Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
20 minut temu, pafnucy napisał:

w Kozłówce muzeum PRL. było, ale chyba jeszcze jest.

O, to to fajne jest

18 minut temu, Bananek napisał:

O kurła, już -16°C

U mnie -11 Na daną chwilę

16 minut temu, 6465 napisał:

Nie ma co przeginać bo jak będzie wesele to trza będzie 3ha dać☺

Prawda, nie ma co przesadzaćna początku bo potem Bóg wie ile będą się spodziewać

3 minuty temu, Partyzant85 napisał:

Jeszcze jest.

@bratrolnika - takie rzeczy to bardziej na zachodzie kraju.  W kozłówce z pojazdów to co najwyżej powozownię możesz odwiedzić, ale na pikniku motocyklowym u Kapucynów czasami sporo zabytkowych motocykli jest.

Czy ja wiem??? My to lubimy takie nieoczywiste zwiedzanie, na Podlasiu w kilka dni oblecielismy naprawdę kilka ciekawych miejsc, a to raptem może z dwa powiaty, i to też pewnie dużo przegapilismy 

Opublikowano
2 minuty temu, bratrolnika napisał:

O, to to fajne jest

z ciekawymi miejscami, rzeczami, to jeszcze jest tak, ze jest dużo ciekawiej jak ma ktoś o tym jakąś wiedzę i opowiedzieć może. nawet same napisy pobudzają wyobraźnię. bo co z samego oglądania?

Opublikowano

Trzeba zbadać temat,może by na lubelskie w lato uderzył

Przed chwilą, pafnucy napisał:

z ciekawymi miejscami, rzeczami, to jeszcze jest tak, ze jest dużo ciekawiej jak ma ktoś o tym jakąś wiedzę i opowiedzieć może. nawet same napisy pobudzają wyobraźnię. bo co z samego oglądania?

Często można wynająć przewodnika opowiadacza. W Baltowie gość chciał nas po młynie oprowadzic, tak nie widziało mi się to, ale wstyd było odmówić, mówię dawaj, najwyżej jak dzieciaki będą marudzić to uciekniemy, a co do czego to słuchałem to jak babka proboszcza

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, bratrolnika napisał:

Wiem, już w zeszłym roku mnie do gnoju zapraszałeś🤣

w tym truskawki pokażę. ;)

Opublikowano
5 minut temu, jacek1296 napisał:

To ile cały? Bo ja na dniach płaciłem 1600pln.

Nie mam pojęcia. Wydawało mi się że 3000

Opublikowano

no daj spokój. nie kazał bym zrywać. :D

byś zobaczył jakie dobre.

Opublikowano
gregor1284 napisał:

Może by pójść do Perkinsa zobaczyć czy mu nie zimno 🤔

Ciekawi mnie to muzeum biakostockie 🤔

jak w tamte okolice pojedziesz to już rzut beretem na Ukraine i do Czarnobyla 😂

slawek74 napisał:

brat w Dęblinie samoloty chyba można zobaczyć

to prawda mają fajne sztuki

Opublikowano
3 minuty temu, ZELKOW napisał:

jak w tamte okolice pojedziesz to już rzut beretem na Ukraine i do Czarnobyla 😂

to prawda mają fajne sztuki

Ile razy przez jeden dzień można przejść przez granice 🤔

2 minuty temu, Piotrek1975 napisał:

To pod chmurką stoi🤔🚜

Zagarazowany, nawet w piecyku mu napaliłem ☺️ rusek pod gołym niebiem stoi 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v