Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 godziny temu, 6465 napisał:

@GRZES1545 z tym żelastwem w kukurydzy to faktycznie przykre. W zeszłym roku kolega dzwoni czy bym nie przyszedł bo klepisko trzeba wyciągnąć w claasie i cepy poprostowac. Ktoś uwiesił na kukurydzy nakrętkę od jakiejś piasty.

Ta są świnie nie ludzie, nie obrażając świnek.

Dziś poplony skończyłem i pod rzepak zaorane a moja Żona jak tylko wjechał woła na kawke i ciasteczko jak u Ciebie🤠

Jeszcze trochę i do sasiadki na wesele trzeba się szykować 🙆‍♂️ Dobrze że nie ma jeszcze tych lokdałnów to ludziska się trochę rozerwą🥂🕺💃

16289329599551436775485836078682.jpg

• Like 4
Opublikowano

Nie widział ktoś słońca? 

Gdzieś polazło i siano mi nie schnie. 

Opublikowano
6 godzin temu, 6465 napisał:

Po co szukata tak daleko? Wystarczyło zadzwonić to bym specjalnie dla was trochę uwiązał.

U nas moda wieszać pręty i nakrętki metalowe w kukurydzy.

Są lepsze rzeczy ale nie wolno mówić o takim czymś 

5 godzin temu, Łolek napisał:

O to i u mnie odpust na św Rocha

To nie na Rocha 

Opublikowano
4 minuty temu, danielursus3p napisał:

Ja zabrał do siebie słuńce.

Oddaj na 2 godziny

Dobrze ze wiater troche to moze wysuszy 

Opublikowano

Dziś chłopak przyszedł za słomę zapłacić😁 a bałem się że trzeba będzie pająkiem rozwalać. Po niedzieli rozlać poferment i talerzówka.

Gryki bym kupił z 75kg. Na poplon.

Opublikowano
2 godziny temu, Gość napisał:

Z etatu.

Kury powinien mieć każdy- krowy nie koniecznie- ile problemów sprawia krowa i ile żarcia potrzebuje a ile kura?

Na szczęście nie mam i miał nie będę.

Ty to w ogóle "inny" to i nawet szkoda klawiatury.

Jednym słowem i tak się nie dogadamy i tak, mamy inne punkty widzenia i poglądy. Do widzenia Państwu.

Yyyy 🤨

1 godzinę temu, 6465 napisał:

A teraz oświadczam że detykuje ten wpis do żony bo wiem że czasami czyta te nasze mądrości.

Kochanie wstawiaj wodę na kawę bo już kończę 😆😆😆

Dopisz co kończysz, żeby Cie ukropem nie zlała 🙊

• Haha 1
Opublikowano
6465 napisał:

Sąsiad wczoraj 9 razy tucano wyciągał.

Przed chwilą, akooo napisał:

A ja w weekend na bujawce się bujam potem może se trawkę pokosze a za tydzień urlopik😊

W rodzinnych stronach ta bujawka?

Ty jak jeździsz to ta S2 obwodnica Warszawy to Wisłę przekroczyła czy tylko do Puławskiej?

Tak w rodzinnych przyjechałem dzisiaj betoniarke kupić bo wylewke będę robił w urlop. Miałem gruszke zamówić ale doszłem do wniosku ze na 3 razy se to podziele i na spokojnie zrobię bez bobrowania podwórka. Ta S2 to ja latam od strony Lublina/Mińska to ona już na drugą stronę wisly przerzucona na wilanow a dalej to nie wiem bo aż tam się nie zapuszczam daleko 😊

troszkę tera poleze potem flakow chlipne i trza trzydziestke odpalać i pokosic trochu

Opublikowano
15 minut temu, gregor1284 napisał:

Są lepsze rzeczy ale nie wolno mówić o takim czymś 

To nie na Rocha 

To u cb na MB pewnie  a u mnie Roch 

Sie grilka zakopci braciszek z rodzicielami zajedzie to i troszkę szkla osuszymy ot taki swojskie klimaty

• Like 2
Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, 6465 napisał:

Pioter coś się tak zagotował. Zmień nick na Transsyberian. I wracaj.

Piotrek to widzę specyficzny ale chyba  poczciwy chłopak tylko coś dzisiaj nie w humorze był 

Edytowane przez Łolek
  • Like 1
Opublikowano
4 minuty temu, Łolek napisał:

@6465 mój massay jak zobaczył twój post to od razu kita w górę i w  pole 😁

20210814_105712.jpg

O panie dwa 🐓 czuć moc.😁

1 minutę temu, Rolnik1973 napisał:

Musi gdzieś bobry rów zatamowały, bo u sąsiada jeszcze więcej i nie odpłynie

Obkoś co się da a resztę talerzówką jak wyschnie.

Opublikowano
4 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

Żeby nie ta woda umnie to dziś by się pokończyło koszenia.

IMG_20210812_143638.jpg

Amury wpuścić i same wykosza woda wyschnie ryby zbierzesz i gotowe😉

A tak serio żal patrzeć 😪

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez Szef11
      Witam, czy ktoś może wie , gdzie robią regenerację ( kapitalny remont przekładni do siewników? Rach , kuhn , lub może z was rolnicy ma na sprzedaż taką przekładnie. Proszę o informację w SMS pod 534-617-276 Dzięki 
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
  • Dodaj nową pozycję...
v