Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał:

A to mój i tak jest smarowany o tyle o ile po każdym użyciu praktycznie ale już teraz trzeba będzie dokładnie wyczyścić i wysmarować. Całe 2,5a do orki.

Poleciłbym coś ale...

Ja też 🤣🤣 nawet dwie propozycje ale obie odrzuci :o

• Like 1
Opublikowano

Ja to bym przytulił jakie 10ha w dobrej klasie i kulturze. Zasiałbym przewódkę.

Jeden woli pryskać glifo, 3razy w roku przewracać glebę a w dzierżawę nie da.

W ubiegłym roku  w sierpniu piękny jęczmień jary zaorał.

Na pytanie czemu - a chwastów trochę było, kombajn nająć, nie ma na co sypać, zawieźć potem na skup, tanio...

🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️

Opublikowano
Przed chwilą, Chłoporobotnik napisał:

A może polepszy🤔 Zapomnisz, prześpisz się a rano jak nowo narodzony.

Raz że nie ma z kim,dwa że ja po tych rzeczach nie do życia jestem przez dwa dni no i moralniak. Wieczorek wesoły a smutny poranek. Najchętniej to bym robotę rzucił i zaszył się na wsi na miesiąc czy dwa :)

Opublikowano
3 minuty temu, szymon09875 napisał:

nawet dwie propozycje ale obie odrzuci

Wiem co byś mu zaproponował. Ale to raczej tym bardziej nie przejdzie.

3 minuty temu, Agrest napisał:

Ja to bym przytulił jakie 10ha w dobrej klasie i kulturze. Zasiałbym przewódkę.

Jeden woli pryskać glifo, 3razy w roku przewracać glebę a w dzierżawę nie da.

W ubiegłym roku  w sierpniu piękny jęczmień jary zaorał.

Na pytanie czemu - a chwastów trochę było, kombajn nająć, nie ma na co sypać, zawieźć potem na skup, tanio...

🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️

To i u nas taki. 4ha ma, orze raz w roku tylko.

Przed chwilą, akooo napisał:

Raz że nie ma z kim,dwa że ja po tych rzeczach nie do życia jestem przez dwa dni no i moralniak. Wieczorek wesoły a smutny poranek. Najchętniej to bym robotę rzucił i zaszył się na wsi na miesiąc czy dwa :)

Jaki moralniak? Kurła chłopie, 0,5 obojętnie z kim, lulu a rano funkiel nówka. Nie masz sąsiadów w tym bloku czy co? Toż nie pijący to na wsi raz, dwa się zmarnuje...

Opublikowano
30 minut temu, Agrest napisał:

Dasz gwarancję że chodził będę?

Bejsbola masz? Kurpsie sztachet nie używają?😜

Kurła aż się zastanowiłem czy by tu gdzie sztachetę znalazł. Sąsiad ma ale płot się wy***ał to i te sztachety nie bardzo 

Opublikowano

@ChłoporobotnikSąsiady to już dziadki,no z jednym pewnie by szło co nieco obalić ale żona w domu :D A tak na serio to nie chcę z tym zaczynać znowu. Pioter ja ten etap na którym ty może jesteś miałem parę dobrych lat temu i kiedyś na takie hasło już byśmy coś rozpijali ;)

Opublikowano

@ChłoporobotnikSąsiady to już dziadki,no z jednym pewnie by szło co nieco obalić ale żona w domu :D A tak na serio to nie chcę z tym zaczynać znowu. Pioter ja ten etap na którym ty może jesteś miałem parę dobrych lat temu i kiedyś na takie hasło już byśmy coś rozpijali ;)

Też mi problem- żona w domu... U sąsiada zawsze żona i córka w domu i my się tam nie krępujemy jeśli przychodzi co do czego. Już czeka połówka na wspólne spożycie na zakończenie sezonu- jak kukurydzę wykoszę, ja stawiam teraz.

Opublikowano
gregor1284 napisał:

Kurła aż się zastanowiłem czy by tu gdzie sztachetę znalazł. Sąsiad ma ale płot się wy***ał to i te sztachety nie bardzo

A wrony u was nie zawracają, że nawet sztachet nie ma? 👀🤭😛🙊

Opublikowano

Też mi problem- żona w domu... U sąsiada zawsze żona i córka w domu i my się tam nie krępujemy jeśli przychodzi co do czego. Już czeka połówka na wspólne spożycie na zakończenie sezonu- jak kukurydzę wykoszę, ja stawiam teraz.

To norma w wielu polskich domach czy to dobrze to w to wątpię ale dobra już nie chce mi się tego roztrząsać :)

Zmęczony już jestem. Żeby tak sam sobie panem być...

Opublikowano

czy to dobrze to w to wątpię

Bardzo dobrze, dla Ciebie najlepiej to żeby ludzie żyli bez żadnych uzależnień, bez nawyków oprócz modlitwy oczywiście... Najlepiej żeby nikt nie robił żadnej rzeczy na "P"...

Opublikowano

a jeszcze i kobieta zechce co jej.

1 minutę temu, akooo napisał:

Zmęczony już jestem.

Opublikowano
11 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Wiem co byś mu zaproponował. Ale to raczej tym bardziej nie przejdzie.

To i u nas taki. 4ha ma, orze raz w roku tylko.

Jaki moralniak? Kurła chłopie, 0,5 obojętnie z kim, lulu a rano funkiel nówka. Nie masz sąsiadów w tym bloku czy co? Toż nie pijący to na wsi raz, dwa się zmarnuje...

Pół litra to tak średnio, nie zmarnuje się nie pijący. Choć przydałbyś mi się tu pjoter. Pohandlowali bym trochę lepiej, Ty byś siedział i spożywał a ja myk cena w dół 🤔

• Haha 1
Opublikowano
2 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Bardzo dobrze, dla Ciebie najlepiej to żeby ludzie żyli bez żadnych uzależnień, bez nawyków oprócz modlitwy oczywiście... Najlepiej żeby nikt nie robił żadnej rzeczy na "P"...

Jedną rzecz na P to należy robić,ale ty jej akurat nie robisz ;0

Opublikowano
8 minut temu, akooo napisał:

Jak miałeś problem to lepiej odpuścić 👍

Choć ja do sety albo dwóch kolegów nie potrzebuje 

• Like 1
Opublikowano

Bez picia nie ma życia, człowiek nie wielbłąd napić się musi. 

Wody się napij.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v