a nie jak niektórzy że siano w walku deszcz idzie a on prasę siedzi i szykuje 🤣

a prasę jaką masz?

Opublikowano

Qq tylko, u nas mało ornego bo kurpie leniwe. Wszystko na łąki pozostawiali, ale co się dziwić jak tu zboże co niektórzy sieją które w centrali to może za cara bylo

Przed chwilą, slawek74 napisał:

a prasę jaką masz?

Nie mam, niecHce mieć. Usługa samozbierajka a jak jakieś niedojady czy coś to mojej kuzyn wpada metal fachem i zwija. Za free

Opublikowano
7 minut temu, slawek74 napisał:

to jak Ty możesz prasę przed zbieraniem szykować 🤔🤪🤣🤣🤣🤣

Niech się martwią Ci co muszą, ja nie mam to się nie martwię. Napewno bym przed zbieranieni3m pod nią nie siedział, jak Ty teraz pod rozrzutnikiem 🤣

5 minut temu, Strongman napisał:

Posprzedawali już zboże

Gdzie się podział Twój awatar? 

15 minut temu, Piotrek1975 napisał:

Pany ale dziwny księżyc ta bidok cieniutki🌙 coś on oznacz, ktoś wie?

Jak ci teściu dzień minął? 

Opublikowano (edytowane)

930 brutto ale mało mam a pszenżyto 800 ale po znajomości bo tak to cena od 750 plus negocjacje przy ilości,Owies po 530, w sumie poza owsem to ceny nie są złe.

Znudził mi się awatar po za tym może faktycznie demoralizujący.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano

Mi tam on nie przeszkadzał, zobaczyłem to od razu wiadomo było kto pisze.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v