Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
1 godzinę temu, bratrolnika napisał:

To chyba o konkretne stale chodzi przy uprawnieniach, i metody spawania, mag, mma, tig itp...

Nie o stałe tylko właśnie metody. Najpierw robisz mma, potem mig i tak dalej etapami 

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Cebulj napisał:

To mąż jest rolnikiem ale jak jest kobietą to po co wracała na małe zadupie nie lepiej gdzieś do dużego miasta. W firmach budowlanych po tych studiach szukają. A twoja siostra ładna? NA poczcie chyba nie tak źle 2500 dają @Bugii żona jest inżynierii i 4500 w sklepie hydraulicznym wyciąga przy piecach

Nie pytaj czy ładna , tylko czy będzie chciała takiego wykrętasa jak Ty 😅

Opublikowano
14 minut temu, dsbh napisał:

Ale to widzę trzeba dobrze ustawić żeby nie uszkodzić rośliny uprawnej 

Opublikowano
32 minuty temu, Ursus932 napisał:

Nie pytaj czy ładna , tylko czy będzie chciała takiego wykrętasa jak Ty 😅

Wykretas czy pojebas? 

48 minut temu, Winnetou napisał:

Cebulj. Po co mają iść, jak biedy nie ma, a dzieci już dwójka

A ty czemu w domu siedzisz?😅 Widzisz, jest więcej takich. Ona też kujon i na dyskotece jeszcze nie była 

To nie spodziewałem się ze takie są i dlatego żeśmy się nie spotkali. Jak w domu siedzimy. Widze ze himalajka

Opublikowano
2 godziny temu, szymon09875 napisał:

Od tej 18 czy 19 500l opryskiwaczem zrobie 5-6 kursow czyli 10-12 ha. 

opryskaj 70 ha w 62 kawałkach wyjeżdżając od 19-20 to pogadamy odechce Ci się tej pszczoło-ochrony  rozumiem kwitnący rzepak ale qurła zborze tam żadnej pszczoły nie ma 

Opublikowano

czasem w tej drobnicy pierdolca idzie dostać trochę zazdroszczę tym co mają kawałki po kilka kilkadziesiąt hektarów 

Opublikowano
10 minut temu, szczypka napisał:

czasem w tej drobnicy pierdolca idzie dostać trochę zazdroszczę tym co mają kawałki po kilka kilkadziesiąt hektarów 

Niestety. Całe szczęście że "Za stodołą" już się zrobiło prawie 20 ha w jednym kawałku bo wcześniej to daj pan spokój 

Opublikowano

Ja z kolei 6 km. Ale pola w 2 powiatach, 3 gminach i 4 parafiach 😂

Opublikowano
szczypka napisał:

2 godziny temu, szymon09875 napisał:

Od tej 18 czy 19 500l opryskiwaczem zrobie 5-6 kursow czyli 10-12 ha. 

opryskaj 70 ha w 62 kawałkach wyjeżdżając od 19-20 to pogadamy odechce Ci się tej pszczoło-ochrony  rozumiem kwitnący rzepak ale qurła zborze tam żadnej pszczoły nie ma 

eee to i tak dobrze bo mogło by być 62 ha w 70 kawałkach 😁🤪

gregor1284 napisał:

To ja dziad ale najmniejszy kawałek 3ha 🤦‍♂️ z podwórkiem jeden 9ha,drugi 500m dalej 6ha, trzeci też z 500od domu 3ha, czwarty 200m od domu 3ha, z 1km od domu 3ha 🙉

super działki u nas bywa że mają mniwj niż 10ar i na dopłaty nie wchodzą

danielursus3p napisał:

a województwo jedno?

Opublikowano
danielursus3p napisał:

Kurczę Przechlapane macie , ja mam najdalsze kawałek 1km reszta koło siebie tylko że długie 2,5 km Wieje jak szalony wiatr i na -3*

Opublikowano
8 godzin temu, szczypka napisał:

Oblot przy drodze będzie miala bo chwasty jakies kwitną i wystarczy. 

Można to pogodzić. 

• Like 1
Opublikowano
47 minut temu, slawek74 napisał:

eee to i tak dobrze bo mogło by być 62 ha w 70 kawałkach 😁🤪

super działki u nas bywa że mają mniwj niż 10ar i na dopłaty nie wchodzą

a województwo jedno?

A co byś powiedział na 42ha w 63 działkach ewidencyjnych?

Wieje ,bez mrozu. Lubelski jadą w odwiedziny. Będzie pracująca niedziela 😡

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v