Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Marcin to przyjeżdżasz obejrzeć tą c360 z przodkiem ? Będę w kościele się widział z Waldkiem to mu powiem żeby był w domu bo poważny kupiec przyjedzie 😁

1 minutę temu, stempos1980 napisał:

Siemanko.

Trzeba jechać Słomczyn odwiedzić

Weź no się tam przejdź i zobacz czy są jacyś z paleciakami do sprzedania. To i ja się wybiorę kiedy 

• Haha 1
Opublikowano
4 minuty temu, Łolek napisał:

Bo nie wiedzą  co dobre musisz  im pokazać 😉🙂

Ja nie żre kwaśnego , ogórków kiszonych 🥴nie tykam itd 

Opublikowano
2 minuty temu, 6465 napisał:

Marcin to przyjeżdżasz obejrzeć tą c360 z przodkiem ? Będę w kościele się widział z Waldkiem to mu powiem żeby był w domu bo poważny kupiec przyjedzie 😁

Weź no się tam przejdź i zobacz czy są jacyś z paleciakami do sprzedania. To i ja się wybiorę kiedy 

Ręczne paleciaki?

Kolega ostatnio kupił w promocji nowego sthila to taniej dał jak za chińczyka

Opublikowano
7 minut temu, 6465 napisał:

Tomasz , dziś może na wycieczkę i tego oglądnąć ,może jak raz 👇https://m.olx.pl/d/oferta/zetor-5245-caly-w-oryginale-garazowany-od-rolnika-likwidacja-gosp-CID757-IDLqxDb.html?reason=observed_search

Opublikowano
10 minut temu, 6465 napisał:

Marek dziś Paczków nie ma , jakieś 🍰 jest z owocami.równie dobre jak paczki.

U mnie ze śliwkami 😛

9 minut temu, Karol6130 napisał:

Korona, rok temu oddałem 

IMG_20210912_070040.jpg

Na co mam patrzeć na psa czy to co za psem szczerze wolałbym to za psem ale jak oddales .... szkoda

1 minutę temu, Ursus932 napisał:

Za mały!!!!! Za słaby!!!!

Opublikowano
4 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

Cień topry pardzo🙋🏻‍♂️

Gardło Cię boli Rysiu?   

Opublikowano
7 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Cień topry pardzo🙋🏻‍♂️

Chyba cytrynę lizał z rana i mu usta wykrzywiło🤣

Opublikowano

Kolejny piękny dzień się zapowiada. Byckom dac i odpocząć. 

Opublikowano
7 minut temu, Łolek napisał:

U mnie ze śliwkami 😛

Na co mam patrzeć na psa czy to co za psem szczerze wolałbym to za psem ale jak oddales .... szkoda

Co by było gdybyś się rozczarował? 

Opublikowano
Przed chwilą, Agrest napisał:

Co lizal to lizal, ale żeby tak język odjęło 🤔

Opublikowano
35 minut temu, 6465 napisał:

Komu jeszcze kawę? Bo czajnik włączyłem.

Było wczoraj proponować o tej godzinie. Dziś to zaraz zbożówkę z mleczkiem wypiję. Do tego bułeczka i dżemik😋

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Agrest napisał:

Muszelke 🤭

15 minut temu, Łolek napisał:

U mnie ze śliwkami 😛

Ja nie z  tych co muszą mieć największego na wsi 😉

14 minut temu, pafnucy napisał:

Coś pan. Ząb Ci wyleciał że seplenisz? 

No gdzie tyle za takie? Trzy cyliderki tylko

Małe jest piękne 🙂

Edytowane przez Ursus932
Opublikowano

Ja nie wiem co wam po głowach za myśli chodzą. Ja o cytrynie, takiej co do tequili , lub herbaty jak kto woli🤭

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Łolek napisał:

Witam witam i o zdrowie pytam

U mnie z rana też pieje😉👍

U mnie cielak na zmianę z kogutem koncert daje 🤣

51 minut temu, Ursus932 napisał:

Sławek pomijając wagę Twoich belek to powiedzieć Ty  i @Łolek (bo Szymka @szymon09875 nawet nie pytam on tylko w głowie duże traktory i siewniki jakieś 🙆‍♂️)  ,  czemu moje gzuby nie chcą żreć takiej  mokrej z trzeciego pokosu , pół muszę wy***ać w gnój z koryt 🤔 a suche wpierdzielają ?  

🤦🤦🤦 Jak Ty o takie coś pytasz to w głowie masz tylko jedno...

Edytowane przez szymon09875
Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, stempos1980 napisał:

Z jednego uwna na drugie uwno chcesz się zamienić.

Chłopie tobie jest potrzebne 100 🐎 minimum🤦

Taki jest w sam raz, spełni marzenie o zetorze, zyska w oczach sąsiadów a w następnej kadencji może i sołtysem zostanie, kto to wie 🤔

Edytowane przez szymon09875
  • Like 1
  • Haha 6
Opublikowano
10 minut temu, Karol6130 napisał:

No ja tam nie wiem 

Będziesz miał te lata to zobaczysz

19 minut temu, Ursus932 napisał:

Muszelke 🤭

Ja nie z  tych co muszą mieć największego na wsi 😉

Małe jest piękne 🙂

Nie wiem jakiego masz czy dużego czy małego , ale traktor kup min 80 koni bo będziesz potem żałować 

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v