Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
37 minut temu, Uziu92 napisał:

ja mam w klacie 130 i w bicku 50, kiedyś pompki robiłem dużo, 100 się robiło na raz bez problemu i tak się przypakowało i to zostało, pomimo że praktycznie zaprzestałem. Może przez to ta waga. Nie wiem.

Od pompek przypakowałeś? Ja mam 186 wzrostu i 90 kg wagi i też myślę pompki porobić bo brzuch odstaje już

Opublikowano
6 minut temu, Rolnik200598 napisał:

Ototo. Jak chodziłem do technikum to brałem jedną kanapkę i mi wystarczało od śniadania o 6 do obiadu po powrocie do domu o 15. A kolega chudy jak patyk, ze 180cm wzrostu a wagi z 65kg to musiał z 4 kanapki brać i na prawie każdej przerwie jadł bo głodny.

Tym gorzej jak mało jesz a tyjesz to już coś nie tak, tamten chudy ma dobre spalanie.

Opublikowano
14 minut temu, Cebulj napisał:

podejrzewam ze mam korone dzisiaj znikad pojawiłą sie goraczka iból mięsni zaraziłęm się u lekarza chyba @Agrest pisał ze przez 8 miesiecy zjadł 8 antybiotykow a teraz chwali się ze jest zdrowy

Może być komiksem przedstawiającym tekst „SIOSTRA OZENNA Słyszałam, że jakiÅ facet trafił do szpitala z zawałem, a umart na Covid?! Spokojnie, tu est porządny szpital umrze pani pani dokłanie na to na CO pani choruje”

Opublikowano
3 minuty temu, slawek74 napisał:

najlepiej to się nie ważyć 😁 też mam z pięć kilo za dużo 😁

A co złom dziś odwiedziłeś i zapomniałeś kieszenie opróżnić?🤭

Opublikowano
Rolnik200598 napisał:

Ototo. Jak chodziłem do technikum to brałem jedną kanapkę i mi wystarczało od śniadania o 6 do obiadu po powrocie do domu o 15. A kolega chudy jak patyk, ze 180cm wzrostu a wagi z 65kg to musiał z 4 kanapki brać i na prawie każdej przerwie jadł bo głodny.

Jakbym o sobie słyszał 🤔 przy 180cm wazylem 55kg, a żerczy byłem że głowa mała i wcale przytyć się nie dało 👀🤷‍♂️

Opublikowano
6 minut temu, mf362 napisał:

Skąd pewność że ktoś cię pochowa ?

Ktoś się znajdzie, zresztą w sumie to wszystko jedno po śmierci, miejsce na cmentarzu to dla świętego spokoju jest.

3 minuty temu, deSilva napisał:

Tym gorzej jak mało jesz a tyjesz to już coś nie tak, tamten chudy ma dobre spalanie.

Nie tyję od lat- mniej więcej od 5 lat waga na stałym poziomie, zrzucić coś próbuję ale siła woli za słaba i nie zawsze chce się latać po bieżni. A czy coś nie tak- w niewiedzy człowiek jest szczęśliwszy. Nie robię żadnych badań oprócz okresowych do pracy, duża część wyników mieści się co prawda w górnej ale zawsze granicy.

Opublikowano
Przed chwilą, gregor1284 napisał:

Nie nie, dziś tak bezinteresownie. Tzn może tak nie do końca 🤭

To wyduś to z siebie, bo w Twoją wstydliwość wierzyć nie raczę :P

Opublikowano
6 minut temu, Uziu92 napisał:

raczej tak, bo tylko je regularnie robiłem. Inne ćwiczenia to jakieś tam sporadyczne epizody typu podciąganie czy hantelek.

No ja planuje już od stycznia nie wiem którego roku,mówiłem sobie że na swoim ślubie chciałbym już byś szerszy w barach a po ślubie już 1,5 roku zaraz będzie a ja w barach taki sam tylko brzuch rośnie.

Muszę się zmobilizować ale widzę już efekty pracy nad sobą,zacząłem sprzątać auto i swoje obejście więc do przodu pomału w ramach pracy nad sobą :D

Opublikowano
Agrest napisał:

3 minuty temu, slawek74 napisał:

najlepiej to się nie ważyć 😁 też mam z pięć kilo za dużo 😁

A co złom dziś odwiedziłeś i zapomniałeś kieszenie opróżnić?🤭

pasowało by odwiedzić bo pare kolo się zebrało może by grosza przytulił niektórzy na tym kokosy zbijają 😁 u nas na skupach nie ma co wybrać 🤪 porządki w garażu robię

Opublikowano

Prędzej skąpstwo na prawie wszystkim oprócz hobby.

Opublikowano
2 minuty temu, Kallina86 napisał:

To wyduś to z siebie, bo w Twoją wstydliwość wierzyć nie raczę :P

Ja z natury wstydliwy 🤔 no czekałem cały dzień żeby złożyć Ci życzenia 🤭 także wszystkiego najlepszego z okazji dnia kobiet i sto lat, żeby chciało Ci się zdawać mi raporty pogodowe i żeby Ci forumowi adoratorzy Ci dali już spokój i co tam sobie zażyczysz. Życzę ja! 

Opublikowano
Rolnik200598 napisał:

Nie robię żadnych badań oprócz okresowych do pracy, duża część wyników mieści się co prawda w górnej ale zawsze granicy.

bo te badania są tylko po to żeby sprawdzić czy masz pracę we krwi czy w dupie 😄😉

• Haha 1
Opublikowano
11 minut temu, akooo napisał:

No ja planuje już od stycznia nie wiem którego roku,mówiłem sobie że na swoim ślubie chciałbym już byś szerszy w barach a po ślubie już 1,5 roku zaraz będzie a ja w barach taki sam tylko brzuch rośnie.

Muszę się zmobilizować ale widzę już efekty pracy nad sobą,zacząłem sprzątać auto i swoje obejście więc do przodu pomału w ramach pracy nad sobą :D

jest stronka 100pompek czy jakos tak, jak wpiszesz w gogla to Ci wyskoczy, ja bazowałem na tym treningu kiedyś i bez problemu w kilka tygodni dobiłem do 100 a potem bez problemu 100 robiłem kiedy chciałem. Tylko sumiennie musisz to robić, regularnie, bo inaczej lipton.

Opublikowano

Wiem znam tą stronkę,ćwiczyłem pompki przy niej kiedyś ale dałem se spokój ale znowu się przymierzam :)

Opublikowano
58 minut temu, tytanowyJanusz napisał:

bo te badania są tylko po to żeby sprawdzić czy masz pracę we krwi czy w d*pie 😄😉

w byłej robocie jeden mówił że alkohol ma we krwi a robotę w d*pie

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v