Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Są biedniejsi ode mnie na tym świecie i najważniejsze to znać swoje miejsce w szeregu i na świecie.

Opublikowano

jestem w stanie zrozumieć że słabo idzie ze znalezieniem kobiety. ale za nic pojąc nie mogę jak można nie chcieć mieć. myślę że tak sam sobie wmawiasz, bo trochę się obawiasz że może nie wyjść.

Opublikowano
2 minuty temu, Rolnik200598 napisał:

Jak sama nie chciała to i się człowiek w cień usunął. Ja podejścia do kobit nie mam i miał nie będę.

Ktoś dał gwarancję że życie każdego człowieka będzie usłane samymi różami?  Że zawsze dostaniemy to co chcemy? 

Niepowodzenia mają wzmacniać charakter a nie odwrotnie. Trzeba walczyć o swoje.

Opublikowano
1 minutę temu, pafnucy napisał:

obawiasz że może nie wyjść.

No jakże by nie. Zrażony jestem i dlatego powiedziałem sobie nie.

1 minutę temu, robert55555 napisał:

Że zawsze dostaniemy to co chcemy? 

Tylko jaki jest sens zawsze się użerać?

Opublikowano
5 minut temu, Rolnik200598 napisał:

Jak sama nie chciała to i się człowiek w cień usunął. Ja podejścia do kobit nie mam i miał nie będę.

No ja też nie mam i jakoś żyję.    :P  Boś się za nią nie brał, a jak faktycznie nie chciała to kij jej w oko, bo w d*pę to miała by jeszcze przyjemność  i szukaj drugą.

Opublikowano
Przed chwilą, Rolnik200598 napisał:

Tylko jaki jest sens zawsze się użerać?

A gdzie użerać? walisz pięścią w stół i mówisz - gospodarz jestem, uspokój się bo wypędzę.   xD

Opublikowano
1 minutę temu, pafnucy napisał:

Szon Ty kawaler????

Eeeee gdzie, jakbym był kawaler to forumowe laski by się zarąbały o mnie.    xD   xD

Opublikowano
3 minuty temu, deSilva napisał:

A gdzie użerać? walisz pięścią w stół i mówisz - gospodarz jestem, uspokój się bo wypędzę.   xD

Do kobiety należy się odnosić z szacunkiem i dobrać się odpowiednio. 

Opublikowano

Człowiek przechadzał się po plqzy, był młody, szczęśliwy, zdrowy, miał udana rodzinę, jego życie układało się tak jak marzył. W pewnej chwili obraca się za siebie i widzi na piasku ślady stóp dwóch osób. Myśli sobie boże jesteś ze mną.

Po dłuższy czasie przechadza się ta sama plaża, wszystko co osiągnął stracił, życie jakie ma jest nieszczęśliwe, ogólnie sama tragedia. W pewnym momencie odwraca się za siebie i widzi na piasku slady na stóp zostawione przez jednego człowieka. Myśli Panie Boże jak byłem szczęśliwy to byłeś ze mną, jak moje życie nie jest takie, jestem nieszczęśliwy, wszystko się sypie, nie układa, to ty mnie też zostawiłeś. Mocno zapłakał. Wtedy słyszy głos Boga, dałem ci rozum i wolna wola, byś mógł kształtować swoje życie jak uwazasz.. Byłem, jestem i  zawsze będę z Tobą, kocham ciebie. To że zobaczyles jeden slad na plaży to więc że Ja ciebie niosę, żebyś mógł przeżyć te dramatyczne chwile w swoim życiu jak najłagodniej.

Opublikowano

Owszem, ale praktycznie każda kobieta ja wyczuje żeś pantofel, to szacunku od niej Ty już miał nie będziesz.

2 minuty temu, Rolnik200598 napisał:

Do kobiety należy się odnosić z szacunkiem i dobrać się odpowiednio. 

Opublikowano

@Rolnik200598

Pisałem kto ci dał gwarancję że przeżyjesz życie w będąc zawsze szczęśliwy? Czy życie idealne jest piękne? Otoz NIE.

Wiesz co jest piękne w życiu?

To jak dziecko powie do ciebie Tato. Jak stawia pierwsze kroki i chce pójść do Taty. To jak wróci że szkoły i pochwali się że dostało 5. Takie chwile są warte więcej niż wszystkie pieniądze świata.

