Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Coś za bardzo jesteś poinformowany jeśli o czas poczęcia chodzi🤭

Opublikowano
5 minut temu, Karol6130 napisał:

Bardzo? 

Całkiem bardzo to nie, ale łatwo nie będzie 

Opublikowano
38 minut temu, pafnucy napisał:

słuchaj. a próbowałeś kiedy tak bardziej po dobroci? tak żeby miło było? znaczy że może dobrocią go podeiść. taka ciągła wojna nie prowadzi do niczego 

On to jest uparty jak osioł. Na początku byli dobrze jak siedzieliśmy na ławce i piwko piliśmy po robocie. On wtedy miał.wiecej zdrowia a teraz że już starszy i zdrowie nie te to chce tylko dyrygować mną. Ja chce lepiej coś zrobić po swojemu to on swoje 5 groszy wtrąca. Pierwszy raz puściłem drugim tez, za którymś razem jak by Cię ktoś poprawiał i pouczał jak masz robić tez byś wkoncu pękł,a dodatkowo jeśli chodzi o sprawy w uprawie gdzie stary nie ma pojęcia o ochronie i nawożeniu bo rób tak jak to robili w skr-ach aby trochę a reszta na opylenie(tutaj to tylko sypanie po trochę), Pola niedoprowadzone do ładu a jak sie coś odezwę to tak ma być i koniec. Umiem czasami uszanować jego zdanie ale nie wtedy jak odzywa się do mnie jak do jakiegoś parobka i uważa że jego "trzeba zrobić" to ja mam cały czas skakać koło niego i robić za dwóch a on się przygląda(i tylko mi na ręce patrzy co i jak robię). Już nie będę więcej pisał o teściu bo za każdym razem mam ochotę pójść do niego i mu wygarnąć jeszcze raz 

Opublikowano
3 minuty temu, danielursus3p napisał:

Całkiem bardzo to nie, ale łatwo nie będzie 

Czyli dwie wpadki i dylemat z którą być a której płacić. 

I to dziś 13-tego Ci oznajmiły?

Opublikowano
4 minuty temu, Agrest napisał:

Pamiętaj - dystans dezynfekcja i maseczka🤭

To jak mam się zbliżyć?

Opublikowano

Śnieg pruszy. Czy jest możliwość wyłączyć tą relacje. Bo próbowałem już wszystkiego i ni h.... 

Opublikowano
4 minuty temu, danielursus3p napisał:

To jak mam się zbliżyć?

Jedynie duchowo. Fizycznie  po pandemii 😜

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v