Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)
8 godzin temu, danielursus3p napisał:

Uuu.... to jak to zjesz to już po chłopie będzie 

Życie nic więcej niż dobre jedzenie nie ma mi do zaoferowania więc takie argumenty na mnie nie działają 🤣

Edytowane przez szymon09875
Opublikowano
4 minuty temu, TheraRolnik napisał:

Sobie to tam ch*j, tylko na innych trzeba uważać 

Tak? chciałbyś całe życie jeździć np. na wózku inwalidzkim? nie zawsze się zabijesz.

Opublikowano
2 minuty temu, szymon09875 napisał:

Każdy kozak do pierwszego poważnego wypadku... ja 2razy mialem sytuacje że bez ryski nawet wyszedłem i nie mam zamiaru więcej sprawdzać ile mam szczęścia...

Me2, trzeci raz może być z uszczerbkiem. A auto? A uj z nim 

Opublikowano

Auto pierwszy raz do kasacji, drugi sie udało zmieścić na lewym poboczu między scania z naprzeciwka a rowem, nawet lusterka sie nie zlozyly, koles tylko co astra jechal za ta scania wyje**ł w tyl naczepy bo nie wyhamowal.

Opublikowano

Wolniej, albo zacząć jeździć sprawnymi autami, albo jedno i drugie.

Opublikowano

Sprawne było, troche za szybko tylko. Dużym przedemna zaczął hamowac ostro ja bym nie zdążył, miałem opcje wbić sie crafterem po naczepe, w prawo w przystanek, albo próbować w lewo odbić, no i w lewo się udało 

Opublikowano
10 minut temu, szymon09875 napisał:

Auto pierwszy raz do kasacji, drugi sie udało zmieścić na lewym poboczu między scania z naprzeciwka a rowem, nawet lusterka sie nie zlozyly, koles tylko co astra jechal za ta scania wyje**ł w tyl naczepy bo nie wyhamowal.

Pierwszy raz jak sprzedawałem auto po tej akcji to handlarz pytał czy ktoś z tego cało wyszedł. Za szybko i droga dziurawa, 3x dach i na kola. Drugi raz ścigałem się ze scanią, z tą różnicą ze on jechał do przodu ja do tyłu. Zarzuciło mi na żwirku przód, obróciło auto i nie fartem wyjebałem dacha 

Opublikowano (edytowane)
8 godzin temu, Łolek napisał:

Tomek oddam ci za darmo starą chałupe tylko se rozbierz

image000000.jpg

Jadę ze szwagrem i biere dam 5l.

A tak serio to w Łowiczu kuzyn chce się takiej pozbyć ,pod blachą papa i otynkowane to nikt nie chce. A firma żeby zabrała chciała w zeszłym roku 3tys. Od ciebie trochę daleko z 50km będzie.

7 godzin temu, szymon09875 napisał:

@danielursus3p zobacz czym sie truje 🤣

20210811_223020.jpg

No no tego towaru to by poprubował😋

Edytowane przez 6465
Opublikowano

Słabo jje, musi być sam bo w grupie wszystko mu wyżrą. A ten liże za miast jeść. Od początku taki gardy.

Przed chwilą, Karol6130 napisał:

Najpierw to wódki, szklankę odrazu, a potem się pomyśli 😂

Czy może jakich drożdży? On nie pełnoletni. Nawet mu kuźwa rogi nie rosną. A miał być SM.

Opublikowano (edytowane)

nie szkoda Ci zdrowia tak po zarobkach się tłuc?

kombajn sie zepsuje, zdrowie zmarnuje... warto to tak? nie lepiej poleżeć?

Edytowane przez pafnucy
Opublikowano
8 godzin temu, szymon09875 napisał:

Życie nic więcej niż dobre jedzenie nie ma mi do zaoferowania więc takie argumenty na mnie działają 🤣

Tyle w życiu przyjemnego co zjesz i wypijesz.

Słonecznie, ale ranki już chłodne, o 5 15 stopni. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v