To są piękne chwile. Nawet jak byś miał największe zmartwienie, to dziecko będąc szczęśliwe spowoduje u ciebie zapomnienie o zmartwieniach. 

Pamiętaj nie powodzenia budują nasz charakter, nasza osobowość. Mają nas wzmacniać a nie osłabiać. A to że myślisz inaczej to masz prawo ale nie oznacza że dobrze myślisz.  

Popatrz na aktorów, aktorki, celebrytów. Mają kase, nie myślą jak dotrwać do pierwszego, jak związać koniec z końcem. Mając kasę masz problemy ale innego już że tak nazwie gatunku. Takie osoby, często się rozwodzą, wpadają w hazard, w narkotyki. Sami wpadają w bagno.  Czy to jest wzór do naśladowania?  Są osoby, które mają kasę ale mają swój rozum i umieją się prowadzić.

Opublikowano
1 minutę temu, robert55555 napisał:

Nawet jak byś miał największe zmartwienie, to dziecko będąc szczęśliwe spowoduje u ciebie zapomnienie o zmartwieniach.

A co jak masz masę problemów a 15 letnie dziecko do Ciebie podejdzie i powie - Tato, rozbiłem Twój samochód albo tato będziesz dziadkiem? Macierzyństwo też nie jest usłane różami , dzieci jak małe to i fajne a potem zaczyna się meksyk xD i nie pisz że jak wychowasz tak masz 

• Like 1
Opublikowano

Tego pięknego w Twoim mniemaniu nie zaznam. Bo swoich dzieci mieć nie można a cudzych nie mam zamiaru wychowywać. Wychowa się, nawet wbrew woli na drugiego takiego samego jak ja i tylko problemy tylko. Ile ja rodzicom przykrości zrobiłem i ile kłótni było to co nie miara. Ten trud nie na moje barki.

@robert55555

Opublikowano
9 minut temu, pawel885 napisał:

A co jak masz masę problemów a 15 letnie dziecko do Ciebie podejdzie i powie - Tato, rozbiłem Twój samochód albo tato będziesz dziadkiem? Macierzyństwo też nie jest usłane różami , dzieci jak małe to i fajne a potem zaczyna się meksyk xD i nie pisz że jak wychowasz tak masz 

A jak byłeś dzieckiem nie psociles? Nie raz robiles rzeczy z których rodzice nie byli dumni? Wolabys żebyś żyć czy się nie urodzić?

Opublikowano
3 minuty temu, Bananek napisał:

a propos barku. gdzie to nasz opoj Gregor się podział? 😀😀

Śnieg przewala, bo butelkę schował do schłodzenia, ino zapomniał gdzie🤭

Opublikowano
8 minut temu, Rolnik200598 napisał:

Tego pięknego w Twoim mniemaniu nie zaznam. Bo swoich dzieci mieć nie można a cudzych nie mam zamiaru wychowywać. Wychowa się, nawet wbrew woli na drugiego takiego samego jak ja i tylko problemy tylko. Ile ja rodzicom przykrości zrobiłem i ile kłótni było to co nie miara. Ten trud nie na moje barki.

@robert55555

Myślisz że carma wraca?

Opublikowano
Przecież w tym kartonowym kraju ludzie rodzą się po to żeby płacić podatki i być dymanym przez państwo (niewolnikiem). Nie dziwię się tym co nie chcą mieć dzieci i że nie chcą skazywać je na to szambo.
  • Haha 1
Opublikowano

Rolnik200598@ przecież Ty młody człowiek jesteś, ja mam córkę w Twoim wieku, wszystko przed Tobą, Ty jakieś rezygnację składasz. Człowieku baw się życie przed Tobą, laska sam Ci się napatoczy. Kurła pamiętam jak miałem Twoje lata, łohoho🙉🙆‍♂️ Teraz jak Bananek@ pół godziny muszę rozriszać🤭

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, Piotrek1975 napisał:

Rolnik200598@ przecież Ty młody człowiek jesteś, ja mam córkę w Twoim wieku, wszystko przed Tobą, Ty jakieś rezygnację składasz. Człowieku baw się życie przed Tobą, laska sam Ci się napatoczy. Kurła pamiętam jak miałem Twoje lata, łohoho🙉🙆‍♂️ Teraz jak Bananek@ pół godziny muszę rozriszać🤭

jak ja się cieszę że młodość mi nie mija. 👍

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v