Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@pafnucy Poszłem próbę zrobić, ojczulek na kontrolę przyszedł i przerosło to moje wszelkie oczekiwania. Carrera w warzywniku zaczęta bo przeszkadza w chodzeniu do uli- włazi na chodnik.

20210618_203920.jpg

Opublikowano
2 minuty temu, bratrolnika napisał:

Co wam powiem to wam powiem, gorąco. Nawet przy większej prędkości, bez kurtki, w samej bluzie czuć gorąc zamiast chłodnego wiatru

Ile to u Ciebie większa prędkość? 60?

1 minutę temu, Rolnik200598 napisał:

przeszkadza w chodzeniu do uli

Aha, czyli jest jakaś Ula. A taki waginosceptyk był...

Opublikowano
radekz200 napisał:

27 minut temu, dsbh napisał:

Lux. Stół paszowy na biało, krowy również :). Gdzie tam są poidła bo nie mogę znaleźć ?

Jak krowy jak krowy były na łące 😛 korytarz się przynajmniej zdezynfekował 😂😂

uważaj z tym zganianiem krów wczoraj zabiła w gminie kłoczew rolnika jak zganiał

Opublikowano (edytowane)

@Bananek  Rozrosły się i nie wygodnie. A o kobiecie nawet nie myślę więc się nie nabijaj, nawet żadnej Urszuli nie znam...

Edytowane przez Rolnik200598
Opublikowano

Kurła to co on jej robił? 🤭

6 minut temu, Bananek napisał:

W wolnej chwili będziesz mógł z żoną ebnąć partyjkę szachów. 👍 rozwiniesz intelekt, to się chwali. 

A co mam nie rozwinięty? 😛

Opublikowano

kurła, paw drze mordę na pół wioski, słowik podśpiewuje w lasanku nad rzeczką, a jakiś debil właśnie zaczął pierdzieć mi pod oknem kosiarką. to sobie posłuchałem ptasiego koncertu... dziękuję

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, Bananek napisał:

Nieosiągalne od ręki, a na jutro mi traktor potrzebny. Zresztą te nie oberwały za bardzo. A, i sam jesteś dziad.

mnie uczono,ze należy wymieniać wszystkie tryby które mają ZE SOBĄ KONTAKT

zawsze pisałem żem dziad

Edytowane przez soltys48
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, soltys48 napisał:

mnie uczono,ze należy wymieniać wszystkie tryby które mają ZE SOBĄ KONTAKT

szkoda, że Cię nie uczono, że to nie tryby, a koła zębate 😀

Edytowane przez Bananek
  • Haha 1
Opublikowano
soltys48 napisał:

należy wymieniać wszystkie tryby które mają ZE SOBĄ KONTAKT

ten traktor jest tak mały, że tu wszystkie "tryby" mają ze sobą kontakt 😂😂😂😂

radekz200 napisał:

A co mam nie rozwinięty? 😛

nie no rozwinięty...

Opublikowano
1 godzinę temu, Piotrek1975 napisał:

To fajne ochłodzenie co za smak🤔

Granat i pomarańcza najważniejsze że z lodówki ino mój  aparat takie ujowe zdjęcia bo soczewka potluczona

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v