Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 godziny temu, slawek74 napisał:

jacy to więksi🤔 dwa metry wzrostu 🤪 9* 6mm z wczoraj i nocy a trawa się kisi

To takie coś jak u was na wsi 😎

3 godziny temu, Cebulj napisał:

Jestem juz zdecydowany idę na kurs r3 dodatkowo na logistyke i naukę angielskiego. Był pan u nas co robi wnioski i zachęca o składanie wniosku na mlodego rolnika. Nie wiecie ile kosztuje nowy siewnik talerzowy kongskildge albo gaspardo

I ty te wszystkie kursy pogodzisz  ze sobą a gdzie czas na chorobę?

• Haha 1
Opublikowano
2 godziny temu, gregor1284 napisał:

Pieniądze za darmo to mogę wziąć 🤔 chyba że te panie to jakieś prostytutki czy coś to nie... 

No gdzie prostytutki. Zwykłe k**wy.

Opublikowano (edytowane)
26 minut temu, DANDYS napisał:

panowie bo mam problemy z. NiPem, będąc ryczałtem jesteście na białej liście? czy tylko vatowcy?

Nie wiem inni zaraz coś podpowiedzą ale na białej liście jest każdy ale u vatowców musi być numer konta także z tym podwójnym przelewem.

Ja na Vacie to jestem a wcześniej nie zwracałem na to uwagi.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano
29 minut temu, DANDYS napisał:

panowie bo mam problemy z. NiPem, będąc ryczałtem jesteście na białej liście? czy tylko vatowcy?

Jaka znów lista? Ja mam NIP i jestem na ryczałcie.

Opublikowano

Ale wieje dzisiaj. Jutro rano chyba wstanę i zacznę trawę na siano kosić, popołudniu skończę, niech się dzieje co chce, albo wyschnie albo zgnije.

Opublikowano

Mam pytanie

Czy kupując mieszkanie zawsze należy oddać 2% PCC, czy są jakieś zwolnienia?

Opublikowano (edytowane)

Ja na vacie i byłem a  swego czasu trzeba było tam zgłosić swój numer konta i patrzyłem czy numer się wyświetla bo wcześniej tam nie było. I to trzeba było mieć konto firmowe takie co 2 przelewy na raz idą oddzielne powyżej, 15tyś.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano

trzeba pytać na forum prawniczym. nie rolniczym. chyba, że chciałeś się pochwalić, że mieszkanie kupujesz

Agrest napisał:

Mam pytanie

• Haha 1
Opublikowano

Trzeba trzeba podatek zapłacić 2% bo przepisaniem nie ale jak rodzice na dzieci a jak na dalszą rodzine to podatek olbrzymi z 10% a nawet i 30% jak by przepisał na daleką rodzinę i ludzie kombinują sprzedarzą taką na umyślnie żeby było 2%.

Opublikowano
8 minut temu, Agrest napisał:

Mam pytanie

trzeba , w porównaniu do ceny mieszkania to tylko około 4 tys , a jak jest z ofertami w stolicy ? w ubiegłym roku było by z 40 tys tanaiej w stolicy .

Opublikowano
6465 napisał:

29 minut temu, DANDYS napisał:

Jaka znów lista? Ja mam NIP i jestem na ryczałcie.

Strongman napisał:

Wchodzisz tu i piszesz nip.Ale piszą jak wół ze to dla vatowców.To się pewnie nie wyświetlisz.Czy jesteś aktywny czy nie.

https://www.podatki.gov.pl/wykaz-podatnikow-vat-wyszukiwarka/

bo kupić chciałem paliwo na fakturę, a gościu do mnie ze nie mogą mnie znaleść, i dzwoniłem do skarbówki to nie miałem dopisanego konta rozliczeniowego, no i mi dopisała numer konta i teraz mnie ciekawi czy kupie już teraz na fakturę paliwo

kurla jaki fajny bezz🤣🤣widzieli?

Opublikowano

Ja miałem taką sytuacje ze daleka rodzina chciała przepisać mi mieszkanie w warszawie ale wyszło z 70tyś a mieszkanie warte z 350tyś a sprzedażą nie chcieli bo służebność chcieli zostawić i to jeszcze z dochowaniem.A mieszkanie całkowicie do remontu,i nie wiozłem.

• Confused 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v