Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
Przed chwilą, soltys48 napisał:

Sprawdzałem teraz i wchodzi,może gdzie cyfrę za dużo Masz?

no raczej nie.

słuchaj, a którą wersję się wypełnia, bo tam jest wersja nr1 wersja nr 2  

wszedłem w 1

Opublikowano
48 minut temu, marulekk napisał:

To ty ni daleko the case puma lubelskie mieszkasz 😁

Dokładnie 21km. Do Ryśka mam bliżej albo i podobnie bo jego nie zlokalizowałem gdzie mieszka a CPTL to bez problemu 

Opublikowano
42 minuty temu, jarecki napisał:

wiele razy nawet na forum co niektórzy piszą żę jak rząd którykolwiek chce podniesc  cene mandatów to jest okradanie ludzi , dopóki nie dojdzie do tragedi  , ja jestem za podniesieniem wyceny mandatów drogowych i dostosowanie ich do cen europejskich , mieszkam przy dk 50 to na pewno  kierowcy jeżdzą wolniej jak te 10 lat temu tu chyba wprowadzony przepis przez PO poskutkował wolniejszą jazdą i wiecej fotoradarów nie oznakowanych . [ sam też płace mandaty jakby co ]

A ja jestem za dostosowaniem płac do poziomu europejskiego i nie tylko płac bo nie każdy jest na etacie

Opublikowano
11 minut temu, soltys48 napisał:

Sprawdzałem teraz i wchodzi,może gdzie cyfrę za dużo Masz?

dobra, chyba poszło. 2 wersję wypełniłem.

Opublikowano
7 minut temu, krilan06 napisał:

A ja jestem za dostosowaniem płac do poziomu europejskiego i nie tylko płac bo nie każdy jest na etacie

Nigdy do tego nie dojdzie. Chyba że ue zacznie się cofać a my zaczniemy biec , a narazie się nie zapowiada. Wojny komuna potem 30 lat popisów. Jako pracownicy ue nigdy ich nie dogonimy 🥴

Opublikowano
Przed chwilą, soltys48 napisał:

Bo druga się robi

teraz już wiem. :D

pierwszy raz dziś. ważne że poszło. 👍

Opublikowano (edytowane)
22 minuty temu, jarecki napisał:

A JAK RZĄD PODNOSI płace minimalną to na forum temacie polityki co niektórzy piszą  żę to jest okradanie ludzi 😁

Bo tak jest, żeby komuś "dać" trzeba komuś zabrać 🤷‍♂️ Żeby ludzie dostawali pensję brutto i musieli od tego odprowadzić składki i podatek, to może by się przebudzili ile na darmozjadów muszą oddawać swoich ciężko zarobionych pieniędzy 🤷‍♂️ Przy podnoszeniu płacy zawsze inflacja idzie do☝️ W nocy pogrzmiało, ale chociaż bokiem przeszło 🙄

Edytowane przez kris91
  • Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, 6465 napisał:

U sąsiada robili ta lagunę to szalunki przywieźli takie metalowe co się je w okrąg łączyło. I smarowali to ropa żeby się beton nie chwycił. W ściany oodwujna krata.

On ma 16x4m

Tutaj nie robi firma z szalunkami gotowymi więc inwestor musiałby je wynająć, a to podobno tak mało nie kosztuje. Deska też tania nie jest, ale deski mają już swoje przeznaczenie na przyszłość. Skończą jako podbitka na dachu.

1 godzinę temu, bratrolnika napisał:

tak się kurde basen na upały buduje, a nie uje muje dmuchańce 3m i niby wielki bamber🤣

chopie, życia ci braknie żeby to samemu zapełnić🤪

Jak by co to 2 takie już stoją od kilku lat. Zaglądać nie zaglądałem pod parasol ale domyślam się że są o tym czasie już solidnie napełnione. Także jakby co to mogę zagadać z inwestorem, że letniki przyjadą😂 aaa i on spawaczy lubi bardzo, tylko nie idź tą drogą co jego emerytowany spawacz, który pospawał korbowód w tarpanie a nowy poszedł na lewizne. Chociaż w sumie gwarancja minęła idąc tokiem starych prawideł "gwarancja do bramy a potem się nie znamy" bo tarpan nawet do sąsiedniej wsi dojechał.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, donweter1989 napisał:

Tutaj nie robi firma z szalunkami gotowymi więc inwestor musiałby je wynająć, a to podobno tak mało nie kosztuje. Deska też tania nie jest, ale deski mają już swoje przeznaczenie na przyszłość. Skończą jako podbitka na dachu.

kumpel domy buduje to szalunki ma swoje stropowe czy jakoś tak się na to mówi , kiedyś mówił żę  jak deskami strop wykładali to zleceniodawcy to a to tej szkoda a to ta się przyda , ma wliczone w koszty i tak najlepiej .       tak samo płyty gnojowe czy  silosy , gosc miał szalunki swoje co robił u sąsiadów to sciany ładne gładkie oko cieszą 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano

Przeznaczą je na izolatki dla niezaszczepionych.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v