Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
8 minut temu, slawek74 napisał:

to po co łazisz 🤔 siedź w domu na dupi.. ja nigdze nie chodzę

a ja wszędzie. bo to nic nie da. 

Opublikowano

😁🙈😎🤣😂🤣😂
Diabeł postanowił zaszczepić Anglika, Francuza, Niemca i Polaka. Mówi do Anglika:
- Proszę tu twoja szczepionka. 
- Nie chcę!
- No weź, dżentelmen by się zaszczepił.
I Anglik się zaszczepił. Diabeł zwraca się do Niemca:
- Teraz Twoja kolej.
- Nie dziękuję!
- Nie chcę!
- To rozkaz!
I Niemiec się zaszczepił. Diabeł zwraca się do Francuza:
- Teraz Ty.
- Nie zmusicie mnie!
- Nie dziękuję!
- To rozkaz!
- I tak nie się nie zaszczepię!
- Ale wiesz, teraz taka moda.
I Francuz się zaszczepił. Diabeł zwraca się do Polaka:
- Zostałeś tylko Ty.
- Nie zaszczepię się!
- No proszę, dżentelmen by się zaszczepił.
- Nie ma mowy!
- To rozkaz!
- Nie!
- Wiesz, teraz taka moda.
- Nie zrobię tego i tak!
- Słuchaj... kim ty właściwie jesteś?
- Polakiem.
- Aaa, Polakiem! To wiadomo, że ty się nie zaszczepisz.
- CO k**wa, JA SIĘ NIE ZASZCZEPIĘ???!!!

• Haha 5
Opublikowano

Rano już to dostałem od kumpla. Pany zadzwoniłem dziś na skup Do M Bicz spytać w jakiej cenie kupują pszenżyto, kpina po 60 brutto. Wy piszecie że po 70 i więcej, co jest grane, tyle Bicz chcę zarobić?🤔 Pochmurnie ale bez opadów.

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Piotrek1975 napisał:

Primo@ przed chwilą dzwoniłem i pytałem czy brutto, może ten cennik nie aktualny albo pracownica nie kompetentna 🤔

Stawiałbym na to drugie ale cholera wie. 🤨

Dużo masz tego pszenżyta?

Edytowane przez PRIMO
Opublikowano
7 minut temu, Piotrek1975 napisał:

Rano już to dostałem od kumpla. Pany zadzwoniłem dziś na skup Do M Bicz spytać w jakiej cenie kupują pszenżyto, kpina po 60 brutto. Wy piszecie że po 70 i więcej, co jest grane, tyle Bicz chcę zarobić?🤔 Pochmurnie ale bez opadów.

Jedź na sportową .660 brtto

Opublikowano
Rolnik1973 napisał:

2 godziny temu, pafnucy napisał:

czym podpadli Tobie?

Tym

Screenshot_20210107-142142.jpg

bez mięsa da się żyć, woda smakowa niezdrowa i do cukrzycy może prowadzić. lepiej kompot ugotować. podwyżki w sklepach to połowa wymysł rządu, a druga połowa okazja dla właścicieli żeby pod otoczką podwyżki podatku wpadło więcej do kieszeni.

bratrolnika napisał:

mam takie wrażenie że cała ta szopka ze szczepieniem celebrytów została zaplanowana,

nie ty jeden. przecież gołym okiem widać jak temat jest nadmuchany. I teraz wpada myślenie Januszy: jak tacy celebryci chcą się zaszczepić, i jeszcze się o to biją to i ja muszę. kurła, halyna dzwon do przychodni niech kłują.

• Like 1
Opublikowano

Kurna syn ma dość natrętnego znajomego. Co chwilę dzwoni i napastuje go żeby ciągle grał w necie.

Wczoraj słyszę coś brzęczy w pokoju - dzwoni debil!!! Dzwoni debil!!! Dzwoni debil!!! Itd. 🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️😁😁😁

I teraz weź syna z telefonem między ludzi😆😆😆

Opublikowano
11 minut temu, Piotrek1975 napisał:

Będzie może z 17 t do handlu ale może jeszcze poczekam.

Zadzwoń do tego gościa. 

505511969 też ma na imię Piotr i chętnie kupi pszenżyto .

2 km ode mnie. 

Opublikowano
11 minut temu, Bananek napisał:

bez mięsa da się żyć, woda smakowa niezdrowa i do cukrzycy może prowadzić. lepiej kompot ugotować. podwyżki w sklepach to połowa wymysł rządu, a druga połowa okazja dla właścicieli żeby pod otoczką podwyżki podatku wpadło więcej do kieszeni.

Jakie to życie bez mięsa

Bez fajek i wódki to można żyć

Mięso to jak moc.

• Like 2
Opublikowano
Agrest napisał:

I teraz weź syna z telefonem między ludzi😆😆😆

zanim weźmiesz go między ludzi, zadzwoń na jego telefon ze swojego, okaże się jaki dzwonek ustawił na ojca. O ile nie ma w blokowanych 😀

• Haha 3
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v