Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
31 minut temu, gregor1284 napisał:

Robotę robi te koło zamachowe od esioka, bo silnik sam w sobie 18KM chyba 

Nie da się 

O kat wtrysku mu chodzi

Tak koło zamachowe to podstawa. Tu są nawet dwa.

Na małych obrotach żre drewno jak małpa kit.  Choć raz go zdusiłem

Opublikowano

ma to jakieś zabezpieczenie (np gdyby gałąź zaczepiła o ubranie)

Opublikowano
20 minut temu, Strongman napisał:

Teraz mało już tego a jak ktoś miał wcześniej nie na chodzie to wywiózł na złom.

Jak Gregor konar plonie.

Pytasz dzika czy sra w lesie 🤣

Ma ktoś może części do takiego esioka?

Opublikowano
4 minuty temu, soltys48 napisał:

Rurą 2"……?

Długa sucha gałąź jabłoniowa. Pociął do końca i zdechł. 

9 minut temu, szczypka napisał:

ma to jakieś zabezpieczenie (np gdyby gałąź zaczepiła o ubranie)

Nie ma. 

Opublikowano

Tu jedynie długość wsadu jest dłuższa od ludzkiej ręki, tak abyś do noży nie sięgnął.

Opublikowano
2 godziny temu, Uziu92 napisał:

chodzi Ci o ciśnienie ??

Sam już nie wiem , plan jest pompę do pompiarza zawieźć

1 godzinę temu, Bananek napisał:

też myślę, że o to chodzi.

Najbardziej irytuje to ,że ciągnik jest cały czas go trzyma nie , słaby po prostu . nawet z agregatem pod górę na asfalcie miał problem wyjechać na 4 biegu no to coś tu jest nie tak. Nie wspomnę ,że w polu go brakuje.

Opublikowano
3 godziny temu, Bananek napisał:

1956 rocznik. ile by nie miał to szkoda, bo dobry chłop był.

nie chcę. ma następcę, niech rządzi.

Ja w ciągu dwóch dni byłem na 4 pogrzebach. 3 Covid w wieku 30, 44 i 63 lat. I jedna 72 lata śmierć niby naturalna. 

Opublikowano
50 minut temu, stempos1980 napisał:

Jak dobrze kojarzę to chiba farmer ciagnik

Farmer Farmer , motor tu jest cały pies pogrzebany bo nie mało remont wyniósł a efektów brak. Może źle było zrobione ,że wał i blok nie były szlifowane bo jak stwierdzono nie ma potrzeby.

Opublikowano

Michał ponawiam zapytanie to co kiedyś pisałem na priv. Jak coś to jutro doprecyzuje jak nie pamiętasz. 

Opublikowano
8 minut temu, gregor1284 napisał:

Zawory, filtr powietrza, filtr paliwa

Głowica była robiona a filtry wszystko wymienione

4 minuty temu, Piotrek1975 napisał:

Może wina pompy, źle zrobiona ja tak miałem, rok się 3 P się męczył. Pieprzony pompiarz😡

Po robotach się zawiezie raczej , Robiona była w 2017 roku

Opublikowano
3 godziny temu, Bananek napisał:

słuchasz tego radia?

Dopiero teraz powiadomienie dostałam, że zacytowałeś. 

Kiedyś słuchałam. Ale to już sporo czasu temu. Mniej więcej 15 lat. Teraz je tylko czytam ;) 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v