Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 minut temu, Ursus932 napisał:

To prawda ,SW 400 dźwięk bezcenny 

Melodia dla uszu 🙂

Już mam dość tej melodii, a szczególnie jak się zmienia w taki charakterystyczny sposób, i już wiesz, że dziad się zapowietrza.

Opublikowano
Przed chwilą, cinek1808 napisał:

Passatów jest za dużo. Już np taki golf 4 R32 to już inwestycja. Trzeba takie wersję unikalne szukać. 

I polonezów było dużo tylko rdzewieli i inne tez i dla tego.

Opublikowano
33 minuty temu, danielursus3p napisał:

No nawet niechby rozwojowy. Ponoć 1.8t jest taki miód, a każdego modzonego pastucha czy a4 b6/b7 robię jak chce i kiedy chce 

Nie przesadzaj, Toż ten lexus ma 8.3 do setki katalogowo. Tylny napęd to pożeracz mocy, miałem bmw3 150 koni to słabe to było . Znajomy kupił kiedyś audi a6 4.2 ach co to miało nie być, prócz gigantycznych kosztów serwisu nie było w nim nic nadzwyczajnego. Grzebnięta octavia 2.0 TDI go objechała 

Opublikowano
Przed chwilą, Tomasz0611 napisał:

Już mam dość tej melodii, a szczególnie jak się zmienia w taki charakterystyczny sposób, i już wiesz, że dziad się zapowietrza.

Kosił ty bizonem😎

Opublikowano
1 minutę temu, szymon09875 napisał:

Jak zetora przyprowadziłem to sie ludzie ogladali. Tyle ze czarna rura nie kwas, ale po miesiacu w 2 innych w okolicy tez puste rury zakladali :d 

Ma w wiosce fiacisko takie 180 koni ale jak dwie przyczepy zboża ciągnie to jest głos. A nie te nowe gówna co zamiast wydechu to skrzynie słysząc 

• Like 2
Opublikowano
Przed chwilą, pawel885 napisał:

Nie przesadzaj, Toż ten lexus ma 8.3 do setki katalogowo. Tylny napęd to pożeracz mocy, miałem bmw3 150 koni to słabe to było . Znajomy kupił kiedyś audi a6 4.2 ach co to miało nie być, prócz gigantycznych kosztów serwisu nie było w nim nic nadzwyczajnego. Grzebnięta octavia 2.0 TDI go objechała 

Może i pożeracz ale frajda jest 😉 

Opublikowano
Przed chwilą, danielursus3p napisał:

Kosił ty bizonem😎

Oj kosił kosił, najbardziej denerwuje, jak godzina około 14, ponad 30st C, silnik rozgrzany na maksa i słyszysz te charakterystyczne pierdzenie, i już wiesz, że czeka cię zabawa.

Opublikowano
1 minutę temu, Rolnik200598 napisał:

Wieczór, ciemno już, brak wiatru i Kółkowy Rekord jak wracał na bazę... Z daleka to wycie było słychać. Fajnie było, przeminęło z wiatrem.

No to fakt, wieczorem jak sie z pola zjezdzalo to jedyny co na pomoście mogli zobaczyc to moje zeby na czarnej mordzie calej ukurzonej. Jak na trójce dalo sie przyspieszacz do końca i gaz w opór, jedyne co w bizonie ciekawego :D

• Like 1
Opublikowano
Przed chwilą, Tomasz0611 napisał:

Oj kosił kosił, najbardziej denerwuje, jak godzina około 14, ponad 30st C, silnik rozgrzany na maksa i słyszysz te charakterystyczne pierdzenie, i już wiesz, że czeka cię zabawa.

Nasz się tylko raz zapowietrzył. A tak to odpukać lata jak trzeba 

Opublikowano
Przed chwilą, szymon09875 napisał:

No to fakt, wieczorem jak sie z pola zjezdzalo to jedyny co na pomoście mogli zobaczyc to moje zeby na czarnej mordzie calej ukurzonej. Jak na trójce dalo sie przyspieszacz do końca i gaz w opór, jedyne co w bizonie ciekawego :D

Kurła w tym roku będzie Claas, Bizony powymierały we wsi... 

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, danielursus3p napisał:

Nasz się tylko raz zapowietrzył. A tak to odpukać lata jak trzeba 

Jednego roku miałem problem, z 10 razy mi się zapowietrzył, paproch z oringu gumowego się zapodział w układzie paliwowym i go dławił, zanim odkryłem gdzie to jest to z pół dnia się męczyłem z dziadem. Filtry paliwowe były brudne, mówię wymienię i będzie ok, wymieniłem, podpompowałem, 15 min koszenia i znowu pierdzi ... Dmuchnąłem przez w rurkę w stronę zbiornika, to chyba się cofnął, ale z pół h koszenia i znowu pierdzi. Zanim odkryłem co i jak to pół dnia minęło.

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, gregor1284 napisał:

Ma w wiosce fiacisko takie 180 koni ale jak dwie przyczepy zboża ciągnie to jest głos. A nie te nowe gówna co zamiast wydechu to skrzynie słysząc 

Dziś startowaly z placu z rozsiewaczami 2x Zts 16245 i johny ten stary 220KM "ciuchcia" tam byl hałas  :D

3 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Oj kosił kosił, najbardziej denerwuje, jak godzina około 14, ponad 30st C, silnik rozgrzany na maksa 

I 3/4 zbiornika zboza :D

Edytowane przez szymon09875
Opublikowano
Przed chwilą, Uziu92 napisał:

ja bym claasa nie brał.

Nie ma Bizona na usługi we wsi to niech będzie każdy aby wykosił i normalnie policzył.

Opublikowano
Przed chwilą, Rolnik200598 napisał:

Nie ma Bizona na usługi we wsi to niech będzie każdy aby wykosił i normalnie policzył.

po niemieckiej maszynie jak dasz kurom ziarno to zeby się nieść nie zaprzestały :D

• Haha 2
Opublikowano
5 minut temu, szymon09875 napisał:

To gdzieś widziałem to 🤔

FB_IMG_1607625025428.jpg

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v