Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, Agrest napisał:

miodówki

🤔

To nawet szkodnik taki jest? Ja myślał, że miodówka to tylko smaczny trunek.

@sadownik12 Są i u nas tacy, pszczoły mi wytruli czy podtruli a potem się okazuje, że pszczoły nieleczone i dobiła je warroza albo nosema. Jeden tak kiedyś krzyczał, posłał próbki do badań i jakież było jego zdziwienie...

Edytowane przez Chłoporobotnik
Opublikowano (edytowane)

Miodówka gruszowa. Nr 1 na gruszy.

I też w ciul spadzi produkuje. Chyba stąd nazwa, bo to Słodkie jak miód. Mrówki, pszczoły i  osy się zlatują.

Rosa miodowa zapaskudza liście i owoce. Na cukrach rozwijają się grzyby sadzakowe i owoc czarny niehandlowy.

Ech ta ebana autokorekta

Edytowane przez Agrest
Opublikowano
2 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

🤔

To nawet szkodnik taki jest? Ja myślał, że miodówka to tylko smaczny trunek.

@sadownik12 Są i u nas tacy, pszczoły mi wytruli czy podtruli a potem się okazuje, że pszczoły nieleczone i dobiła je warroza albo nosema. Jeden tak kiedyś krzyczał, posłał próbki do badań i jakież było jego zdziwienie...

Dlatego wolę zawczasu zapobiegać, nijeżeli leczyć. posieje się czegoś na poplon i niech się cieszy, a pryskać wiem kiedy żeby pszczołom nie zaszkodzić, chociaż rzepaku tam nie będzie.

Opublikowano (edytowane)
20 minut temu, donweter1989 napisał:

Ciekawe spojrzenie 😁

Uwierz że sa tacy że czasami jak coś pierd.....to bys aż sobie usiadł że smiechu-troszke cwaniactwo

Dzisiaj byłem u znajomego rozliczyć się za wysłodki-juz ostatni rok siał......

Co lepsze sąsiady jego pobili się u niego na podwórku o.......... gnój

Edytowane przez Baks00
Opublikowano (edytowane)

Nie moge z tego Stasia. Mhm mhm, ale odpowiedzi. I wzrok wpatrzony h*j go wie gdzie zamiast w dziewczyne.

No a Krzysiu zaszalał i niech im sie wiedzie z Bogusią.

A pieczareczka dostaje joby😂

Edytowane przez Belaruss820
Dodanie
Opublikowano
Belaruss820 napisał:

Nie moge z tego Stasia. Mhm mhm, ale odpowiedzi. I wzrok wpatrzony h*j go wie gdzie zamiast w dziewczyne.

No a Krzysiu zaszalał i niech im sie wiedzie z Bogusią.

Chory program nie wiem po co oglądam to.

Opublikowano

A słyszeli, że przebierańcy odwiedzili dzisiaj prezesa z hasłem ,,cukierek albo psikus". Z racji, że prezes cuksa poskąpił to zrobili mu psikusa. Na płocie wywiesili śpioszki i odśpiewali "Stary niedźwiedź mocno śpi"

Mają ludzie pomysły 😅

• Haha 1
Opublikowano
14 minut temu, pafnucy napisał:

A co tak rano oko otworzył? 

Sprawdza czy jeszcze żyje. 🤭

Powitać. 🙋‍♂️

Opublikowano (edytowane)

Dzień dobry farmerzy 

+4 stopnie 

Edytowane przez Ursus932
Opublikowano

Siwek wyłazi

8 minut temu, Belaruss820 napisał:

Żona pracuje w odr-ze na tym rejonie. A ojciec tego Kamila jest kierowcą w zakladzie mięsnym gdzie sprzedajemy bydło.

Toć niech się im ułoży, w końcu on z lubelskiego i to z LBI

Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, Belaruss820 napisał:

Żona pracuje w odr-ze na tym rejonie. A ojciec tego Kamila jest kierowcą w zakladzie mięsnym gdzie sprzedajemy bydło.

Ten Kamil choć najmłodszy to najbardziej ogarnięty i dojrzały ze wszystkich uczestników bo Krzysio po dwóch dniach mówi kobicie ze ją kocha OMG🤦‍♂️(w listopadzie wesele) a u reszty emocje jak na grzybobraniu

Edytowane przez Łolek
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez Szef11
      Witam, czy ktoś może wie , gdzie robią regenerację ( kapitalny remont przekładni do siewników? Rach , kuhn , lub może z was rolnicy ma na sprzedaż taką przekładnie. Proszę o informację w SMS pod 534-617-276 Dzięki 
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
  • Dodaj nową pozycję...
v