Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
7 minut temu, DANDYS napisał:

nie baliście że że kasę za***ie kurier?

Ja właśnie byłem tym co towar dostarczył. Klient w pracy a przez tel.  Mi powiedział gdzie kasa.  Dwa razy tak miałem. 

Opublikowano
stempos1980 napisał:

Da radę Wiecheć tylko jak wyjechać z pola o własnych siłach🤔

Tam jak bym się ładował to nie wiem czy z pomocą by tak szybko wyskoczył, 3P i Renatą by nie wyciągnął trza by jeszcze że dwa nagrać. Gra nie warta świeczki😉

• Like 1
Opublikowano

Może na upartego by się udało wjechać i wyjechać ale taplać się w błocie nie ma co. Czekam z mieszanką na razie, będzie pogoda to się w marcu posieje, nie to w kwietniu. Dziadki jęczmień i w maju siali i też urósł.

Zachmurzyło się, kropi.

Opublikowano
5 godzin temu, Bananek napisał:

Tak mnie wodziliście na pokuszenie @pafnucy, @slawek74 tymi siewnikami, ze i ja sobie dziś kupiłem. 

IMG_20210304_100922.jpg

A to podpięte do arbosa czy jelenia? 

4 godziny temu, Bananek napisał:

@Agrest patrz, poradzi sobie? Jest sporo pleśni. Wegetacja jeszcze nie ruszyła.

IMG_20210304_130155.jpg

Spokojnie, jeszcze będzie z niego mąka.

Pszenica  jara zasiana. Czekamy na śnieg i mróz😁

Opublikowano
Rolnik200598 napisał:

Może na upartego by się udało wjechać i wyjechać ale taplać się w błocie nie ma co. Czekam z mieszanką na razie, będzie pogoda to się w marcu posieje, nie to w kwietniu. Dziadki jęczmień i w maju siali i też urósł.

Zachmurzyło się, kropi.

Ojciec mówił że jęczmień można do 6 maja siać i będzie.

Agrest napisał:

A to podpięte do arbosa czy jelenia? 

Banan ma Arbosa?🤔

Opublikowano

Owies w kwietniu też siewali i też był to i teraz będzie. Będzie dobra pogoda to się posieje, będzie mokro i zimno to się poczeka. Coraz częściej mnie Ryśkowe myślenie dopada, starzeję się/ lub głupieję/ lub mądrzeję.

Opublikowano
5 minut temu, Piotrek1975 napisał:

Ojciec mówił że jęczmień można do 6 maja siać i będzie.

Banan ma Arbosa?🤔

Właśnie czekam na jego odpowiedź bo coś mi tu nie pasuje. Czyżby prawdę ukrywał?🤔😁

Opublikowano
2 minuty temu, 6465 napisał:

Walnołem z sąsiadem 0,7 przy kiszonce i "dzień uważam za udany" cytując klasyka. 

To już nie było czym zagryzać?🤣

Opublikowano
Przed chwilą, stempos1980 napisał:

Ale na głowę czy tylko zęby opłukane ta jedną 0.7?

Jedną we dwóch,  jutro trzeba rano po marchew jechać. 

1 minutę temu, Agrest napisał:

To już nie było czym zagryzać?🤣

Obaj mamy obok siebie,  a że w jednym czasie poszliśmy odkrywać a zimno było i biedronka w zasięgu wzroku to hyc na rower i się ciepło zrobiło. 

• Haha 1
Opublikowano
6 godzin temu, Bananek napisał:

Tak mnie wodziliście na pokuszenie @pafnucy, @slawek74 tymi siewnikami, ze i ja sobie dziś kupiłem. 

IMG_20210304_100922.jpg

wiosna idzie.

nawet plandeka kolor na zielony zmienia.

Opublikowano
8 minut temu, Piotrek1975 napisał:

U mnie Dino na widoku, przez pola, tylko bardzo po alkohol nie jeżdżę bo mam w domu😁

Nie każdy ma tak dobrze.  

Opublikowano

Do Delikatesów Centrum z chałupy 10 minut z buta, do GS 12 minut a do Delfina z 14 minut piechotką także nawet wybór jest😁

Opublikowano
Agrest napisał:

A to podpięte do arbosa czy jelenia?  Spokojnie, jeszcze będzie z niego mąka.

do Jelenia. może i mąką będzie ale jakaś taka spleśniała. plan jest jak ruszy wegetacja to bronami potraktować.

Piotrek1975 napisał:

Banan ma Arbosa?🤔

no skąd. to jeleń. U sprzedającego fotka pstryknieta.

Opublikowano
5 minut temu, DANDYS napisał:

nagrali CIe jak ciapkiem jechales 

A nie bo mój żółty😁

31 minut temu, 6465 napisał:

Jedną we dwóch,  jutro trzeba rano po marchew jechać. 

Obaj mamy obok siebie,  a że w jednym czasie poszliśmy odkrywać a zimno było i biedronka w zasięgu wzroku to hyc na rower i się ciepło zrobiło. 

Marchew? zboża im daj a nie tylko na samych warzywach ich karmisz

Opublikowano

Kurła z tym zbożem to różnie jest Tyle zboża było i już patrzę aby starczyło do żniw. 17 ogunów i tyle wje...ły . Muszę ich sprzedać w kwietniu bo martwię się o sianokiszonkę, może braknąć. Jest 8 szt do handlu to ciut odejdzie z karmienia.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v