Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
8 minut temu, slawek74 napisał:

to po co łazisz 🤔 siedź w domu na dupi.. ja nigdze nie chodzę

a ja wszędzie. bo to nic nie da. 

Opublikowano

😁🙈😎🤣😂🤣😂
Diabeł postanowił zaszczepić Anglika, Francuza, Niemca i Polaka. Mówi do Anglika:
- Proszę tu twoja szczepionka. 
- Nie chcę!
- No weź, dżentelmen by się zaszczepił.
I Anglik się zaszczepił. Diabeł zwraca się do Niemca:
- Teraz Twoja kolej.
- Nie dziękuję!
- Nie chcę!
- To rozkaz!
I Niemiec się zaszczepił. Diabeł zwraca się do Francuza:
- Teraz Ty.
- Nie zmusicie mnie!
- Nie dziękuję!
- To rozkaz!
- I tak nie się nie zaszczepię!
- Ale wiesz, teraz taka moda.
I Francuz się zaszczepił. Diabeł zwraca się do Polaka:
- Zostałeś tylko Ty.
- Nie zaszczepię się!
- No proszę, dżentelmen by się zaszczepił.
- Nie ma mowy!
- To rozkaz!
- Nie!
- Wiesz, teraz taka moda.
- Nie zrobię tego i tak!
- Słuchaj... kim ty właściwie jesteś?
- Polakiem.
- Aaa, Polakiem! To wiadomo, że ty się nie zaszczepisz.
- CO k**wa, JA SIĘ NIE ZASZCZEPIĘ???!!!

• Haha 5
Opublikowano

Rano już to dostałem od kumpla. Pany zadzwoniłem dziś na skup Do M Bicz spytać w jakiej cenie kupują pszenżyto, kpina po 60 brutto. Wy piszecie że po 70 i więcej, co jest grane, tyle Bicz chcę zarobić?🤔 Pochmurnie ale bez opadów.

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Piotrek1975 napisał:

Primo@ przed chwilą dzwoniłem i pytałem czy brutto, może ten cennik nie aktualny albo pracownica nie kompetentna 🤔

Stawiałbym na to drugie ale cholera wie. 🤨

Dużo masz tego pszenżyta?

Edytowane przez PRIMO
Opublikowano
7 minut temu, Piotrek1975 napisał:

Rano już to dostałem od kumpla. Pany zadzwoniłem dziś na skup Do M Bicz spytać w jakiej cenie kupują pszenżyto, kpina po 60 brutto. Wy piszecie że po 70 i więcej, co jest grane, tyle Bicz chcę zarobić?🤔 Pochmurnie ale bez opadów.

Jedź na sportową .660 brtto

Opublikowano
Rolnik1973 napisał:

2 godziny temu, pafnucy napisał:

czym podpadli Tobie?

Tym

Screenshot_20210107-142142.jpg

bez mięsa da się żyć, woda smakowa niezdrowa i do cukrzycy może prowadzić. lepiej kompot ugotować. podwyżki w sklepach to połowa wymysł rządu, a druga połowa okazja dla właścicieli żeby pod otoczką podwyżki podatku wpadło więcej do kieszeni.

bratrolnika napisał:

mam takie wrażenie że cała ta szopka ze szczepieniem celebrytów została zaplanowana,

nie ty jeden. przecież gołym okiem widać jak temat jest nadmuchany. I teraz wpada myślenie Januszy: jak tacy celebryci chcą się zaszczepić, i jeszcze się o to biją to i ja muszę. kurła, halyna dzwon do przychodni niech kłują.

• Like 1
Opublikowano

Kurna syn ma dość natrętnego znajomego. Co chwilę dzwoni i napastuje go żeby ciągle grał w necie.

Wczoraj słyszę coś brzęczy w pokoju - dzwoni debil!!! Dzwoni debil!!! Dzwoni debil!!! Itd. 🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️😁😁😁

I teraz weź syna z telefonem między ludzi😆😆😆

Opublikowano
11 minut temu, Piotrek1975 napisał:

Będzie może z 17 t do handlu ale może jeszcze poczekam.

Zadzwoń do tego gościa. 

505511969 też ma na imię Piotr i chętnie kupi pszenżyto .

2 km ode mnie. 

Opublikowano
11 minut temu, Bananek napisał:

bez mięsa da się żyć, woda smakowa niezdrowa i do cukrzycy może prowadzić. lepiej kompot ugotować. podwyżki w sklepach to połowa wymysł rządu, a druga połowa okazja dla właścicieli żeby pod otoczką podwyżki podatku wpadło więcej do kieszeni.

Jakie to życie bez mięsa

Bez fajek i wódki to można żyć

Mięso to jak moc.

• Like 2
Opublikowano
Agrest napisał:

I teraz weź syna z telefonem między ludzi😆😆😆

zanim weźmiesz go między ludzi, zadzwoń na jego telefon ze swojego, okaże się jaki dzwonek ustawił na ojca. O ile nie ma w blokowanych 😀

• Haha 3
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v