Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
22 minuty temu, Bananek napisał:

Coś to Twoje ogłoszenie nie tak...

22 minuty temu, Mecha napisał:

Rozsiewaczem, zawsze sieje poplony rozsiewaczem, bobik już miałem 2 razy ale solo, a teraz pytam jakie mieszanki zalecacie z bobikem w jakich proporcjach

W/c tego i tak dwa przejazdy. Możesz dodać wszystkiego. Osobiście polecał bym grykę bądź słonecznik

13 minut temu, Partyzant85 napisał:

Ja po 3 płaciłem na targu, słonecznik po 6

Za rzodkiew ciut przepłaciłeś,po 5 znalazłem

Screenshot_20210721-213026.png

Edytowane przez soltys48
Opublikowano (edytowane)
48 minut temu, szymon09875 napisał:

U nas 4 opony samochodowe na osobe rocznie.

200 zł na wulkanizacji za opone od ciagnika biorą. 

Jak wyżej 

Ale pytanie dotyczy co  zrobić z opanami jeśli wymieniam je sam i mi zostają. Poza tym za żadne pieniądze wulkanizacja w mojej okolicy tego nie bierze. 

Edytowane przez Gość
Opublikowano

Sołtys maluchy będziesz zbierać czy bardziej odsadki?

Opublikowano

@soltys48 chodzi o to że gryka może wcześnie zacząć kwitnienie i szkoda tak wcześnie bobik niszczyć, a interesuje mnie czy facelia to dobre połączenie i jakie proporcje, wiem że to drogie poplony ale ja efekty widzę gołym okiem.

Opublikowano
2 minuty temu, Mecha napisał:

@soltys48 chodzi o to że gryka może wcześnie zacząć kwitnienie i szkoda tak wcześnie bobik niszczyć, a interesuje mnie czy facelia to dobre połączenie i jakie proporcje, wiem że to drogie poplony ale ja efekty widzę gołym okiem.

I co z tego że zaczyna szybko kwitnąć? Spokojnie można ją dłużej trzymać

Jeżeli to tak mocno Ci przeszkadza to słonecznik

Facelie będziesz miał problem wysiać rozsiewaczem a ponadto musi być płytko a bobik głęboko-prawda?

Opublikowano

O ku.... Całe podworko łabedziemi gumowymi zastawie. Z tej od kombajnu to może nawet smok wyjdzie. 

Opublikowano

kosiliście dziś coś ze zbóż poza jęczmieniem ozimym? u mnie jakieś takie niby ziarko suche ale cała roślina jeszcze jakby "żywa"

Opublikowano
1 godzinę temu, szymon09875 napisał:

U nas 4 opony samochodowe na osobe rocznie.

200 zł na wulkanizacji za opone od ciagnika biorą. 

Jak wyżej 

Od ciężarówki nie wiesz ile? Szykuje się partia do odbioru i lepiej wiedzieć 🙊

Opublikowano
37 minut temu, soltys48 napisał:

I co z tego że zaczyna szybko kwitnąć? Spokojnie można ją dłużej trzymać

Jeżeli to tak mocno Ci przeszkadza to słonecznik

Facelie będziesz miał problem wysiać rozsiewaczem a ponadto musi być płytko a bobik głęboko-prawda?

To może lepiej groch i peluszka do tego tylko po ile kg 

Opublikowano
1 godzinę temu, marcin19071980 napisał:

Ale pytanie dotyczy co  zrobić z opanami jeśli wymieniam je sam i mi zostają. Poza tym za żadne pieniądze wulkanizacja w mojej okolicy tego nie bierze. 

Mozesz zawiezc, placisz i zostaje.

31 minut temu, gregor1284 napisał:

Od ciężarówki nie wiesz ile? Szykuje się partia do odbioru i lepiej wiedzieć 🙊

W ubieglym roku było 90 zł 17.5-22.5

Opublikowano (edytowane)

Pierdolnij skoro świt hektary nieważne czy mokre a później ze swoją taniu taniu na weselu

Jak się bawić to się bawić , drzwi wy***ać okno wstawić

Edytowane przez marulekk
  • Haha 2
Opublikowano
2 minuty temu, szymon09875 napisał:

Mozesz zawiezc, placisz i zostaje.

W ubieglym roku było 90 zł 17.5-22.5

Chcieliśmy ze znajomym wziąć kilka składów to chcieli od nas po 15 za sztukę. Jak im zaczęło się koło d*py palić to chcieli darmo przywieźć,ale nam już chęć na darme przeszla i chcieliśmy po 25 za sztukę od nich 🙈

Opublikowano

nie wiem czy coś z tego wyjdzie, niby żyto na piachu do koszenia, dziś patrzyłem to pszenice jeszcze żywe, znajomy tam podobno próbował bo chciał system oszukać i przed rzepakami nakosić, ale zielona jeszcze i nici z tego.

9 godzin temu, Rolnik1973 napisał:

Zatrudnisz do otwierania i zamykania bramy?

Posiadam wiele lat doświadczenia.

cv i list motywacyjny poproszę :D

Opublikowano
1 godzinę temu, Agrest napisał:

To ładnie u was. U nas 3,8 i 4,2zł

Czerwonej raczej nie sprzedasz 

Kisten to loco. A skrzynka handlarz, twarde odmiany np.tiben dobrze wybarwiony. Cisną teraz ludzie zielone tisele i za lepszy towar mroźnie są skłonne dać więcej.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v