Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 minut temu, Karol6130 napisał:

Wąsy i pksy będą ok? 😂

Tak tak, będziesz idealnie pasował do ... Daniela :P 

1 minutę temu, danielursus3p napisał:

No mówiłem... ehh marny mój los  :(

Masz swoje priorytety. Doceniam, akceptuje ale się z nimi nie zgadzam XD 

• Haha 2
  • Confused 1
Opublikowano
Przed chwilą, Kallina86 napisał:

Tak tak, będziesz idealnie pasował do ... Daniela :P 

No pałka się przegła. W weekend jadę Cię uspokoić😈

Opublikowano
9 minut temu, Kallina86 napisał:

I po co to tak głupio gadać? 

Próbuj, ale jakimś innym sposobem niż broda xD 

Nie lubisz brodatych? 😋 Ja zapuściłem bo kobita chciała. Na urodziny trymer kozacki dostałem i teraz muszę się bawić przed lustrem 😂 ale kobitkom się podoba, same zagadują, że super, żeby nie golić 😋 ale muszę się wybrać do barbera co by jakoś może lepiej wyrzeźbił fachowo

Opublikowano
Przed chwilą, pedro2 napisał:

Nie lubisz brodatych? 😋 Ja zapuściłem bo kobita chciała. Na urodziny trymer kozacki dostałem i teraz muszę się bawić przed lustrem 😂 ale kobitkom się podoba, same zagadują, że super, żeby nie golić 😋 ale muszę się wybrać do barbera co by jakoś może lepiej wyrzeźbił fachowo

Choć jeden się zna. Moje byłe też lubiły

Ok, powodzenia xD 

Wiem gdzie mieszkasz. Zobaczysz, ja nie żartuję  xD

Opublikowano
1 minutę temu, pedro2 napisał:

No jakoś mi to nie  podchodzi. 

1 minutę temu, danielursus3p napisał:

Moje byłe też lubiły

Szkoda, że przyszła nie lubi xD 

• Haha 4
Opublikowano

Szkoda, że przyszła nie lubi xD 

Jeszcze o tym nie wie że lubi 😌

Opublikowano

I teraz nie wiem co myśleć... Ty mi grozisz, czy obiecujesz xD ? 

Groźby są karalne. 🤔 obiecuje 🤭

Opublikowano
1 minutę temu, pedro2 napisał:

No i się zaczyna. Leje

U mnie dziś około południa burza się zaczęła. Długo nie trwała, ale dość intensywnie. Deszczu sporo popadało. Są wsie gdzie na infolinii PGE mówi, że planowane przywrócenie zasilania jutro o 14. U mnie tylko internetu nie ma i od około 15 do 21 zasięgu na tel też nie było. Teraz zaczyna grzmieć ale to gdzieś daleko. W Białymstoku ładnie błyska, ale chyba na razie bez deszczu. 

6 minut temu, danielursus3p napisał:

Groźby są karalne. 🤔 obiecuje 🤭

No i po co? A później jakieś nieporozumienia, konflikty i inne katastrofy. Źle Ci się żyje z Twoją brodą xD

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)

" UWAGA! Instytut Meteorologii i Gospodarki Wodnej zaktualizował prognozę na noc z 24 na 25 czerwca. IMGW wydał 4., najwyższy stopień zagrożenia w związku z burzami, które wystąpią na przeważającym obszarze kraju z wyjątkiem części północno-zachodniej. Najbardziej intensywne będą w pasie od Górnego Śląska i Małopolski, przez Mazowsze, po Podlasie. Największym zagrożeniem będzie silny, porywisty wiatr (o prędkości dochodzącej do 110 km/h, a nawet 130 km/h), ulewne opady deszczu (w wyniku akumulacji do 80 mm) i opady bardzo dużego gradu (o średnicy 4-6 cm, lokalnie 8 cm). Istnieje możliwość wystąpienia trąb powietrznych.

Prognoza obowiązuje od dziś, tj. 24 czerwca, godz. 22:00, do jutra, tj. 25 czerwca, godz. 8:00.

Polscy Łowcy Burz zaktualizowali prognozę i wydali 3., najwyższy stopień ostrzeżenia w związku z możliwym wejściem nad Polskę znad Czech mezoskalowego układu konwekcyjnego (MCS) w godzinach wczesnonocnych. Organizacja informuje, że największym zagrożeniem będą silne porywy wiatru przekraczające prędkość 120 km/h, a także ulewny opady deszczu i bardzo dużego gradu (powyżej 5-7 cm średnicy)."

206565981_5789187084456261_4434873056572760926_n.png?_nc_cat=106&ccb=1-3&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=j_ZqpkKcTnYAX9ertQL&_nc_ht=scontent.fpoz6-1.fna&oh=fe87b7fa37a3ab809f7fa026e60d9797&oe=60DA2443

203532292_5789186824456287_2034397684768741305_n.png?_nc_cat=110&ccb=1-3&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=4GonS9oEvEsAX_T0Exx&_nc_ht=scontent.fpoz6-1.fna&oh=524642ac3f41a2d8f3c4b1394c0ce336&oe=60D95057

Edytowane przez Kallina86
Opublikowano
1 godzinę temu, DanielFarmer napisał:

wg specjalistów najgroźniejszy dzień i noc od kilku lat,grad ,wiatr deszcz nawalny i nawet tornado....niespokojna noc czeka ,idzie prosto na nas tak jak za dnia,z mazowieckiego sygnały bo gradzie 4-5cm 🙀

Wyjdź na dwór i spójrz w kierunku Łomży jak błyskawica podświetli. 4 warstwowy szelf. Już zaczyna wiatr się zrywać

Opublikowano
2 minuty temu, Kallina86 napisał:

Nie da się ;) 

Wątpisz w moje możliwości. Phi. Jest mi smutno 🙄

Opublikowano
9 minut temu, pedro2 napisał:

Wyjdź na dwór i spójrz w kierunku Łomży jak błyskawica podświetli. 4 warstwowy szelf. Już zaczyna wiatr się zrywać

Chmura szelfowa, to silny wiatr pewny.

Opublikowano
1 godzinę temu, stempos1980 napisał:

Tylko na polu inaczej rośnie a w tunelu inaczej .

Mam w tunelu polowe pomidory to już mają ponad metry wysokości.sa podwiązane też 

Na polu też mam i mamuśce zawiozłem to te zostaną bez wiązania 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v