Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
6 minut temu, Shaun napisał:

Łapałeś ?? ;) masz trochę ??

Dokładnie, takie utytłane, no ledwo co wyłaziły hehe. 

Ta fota robiona widłami, na zdjęciu jest 5 sztuk w kielichu plus ta na pierwszym planie. Robota MEGA.

Nie, ja lubię obserwować. Pszczół nie mam, jestem uczulony ale co raz częściej się im przyglądam.

Będąc w wojsku z nudów karmiłem mrówki.  Może to głupie, ale fascynujące jak zorganizowana społeczność i jak szybko sprzątają.

Opublikowano
10 minut temu, Agrest napisał:

Nie, ja lubię obserwować. Pszczół nie mam, jestem uczulony ale co raz częściej się im przyglądam.

Będąc w wojsku z nudów karmiłem mrówki.  Może to głupie, ale fascynujące jak zorganizowana społeczność i jak szybko sprzątają.

Tez nie mam pszczół/swojej pasieki, ale dobrze widzę ile pracy wykonują i ile tym owadom zawdzięczamy.  

To nie jest głupie. Chyba następne robotnice po pszczołach. Zaprogramowane napirttalacze. No i świetnie zorganizowani tak jak piszesz.

Nie bez powodu " wsadzić kij w mrowisko".

Miód to jedyny produkt do spożycia, który się nie zepsuje przez długie lata. Jedyny.

Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, szymon09875 napisał:

No nic trza iść spać żeby rano do roboty wstać. Trzymajta się chłopy i @Kallina86

Dobry pomysł z tym iść spać, ale zazwyczaj plan jest, że o 22 patrzysz na zegarek i północ. A rano wstać trzeba. Ty też się trzymaj!

Edytowane przez Kallina86
Opublikowano (edytowane)

Tak sie spodobał? 

Do próby rynienka mogła by być. Ale chyba w nich nie ma. 

Edytowane przez pafnucy
Opublikowano

A nie rynienka ma być. 

Nie pamietam. Jak dojedziesz to w prawo na skrzyzowaniu i po lewej niedaleko mieszka. 

Opublikowano (edytowane)

Do proby kreconej

Na mapie jest chyba dokladna lokalizacja. W ogloszeniu

Źle zobaczylem. Zla lokalizacja  

Do niego w drugą strone na krzyżówce 

Edytowane przez pafnucy
Opublikowano

No ale do niego przy kapliczce w prawo i mieszka po lewej  stronie

Aaaa rynienka. No faktycznie. Chyba jeszcze sie nie obudzilem

No to kupowac i siać

Opublikowano
37 minut temu, Rolnik1973 napisał:

No jest

Screenshot_20210914-205623.jpg

Rysiu jeszcze zakręcił bym się koło tego Raucha. 

Opublikowano
5 godzin temu, Kallina86 napisał:

Dobry pomysł z tym iść spać, ale zazwyczaj plan jest, że o 22 patrzysz na zegarek i północ. A rano wstać trzeba. Ty też się trzymaj!

Staram się tego unikać już :o bo chodzilem jak zoombie

Opublikowano
Rolnik1973 napisał:

No nie, ale ten nie germański.

A poznaniak w mojej stodole czeka... Tobie byłby idealny. Rusek nie miałby co robić przy nim. Ja c328 siałem. I to siewnik nie za miliony... 😉

Opublikowano

No niczego sobie siewnik. Jeszcze jak troche wytargujesz... 

Oj trza poobrządzac i jechac siac u klijentki. 

Opublikowano
1 minutę temu, Bananek napisał:

A poznaniak w mojej stodole czeka... Tobie byłby idealny. Rusek nie miałby co robić przy nim. Ja c328 siałem. I to siewnik nie za miliony... 😉

A czerwony?

Musi być czerwony by do traktorów pasował

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v