Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To już co kto lubi, ja młode zawsze na talerzu rozdrabniam widelcem, do mięsa lubię potłuczone. 

Opublikowano

Młode to jemy całe później tłuczone.

A Rosjanie ponoć wody z gotowania nie odcedzają, całość w papkę obracają i w kałdun ładują😆

Opublikowano

Kurła dziś se na kolację chyba proste danie starego kawalera/panny zrobię bo mnie @Agrest tą rosyjską prostotą natchnął- chleb w kawałkach rzucić na patelnię, do tego jakaś wędlina, ser, jak się ser rozpuści to na talerz i szamanko.

Opublikowano

Całe w mundurkach to najlepsze z popiołu, kurła teraz to nawet ogniska z badyli zrobić nie można...

Opublikowano
3 minuty temu, Rolnik200598 napisał:

Kurła dziś se na kolację chyba proste danie starego kawalera/panny zrobię bo mnie @Agrest tą rosyjską prostotą natchnął- chleb w kawałkach rzucić na patelnię, do tego jakaś wędlina, ser, jak się ser rozpuści to na talerz i szamanko.

po co smażyć , ja to w opiekaczu robie 

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, pawel885 napisał:

a co niby ? opiekacz z wymiennymi płytami grzewczymi 

Patelnia to patelnia a nie jakieś cudo, nie znoszę jakichkolwiek skomplikowań, już mi wystarczy to, że zmywarkę trza kupić na słoiki do miodu...

Opublikowano
2 minuty temu, Rolnik200598 napisał:

Patelnia to patelnia a nie jakieś cudo, nie znoszę jakichkolwiek skomplikowań, już mi wystarczy to, że zmywarkę trza kupić na słoiki do miodu...

https://www.mediaexpert.pl/agd-male/do-kuchni/opiekacze to są opiekacze. Smażyć też można, łycha smalcu najpierw a potem łojejej jaki ja gruby.... jakie skomplikowanie? Ja nie umiem garami się posługiwać dlatego mam opiekacz xD

Opublikowano

124zł to są 3 tankowania gazu do mojego auta, wolę garami mieszać, przynajmniej jak człowiek sam zostanie w przyszłości i technologię szlag trafi to sobie jakoś poradzi i z głodu nie padnie.

-7 na termometrze.

Opublikowano

Żelazkiem to mi radzili przez wilgotną szmatę kaczkę "oparzać". Tylko chyba żelazko "na duszę" powinno być, muszę je odkopać kiedyś bo dwa mam na pewno.

Opublikowano
4 minuty temu, Rolnik200598 napisał:

124zł to są 3 tankowania gazu do mojego auta

a to na kolektorze wydechowym smażysz te kanaplki w drodze do pracy bo nie rozumiem co ma się cena lpg do ceny AGD

Opublikowano

żelazkiem?

2 minuty temu, gregor1284 napisał:

Łe cienias, ja to i zupę ugotoje i spaghetti zrobię 🤔

Opublikowano
1 minutę temu, pawel885 napisał:

a to na kolektorze wydechowym smażysz te kanaplki w drodze do pracy bo nie rozumiem co ma się cena lpg do ceny AGD

Oszczędności, kto nie oszczędza to nic nie ma. Po co kupować coś co nie jest potrzebne do życia skoro te pieniądze można inaczej wydatkować, pożyteczniej.

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, pafnucy napisał:

żelazkiem?

Substancje ciekłe to się robi buzałe, wodę zagotować to dwa brzeszczony na dystansie z zapałek i gotujesz 😎 kiełbasę na gorąco to dwa widelec wbijasz i na nie zawijasz kable i w gniazdko 

3 minuty temu, Dariowola napisał:

Sam jesz czy jeszcze ktoś to ruszy?😁

Wszyscy żyją co to jedli 🤔

O fasolkę jeszcze potrafię, naleśniki i inne takie 

Edytowane przez gregor1284
Opublikowano
Rolnik200598 napisał:

nie opłaci się. słoiki sa tak tanie, że nie warto ich nawet myć. nowe z fabryki są czysciutkie jak łza.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v