Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
19 minut temu, krilan06 napisał:

to jakiś ciągnik znajomego? Przy opryskiwaczu robił?

Można powiedzieć że znajomego , u niego jest z rok a wcześniej nie znam historii

17 minut temu, stempos1980 napisał:

Chce ci go z pod nosa sprzątnać

Niech bierze 

Opublikowano
1 minutę temu, krilan06 napisał:

No to coś szybko chce się go pozbyć 

Taką ma taktykę 😉 

4 minuty temu, danielursus3p napisał:

Z turem w pole nie pojedzie, czytałeś 😂😂😂 hard na robotę i głupotę i tyle. 

Cymbale gdzie napisałem że nie pojadę 🤔

Opublikowano
37 minut temu, Ursus932 napisał:

Mało tego ,wiem czyj i gdzie stoi ,  ale jednak cena przeraża , przemyślałem  jeszcze do tura tyle kasy dać i tłuc 🤷‍♂️

Jak coś dobrei w godziwym stanie to czasem warto trochę przeplacic

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, Ursus932 napisał:

Cymbale gdzie napisałem że nie pojadę 🤔

Grzecznie psia pompo😆

Opublikowano
9 minut temu, stempos1980 napisał:

Młody ma teraz swój świat i swoją piaskownicę😁

To on żyje w ogóle?

3,5mm nakapało, czerwiec póki co 29,5mm.

Opublikowano
Przed chwilą, danielursus3p napisał:

Miodek wysyłkowo można prosić od Pana?🤔

Nie mam na handel ani grama. Dla siebie mam tylko wywirowane 23 słoiki, nie sprzedałem w tym roku ani jednego słoika, jeden tylko dałem znajomemu za sadzarkę.

Opublikowano

To szkoda. Babce bym kupił parę słoików swojskiego miodu 

Opublikowano
1 minutę temu, danielursus3p napisał:

Chętnie bym sprzedał, naprawdę. Mam też swoich klientów, w zeszłym roku 50 słoików wzięli w tym roku nic... Chyba, że lipa dopisze i wszyscy po troszku będą mieli.

1 minutę temu, szymon09875 napisał:

Żyje, na fb sie udziela ;)

A to wiele tłumaczy, mnie tam nie ma.

Opublikowano
4 minuty temu, szymon09875 napisał:

Żyje, na fb sie udziela ;)

Byłeś u Sandry? 

6 minut temu, danielursus3p napisał:

Może by co ogarnął, ale to jak w j-cu będę 

Opublikowano (edytowane)

A ja mam ogródek i dobrze,chata wolna i git

Edytowane przez akooo
Opublikowano
4 minuty temu, Karol6130 napisał:

Trochę dziwne imię, tak jednoznacznie się kojarzy. 

Młody tam jeździ? 

No imię takie jak sexworkerka, ale handluje częściami do ciągników. Szymon ona ponoć wolna już 🙄

Opublikowano

28* w cieniu.

11 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Sama forma protestu na plus ale dziwię się, że oni lubią jak się ich wynosi. Chyba że im się chodzić nie chce. Kołodziejczak mógł się przykuć do bramy, policja miała by więcej roboty.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v