Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, szczypka napisał:

jak wszędzie ale dziś to Ty już go odstaw 😉

Ja już go 2,5 roku temu odstawił. Pytam bo towarzystwo stamtąd spragnione tego jak nikt 

jak wszędzie ale dziś to Ty już go odstaw 😉

Ja już go 2,5 roku temu odstawił. Pytam bo towarzystwo stamtąd spragnione tego jak nikt 

1 godzinę temu, Krzysztof81 napisał:

Tam był kiedyś kombinat rolny Kętrzyn  około 20 tyś ha. Kolega był tam dyrektorem. Część pola  pobrali rolnicy ale większość to ci z wiejskiej i Romanowscy czy jak tam.

Dla mnie fajniej jest w Mamerkach bo wszystkie budynki tam zostały i zaraz są śluzy na kanale. Byłeś tam?

Co za Romanowscy

Opublikowano

a jakoś Ci się te posty dublują?

bimber nie każdy kupi trzeba mieć znajomych a na śląsku jak na śląsku głowy mocne to i zapotrzebowanie większe 

Opublikowano
1 godzinę temu, Uziu92 napisał:

prawie 5 godzin się tłukliśmy z Siedlec do Mrągowa, w kilku miejscach remonty i wahadła, nastalismy się w UJ. Masakra te nasze drogi

Nie narzekaj. Pojechalbys do Niemca to najpierw byś pierdolca dostał a później białej gorączki 🤣

Opublikowano
1 godzinę temu, Bananek napisał:

W Ostrołęce dalej tak śmierdzi plastikiem?

Plastikiem? 😂

1 godzinę temu, MarcinO10 napisał:

Śluzy robią wrażenie i te germańskie orły .

Ostatnio widziałem tablicę z ogłoszeniem. "Sprzedam 125 ha" to było między Rynem a Mikołajkami. Jeżeli ktoś chętny 😋

O cenie nic nie wiadomo? 

12 minut temu, stempos1980 napisał:

Chiba już piłeś.

Na Śląsku też jest tradycja ducha kopalni😁

Ale on to tylko kieszenie o czyszczą 😂😂

12 minut temu, stempos1980 napisał:

Chiba już piłeś.

Na Śląsku też jest tradycja ducha kopalni😁

13 minut temu, HF86 napisał:

A gdzie go mogą nie produkować W Polsce 🤔

W stolycy, oni się brzydzą takim czymś. Dopóki na wieś nie przyjadą, a wtedy to cały repertuar disco polo nawet znają 

9 minut temu, szczypka napisał:

a jakoś Ci się te posty dublują?

bimber nie każdy kupi trzeba mieć znajomych a na śląsku jak na śląsku głowy mocne to i zapotrzebowanie większe 

Nie przebija mnie do kolejnej strony jak dodam post i naduszam kilka razy. 

Kurła ze Ślązakami luks biznesy się robi, nie marudzi toto nie stęka. A i pobawić się potrafią, przypadkowo znalazłem się na takiej Śląskiej imprezie wczoraj to hoho 🙊

Opublikowano
8 minut temu, gregor1284 napisał:

Plastikiem? 😂

O cenie nic nie wiadomo? 

W stolycy, oni się brzydzą takim czymś. Dopóki na wieś nie przyjadą, a wtedy to cały repertuar disco polo nawet znają 

Jest takie miejsce tuż nad Biebrzą co Tym trunkiem turystyka się zachwyca, a producenci pierwszego sortu im nie dają. 

Opublikowano
14 minut temu, gregor1284 napisał:

Plastikiem? 😂

O cenie nic nie wiadomo? 

Nie przebija mnie do kolejnej strony jak dodam post i naduszam kilka razy. 

Kurła ze Ślązakami luks biznesy się robi, nie marudzi toto nie stęka. A i pobawić się potrafią, przypadkowo znalazłem się na takiej Śląskiej imprezie wczoraj to hoho 🙊

Warszawiak moj bimber łupal ze az ciężko mialem za nim nadążyć. Potem jak pokazał swój arsenał to sie doprawilismy.  Kilka różnych gatunków. Takze nie wszyscy tacy delikatni.

