Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, superfarmer02 napisał:

nie ☹️

a kto miał takie zaszczytne miano

jeszcze z tematu bydła i trzody był. A czy tu to nie wiem bo i sam nie dawno się doczepilem. 

Opublikowano
7 minut temu, gregor1284 napisał:

Tak jak pafnucy mi zj***ł interes na kucykach 

przepraszam że zapytam, ale....

Ale o co chodzi??? a.... nie zakumałem - Memy.pl

Opublikowano
4 minuty temu, Łolek napisał:

Cebula koperniksa chciales kucami napaść 

A prawdy jest nie tylko trochę 

No żyrandol można też dokręcić np

Chciał chłop się rozwijać to pafnucy mu skrzydła podciął. 

Opublikowano
2 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

A był kiedyś taki użytkownik o takim nicku "kanalia" i jakieś cyfry chyba. Nieraz dość mądrze pisał, ale to dawno było.

Kanalia36 chyba , strasznie znienawidził hodowlę bydła , wróć rogatego dziadostwa 😊 z tego głównie był znany 

Opublikowano
Przed chwilą, Ursus932 napisał:

Kanalia36 chyba , strasznie znienawidził hodowlę bydła , wróć rogatego dziadostwa 😊 z tego głównie był znany 

Ototo, coś takiego. 

2 minuty temu, gregor1284 napisał:

Jemu te konie tak potrzebne jak ślepemu latarka. 

Opublikowano
1 minutę temu, gregor1284 napisał:

WIDZISZ KURWA WIDZISZ CO ODJEBAŁ - Memy.pl

Opublikowano

Co do zimówek to ostatnio reklama z Ziętarskim leciała. No i nie opłaca się przekładać opon zimowych bo można kupić drugie felgi ,w serwisieToyota przełożą i przechowają. I to za jedyne od 25zl za miesiąc.

No to faktycznie się opłaca.

Opublikowano
Dnia 2.11.2021 o 18:59, robert55555 napisał:

Ma ktoś z was taka myjkę Karcher HD 5/15 ? Warta swojej ceny? Ewentualnie jaką byście polecili?

Jeśli myjka ma służyć wiele lat to zalecamy wybór myjki na pompie korbowodowej oraz silniku wolnoobrotowym.

Ceny takich myjek ciśnieniowych rozpoczynają się od niecałych 5 tys. zł.

Opublikowano
1 minutę temu, Agrest napisał:

Co do zimówek to ostatnio reklama z Ziętarskim leciała. No i nie opłaca się przekładać opon zimowych bo można kupić drugie felgi ,w serwisieToyota przełożą i przechowają. I to za jedyne od 25zl za miesiąc.

W 2017 komplet opon i felgi do Dajhajsu zimowe 1000 kosztowały. Podnośnik "żabka", pół godziny i wymienione, bez kolejek, bez płacenia. No tu takie ceny to z kosmosu ale jakby następne auto było to tak samo się zrobi.

Opublikowano

A bo Ty Agrest taki mocno oszczędny jesteś. jakiś zięć się kiedyś ucieszy 😉

Opublikowano

Kiedyś miewałem inny komplet kół do auta, ale szczerze mówiąc to nie warto, bo po czasie i taktrzeba było oddać na wyważenie.

Opublikowano
5 minut temu, Agrest napisał:

U Niemców już dawno to robią, tyle że po 3 czy 4 latach nowe opony albo i nowe auto, a stare wiozą na utylizację (czyt. Do Polski) 

1 minutę temu, pafnucy napisał:

no Tobie spooooro się wydaje.

Nie, raczej oszczędny jestem 

Opublikowano
1 minutę temu, HF86 napisał:

A bo Ty Agrest taki mocno oszczędny jesteś. jakiś zięć się kiedyś ucieszy 😉

Powiem tak, oby był i zięć i synowa 

Kiedyś że wszystkim trzeba się pożegnać.

O i cyk przelew z ARiMR. 

Lubię to 👍

Opublikowano
2 minuty temu, gregor1284 napisał:

U Niemców już dawno to robią, tyle że po 3 czy 4 latach nowe opony albo i nowe auto, a stare wiozą na utylizację (czyt. Do Polski) 

Nie, raczej oszczędny jestem 

U nas też już dawno to funkcjonuje. Ale taki początek że tu się nie opłaca, tu za darmo... I cyk już od 25zł miesięcznie😂

Opublikowano
Przed chwilą, Agrest napisał:

U nas też już dawno to funkcjonuje. Ale taki początek że tu się nie opłaca, tu za darmo... I cyk już od 25zł miesięcznie😂

Darmo to Ci nawet k**wa w kapelusz nie nasika 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez Szef11
      Witam, czy ktoś może wie , gdzie robią regenerację ( kapitalny remont przekładni do siewników? Rach , kuhn , lub może z was rolnicy ma na sprzedaż taką przekładnie. Proszę o informację w SMS pod 534-617-276 Dzięki 
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
  • Dodaj nową pozycję...
v