Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
23 godziny temu, Cebulj napisał:

A gdzie do roboty jak ty po inzynierii do biura? Zona ma studia?

Narazie nie będę nic zdradzal,ale całkiem co innego niz studia, albo druga opcja tak po środku. Żona te same studia ma co ja. Teraz robi podyplomowke rolnictwo bo do pracy musi mieć bo jest doradca  w odr. 

Opublikowano
8 minut temu, gregor1284 napisał:

Cofnij się pamięcią wstecz i przypomnij sobie naszych "uchodźców" 

Nie miałem stycznosci, nigdy nie było mi dane pracować za granicami PL

6 minut temu, gregor1284 napisał:

Oni nawet kanapki z ziemniokami i cebula 🤦‍♂️ 

Prawda, do talerza z ziemniakami chleba wołali

Opublikowano
1 minutę temu, Karol6130 napisał:

Ja teraz to tylko kukurydza, ale to musi poczekać 

No i U mnie kukurydza. Ale to za dobre 2 tygodnie. Od 2 w nocy bronowałem aby ciut przeschło i ze 20 min temu skończyłem zasiewy. 

Opublikowano

No i dziś dopiąłem swego. Mamy tu takich dwóch którzy nie jednego już władowali na minę. Podpoja kogoś i dziwnym trafem jak wraca od nich to policja go zatrzymuje. Przyjechał i a może bym coś wypili a to a sramto. Kiwnąłem dwóch sąsiadów i piątkę na stół. Mówię ja nie pije ale Cie ugoszcze, kręcił smecił chłopakom polałem a ten nie chce 🤔 przylazł jeszcze drugi sąsiad taki trochę wróg tego i z kretyna się naśmiali. A wyszło jeszcze ze żona mu na boki chodzi 🤣

6 minut temu, danielursus3p napisał:

Ło kim mowa? Cebulij?

Nie, danielursus3p

Opublikowano

Nie znam gościa. Który to? Mało rozpoznawalny na forum musi. Co z nim nie halo?

Opublikowano
5 minut temu, bratrolnika napisał:

Ale przypomnij sobie znajomych wracających z UK czy z Niemiec. Obowiązkowo dres, adaski, kajdan na szyi, nerka i cApka wpierdolka. O fonie zapomniałem i golfie 3 

Przed chwilą, danielursus3p napisał:

Nie znam gościa. Który to? Mało rozpoznawalny na forum musi. Co z nim nie halo?

Rozterke miał nad sensem egzystencji i innymi takimi. No i nad tym czy zakładać rodzinę czy nie 

Opublikowano

Pojebany jakiś. 

9 minut temu, bratrolnika napisał:

Ten nasz Tomek ma może nazwisko na O?

Opublikowano
5 minut temu, gregor1284 napisał:

Ale przypomnij sobie znajomych wracających z UK czy z Niemiec

Ja to w sumie taki trochę aspoleczny jestem, nie interesuje mnie kto z kim i gdzie, gdzie pracuje, co ma, itp. 

Poprostu, albo znam człowieka z dawnych lat i wiem czy jest w porządku czy jest szują

A jeśli kogoś poznaje na nowo to zawsze taka osoba ma u mnie czystą kartę, ufam każdemu, i każdego obarczam swoim zaufaniem. 

1 minutę temu, danielursus3p napisał:

Uf całe szczęście.

Coś wyczytał???

Opublikowano

A nie bo w poniedziałek słyszałem jak się dwaj kierowcy rozmawiali że jakiś Tomek z Łowicza zmarł na covid i tak żem szukał informacji 

1 minutę temu, stempos1980 napisał:

Wróży z kart🤔

Jakby była taka konieczność to bym sobie znalazł bez pytania na af ;)

Opublikowano
22 minuty temu, Agrest napisał:

A sołtys się odzywa?

Telefonu nie odbiera, na SMS nie odpowiada.

To, że Sołtys często znika to normalna sprawa. Ale żeby telefonu nie odbierał. Od dziś czy już wcześniej dzwoniłeś/pisałeś? 

2 minuty temu, bratrolnika napisał:

Ja to w sumie taki trochę aspoleczny jestem, nie interesuje mnie kto z kim i gdzie, gdzie pracuje, co ma, itp. 

Poprostu, albo znam człowieka z dawnych lat i wiem czy jest w porządku czy jest szują

A jeśli kogoś poznaje na nowo to zawsze taka osoba ma u mnie czystą kartę, ufam każdemu, i każdego obarczam swoim zaufaniem. 

Jak Ty dobrze gadasz! Niech Ci dzieci zdrowo rosną i żona dobra będzie. 

• Thanks 1
Opublikowano
2 godziny temu, slawek74 napisał:

aleś Ty bogaty 🤪👍😁

2 godziny temu, HF86 napisał:

Ursus mam rozumieć że wziąłeś pustą glebę użytkowania od stworzenia świata i nigdy tam nikt niczego nie sypal🙃

Badania gleby kiedykolwiek były robione?

3 godziny temu, PRIMO napisał:

@Ursus932 po tej dawce nawozów to ty szykuj plac na drugą taką pryzmę. 😁

3 godziny temu, DANDYS napisał:

ja 150polidap 250 korntkali i 250mocznika

jak. będzie widać mało azotu to w deszcz się dosypie

a i kreda 500

2 godziny temu, Kierownik napisał:

u mnie idzie: 40ton obornika, 130 fosforanu, 150 mocznika i 100 soli potasowej :)

W tamtym roku na tym samym polu  dałem ciut mniej 200 plidap , 300 Korn kali i 280 mocznik do tego obornik , i ta kuku była taka sobie nic specjalnego  , czy może dlatego że fosforan nie idzie w podsiewasz ??

@HF86 tylko pH badam 

Opublikowano
5 minut temu, Kallina86 napisał:

To, że Sołtys często znika to normalna sprawa. Ale żeby telefonu nie odbierał. Od dziś czy już wcześniej dzwoniłeś/pisałeś? 

Od czwartku nie mam kontaktu.

Opublikowano
2 godziny temu, Łolek napisał:

Obornika 40 no może ciut wiecej  150 soli 150 mocznik i 150 polidap w podsiewacz kukurydza rowna z sieczkarnią  pryzma 90 m na 12folie z 10 ha 5i6 kl kawalek4 jak bozia da pogode to sie urodzi a i 85 do 90 tyś  nasion

3 godziny temu, Agrest napisał:

Ale tania uprawa🤣

Coś te darmozjady muszą żreć 🤷‍♂️

Opublikowano
2 minuty temu, Ursus932 napisał:

W tamtym roku na tym samym polu  dałem ciut mniej 200 plidap , 300 Korn kali i 280 mocznik do tego obornik , i ta kuku była taka sobie nic specjalnego  , czy może dlatego że fosforan nie idzie w podsiewasz ??

Jaką odmianę qq miałeś w ubiegłym roku?

Opublikowano

A gnoju nie wiem ile ton ,ale tak grubo  dziś zacząłem 

IMG20210427182149.jpg

1 minutę temu, PRIMO napisał:

Jaką odmianę qq miałeś w ubiegłym roku?

San i Podlasiak 

Opublikowano
14 minut temu, bratrolnika napisał:

czy jest w porządku czy jest szują

Szuj już nie w modzie - teraz się lujem określa takich szujów :D

Opublikowano
10 minut temu, PRIMO napisał:

@Ursus932 a w tym roku jaką odmianę qq będziesz siał?

Chyba finezja i podlasiak 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v