Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
1 godzinę temu, marcin19071980 napisał:

Partyzant a powiedz no mi co robić z oponami od traktora czy kombajnu bo nik ich nie chce przynajmniej w moim rejonie albo z włukniną która przykrywa się ziemniaki bo nawet na wysypisku za opłatą tego przyjąć nie chcą?

Mi wulkanizator powiedział  30 dychy za utylizację opony samochodowej, od niego później firma zabiera hurtowo i też płaci za sztukę ale się nie dopytywałem ile. Nie wiem jak jest z większymi oponami ale pewnie trochę drożej. Co do włókniny/folii to nie wiem bo nie zużywam na większą skalę, od tyle co do worka żółtego się zmieści.

Opublikowano
47 minut temu, Agrest napisał:

Już ledwie zipie. Ale chociaż wiem dlaczego 🤭👍

Czyli decyzja podjęta 👍👍👍

10 minut temu, Partyzant85 napisał:

🤣

Opon już nie przyjmują na żadnym PSZOKu, jakbyś częściej bywał to byś wiedział

Nie w żadnym. Pszok w gminie gdzie mam gospodarstwo 10szt rocznie od 1 osoby weźmie

Opublikowano
2 minuty temu, soltys48 napisał:

Nie w żadnym. Pszok w gminie gdzie mam gospodarstwo 10szt rocznie od 1 osoby weźmie

Czyli sołtys masz jeszcze nowy biznes 😉panie za tego cielaka to ze 4 opony wezmę 😂

Opublikowano

U nas 4 opony samochodowe na osobe rocznie.

1 godzinę temu, marcin19071980 napisał:

Partyzant a powiedz no mi co robić z oponami od traktora czy kombajnu bo nik ich nie chce przynajmniej w moim rejonie albo z włukniną która przykrywa się ziemniaki bo nawet na wysypisku za opłatą tego przyjąć nie chcą?Tak z ciekawości pytam o twoją rade. 

200 zł na wulkanizacji za opone od ciagnika biorą. 

45 minut temu, Pablo1970 napisał:

W mojej  gminie też   się  płaci   od  każdej  osoby   zameldowanej   więc  śmieci  ile  wystawisz  tyle   zabiorą  problem  stanowią   opony   od  osobowych  jeszcze  da  radę  gorzej  z  oponami  rolniczymi   nikt  nie  chce   nawet za  opłatą  

Jak wyżej 

Opublikowano
3 minuty temu, soltys48 napisał:

Ta, to jutro. 

A chodzi o to że chociaż jakieś godne pieniądze na horyzoncie. Może jakoś budżet się dopnie.

Opublikowano
3 minuty temu, HF86 napisał:

Czyli sołtys masz jeszcze nowy biznes 😉panie za tego cielaka to ze 4 opony wezmę 😂

Po niedzieli ruszam na podlasjie 😉

1 minutę temu, Agrest napisał:

Ta, to jutro. 

Najważniejsze że już w głowie jest na tak 😉

Opublikowano
1 godzinę temu, Mecha napisał:

WAŻNE. Co polecacie na poplon w mieszance z bobikem pod qq i w jakich proporcjach? Może ma ktoś na sprzedaż. Lokalizacja Śląsk

Ponawiam

Opublikowano
4 minuty temu, Agrest napisał:

Ta, to jutro. 

A chodzi o to że chociaż jakieś godne pieniądze na horyzoncie. Może jakoś budżet się dopnie.

Dziś 3,95. Za skrzynką podzwonilem to 4,5 i więcej można wynegocjować.

Czerwona w kisten nieosiągalne. A skrzynka poniżej 0,50. Chyba ją zlikwiduje razem z owocem.

Opublikowano
3 minuty temu, soltys48 napisał:

@MechaCzym będziesz siał?

Jak siewnikiem zbożowym to słonecznik

Rozsiewaczem, zawsze sieje poplony rozsiewaczem, bobik już miałem 2 razy ale solo, a teraz pytam jakie mieszanki zalecacie z bobikem w jakich proporcjach

Opublikowano

To ładnie u was. U nas 3,8 i 4,2zł

Czerwonej raczej nie sprzedasz 

Opublikowano
2 minuty temu, Bananek napisał:

jutro na rynek jedzie?

trza by właśnie gorczycy u tatara wziąć. albo choć o cenę spytać. W krówce po 4

Nie. A była chyba po 3,5 wyjsciowa na rynku. Gdzieś tu w mojej okolicy wyskakiwala po 3.

Opublikowano
3 minuty temu, Partyzant85 napisał:

Ja po 3 płaciłem na targu, słonecznik po 6

To ja słonecznik po 4.ale robale i ptaszki i tak go zjadły 

2 minuty temu, Bananek napisał:

no, w bargłowie.

No to dwa razy bliżej, i do siostry się na kawę zajedzie i ,Ciebie się nie spotka. Same pozytywy 😂

Opublikowano

8-10 zł. Umordowałem wczoraj 380wora w 24h.W poniedziałek było masa towaru wczoraj nie było ani towaru ani kupca. Zastój kompletny. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v