Opublikowano
20 minut temu, gregor1284 napisał:

tylko pamiętaj  żeby ślązakowi nie podpaść  bo dobrze się bawią ale jak ktoś ich obrazi to długo prostym nosem oddychać nie będzie 

Opublikowano
8 minut temu, szymon09875 napisał:

Warszawiak moj bimber łupal ze az ciężko mialem za nim nadążyć. Potem jak pokazał swój arsenał to sie doprawilismy.  Kilka różnych gatunków. Takze nie wszyscy tacy delikatni.

Ale oficjalnie to oni się tym brzydzą 

tylko pamiętaj  żeby ślązakowi nie podpaść  bo dobrze się bawią ale jak ktoś ich obrazi to długo prostym nosem oddychać nie będzie 

No to z tym podobni do Kurpi 🤔 nie no śląskie psiaki widać trenowane bo spokojniejsze od naszych po wypici. Kumpel jednemu wprost od psiaków pojechał to udał ze nie rozumie żartu, nasi już by się brali za niego 

Opublikowano
1 godzinę temu, Bananek napisał:

Celulozą, ostatnio jeszcze smierdziało.

2 godziny temu, Uziu92 napisał:

, ale pola pomiędzy Kętrzynem i wegorzewem a Kętrzynem i mragowem to robią wrażenia , setki ha w jednym kawałku

A jakie fajne górki ^^, kilka razy zimny pot mnie tam zalał...

Opublikowano (edytowane)
6 godzin temu, szymon09875 napisał:

8 godzin temu, Bananek napisał:

Celulozą, ostatnio jeszcze smierdziało.

8 godzin temu, Uziu92 napisał:

, ale pola pomiędzy Kętrzynem i wegorzewem a Kętrzynem i mragowem to robią wrażenia , setki ha w jednym kawałku

A jakie fajne górki ^^, kilka razy zimny pot mnie tam zalał...

Też się bałem gór i skosów ale jak jesienią pojeździłem u znajomego 2 dni po takich za***istych górach to mi przeszło.Ale na Mazurach podoba mnie się jak nigdzie chciałoby się tam ziemię mieć

Edytowane przez Pomorzanin1222
Opublikowano
7 godzin temu, GRZES1545 napisał:

U Ciebie łapie oddech, a u innych kończy żywot, gmina Ulan i Wojcieszków też  po gradobiciu, rzepaki bez strąków miejscami🤦‍♂️ 

To wczoraj było? Dłuższy czas czarna chmura była od zachodu.

• Like 1
Opublikowano
7 godzin temu, Ursus932 napisał:

Tak tylko drożej mają 

Nie wiem czy dzwonić jutro jeszcze do nich , albo może lepiej zamówić gdzie indziej 

k**wa co za czasy , pieniądze są a ciężko coś kupić 

Tylko większość co na OLX ma po wystawiane  , to nawet nie mają tego na składzie , jak była lepsza sytuacja na rynku to od producenta przychodziło w kilka dni, a teraz kilka tygodni, miesięcy. Dlatego taki zamęt . 

Opublikowano
8 minut temu, DANDYS napisał:

Tylko większość co na OLX ma po wystawiane  , to nawet nie mają tego na składzie , jak była lepsza sytuacja na rynku to od producenta przychodziło w kilka dni, a teraz kilka tygodni, miesięcy. Dlatego taki zamęt . 

ja zamówiłem u producenta no i też chyba mają zamęt bo nie idzie się dowiedzieć co i jak 

Opublikowano (edytowane)

Ale Ci dobrze, ja jeszcze 18 płytek położyć  dzis mam, i fugowanie 60m², do Slawka zajechać  i do Białej Podl, dobrze  że  zboże jeszcze nie do koszenia bo kombajn nie nasmarowany.

Dziś to faktycznie parno już  się  robi, aby znowu gradobicia nie było😬

Edytowane przez GRZES1545
  • Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v