Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
5 minut temu, bratrolnika napisał:

Akurat sasiadeczki do mnie przyszły, takie 16-17 lat, bliźniaczki, widać niechybnie ku pelnoletnosci idą... byś zobaczyl to by się okazało czy pedzio jesteś czy nie

Jeszcze trzeba ze dwa roki poczekać na nie 

5 minut temu, bratrolnika napisał:

Akurat sasiadeczki do mnie przyszły, takie 16-17 lat, bliźniaczki, widać niechybnie ku pelnoletnosci idą... byś zobaczyl to by się okazało czy pedzio jesteś czy nie

Jeszcze trzeba ze dwa roki poczekać na nie 

Opublikowano
3 minuty temu, Audel napisał:

Dzięki 

Do @bratrolnikanie mam startu ze spawaniem 

nie każdy może być mistrzem. B|

Opublikowano
1 godzinę temu, pafnucy napisał:

a sie zobaczy. jeździć nawet fajnie. tylko trzeba trochę przywyknąć. np z prawej strony przy kierownicy kierunki, a z lewej rewers. trochę na opak.

Tu masz racje, ostatnio z 3razy sie pomyliłem w jd 8330 z powershiftem kierunki jazdy zmienia sie na podłokietniku, a kierunki z lewej strony kierownicy. Zamiast jechać to kierunki właczałem 😅

Opublikowano

Nie do końca, profile hdsem zdjęte i odbiegają trochę od prostości, jeszcze trzeba było do ściany stodoły dopasować i prawy róg blachy trochę więcej płaskownika zakrywa

4 minuty temu, bratrolnika napisał:

Dobra dobra, nie gadaj głupot

Opublikowano
2 godziny temu, Cebulj napisał:

Ale na kasie to jeszcze trzeba kit wciskać i sprzedawać kredyty ale nie powiem dobry pomysł

Nie mówię o kredytach, tylko o księgowaniu przelewów, wpłatach i wypłatach czy obsłudze bankomatu. Z matematyką podobno nie masz problemów, także byś sobie poradził.

1 godzinę temu, Cebulj napisał:

i co chprujesz przez te migdałki nadal? Może chcesz zobaczyć moje gardziołko na pw?

Padłem 🤣.

31 minut temu, 6465 napisał:

Tak na poważnie. Co lepsze dla rogatych opasów marchew czy kartofle? (pyry żeby sołtys zrozumiał☺)

Ziemniaki dobre ale trzeba uważać na wzdęcia.

11 minut temu, Audel napisał:

-1

okien narazie nie będzie, za zimno na silikon. 

IMG_20210305_140926.jpg

Możesz wstawić zdjęcie od wewnątrz ?

Opublikowano
22 minuty temu, 6465 napisał:

Całych nie będę dawał tylko przez jemioła puszczę. 

Są takie po 6 miesięcy a są i po 14miesiecy. Marchew mam po 200zl pyry po 150.

Jak masz dostęp to dawaj choć trochę marchwi.

15 minut temu, Cebulj napisał:

Ale coś podpowiecie naprowadzicie tu siedzą mądrzy ludzie tylko niektórzy nie są zbyt mili i chcą mi wmówić że jestem homo, albo gejus.

Nie prawda, bo homo i gejus to to samo :D a Ty ani jedno ani drugie tylko troll ? Jak będą Ci wycinać migdalki, nie zapominaj o mojej radzie ;)

Opublikowano
Przed chwilą, szymon09875 napisał:

Jak będą Ci wycinać migdalki, nie zapominaj o mojej radzie

Takiemu, jeśli może to i owo robić to powinni wyciąć nie tylko migdałki- dla dobra gatunku.

Opublikowano
2 minuty temu, dsbh napisał:

Nie mówię o kredytach, tylko o księgowaniu przelewów, wpłatach i wypłatach czy obsłudze bankomatu. Z matematyką podobno nie masz problemów, także byś sobie poradził.

Padłem 🤣.

Ziemniaki dobre ale trzeba uważać na wzdęcia.

Możesz wstawić zdjęcie od wewnątrz ?

Zwykła ramka i 3 poprzeczki, płaskownik wspawany do obsadzenia okna. 

Jak chcesz to jutro zrobię 

Opublikowano
3 minuty temu, Rolnik200598 napisał:

Takiemu, jeśli może to i owo robić to powinni wyciąć nie tylko migdałki- dla dobra gatunku.

No wspominałem kiedys o wazektomi, ale jak juz będą ciachac to i kastracja moze byc :🤣

Opublikowano

Obojętnie czy to czy to aby był efekt- tacy jak on czy ja to lepiej aby bezpotomnie zaginęli w wirze historii- tak lepiej dla dobra ludzkości- ja się martwić nie muszę, on niech się martwi i niech to poważnie przemyśli.

Opublikowano

Przy indykach to nie problem bo je wypuszczam i co dwa tygodnie sprzątanie- po brojlerach jest dywan bo sprzątam dopiero jak wybiję wszystkie.

Opublikowano
1 minutę temu, szymon09875 napisał:

Dużo nie ma, bo dwa były z 3 miesiace jakos, ostatnio tam gdzie byly dłużej to siekiera ciąłem.

A to nie, ja zawsze się widłami morduję po troszku. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v