Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
9 minut temu, Bananek napisał:

A kompot z suszonych jabłek, śliwek i goździków w wigilię... mmm. pycha. to żeby obrzydzić ten piękny dzień napiszę, że jeden U nas w wiosce przechowywał w szufladzie stołu kuchennego zawiniątka, a w nich obcięte paznokcie. po co? nie wiem. może też na kompot... 🤔

Po co w szufladzie mu grzebałeś?

Opublikowano
gregor1284 napisał:

4 minuty temu, Bananek napisał:

Ale piorunacja na Ukrainie przy naszej granicy

Niech ich tłucze, kacapow 

idzie na północ, jest obawa, że skręci na zachód, a tam jestem ja.

Opublikowano
bratrolnika napisał:

12 minut temu, donweter1989 napisał:

A ja ciężki, bo godzinę temu byłem na rwaniu ósemki.

Nie za młoda na rwanie????

to widzisz jak mu teraz z tym ciężko 😀

Opublikowano
3 minuty temu, Bananek napisał:

szukałem prądu 😉 jak taki jeden zesrany użytkownik wczoraj.

To musiało jebnąć cię konkretnie.

Nie wiem czy znalazł by drugiego takiego🤣

Opublikowano
3 minuty temu, Bananek napisał:

raczej wątpię żeby Ci ktoś dorównał w tych sprawach

I to po lipie takie przemyślenia?

Opublikowano
6 minut temu, donweter1989 napisał:

Sie śmijta dziady jedne. Tu nie ma nic do śmiacia

Ja się nie śmieje, sam to znam. W zeszłym roku jedna ósemka wyrwana, we wrześniu mam termin na drugą.

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, bratrolnika napisał:

@donweter1989 a znasz to???

meme_6azncZ43925qCjaDzSATwysOp.jpeg

Teraz już znam😂

4 minuty temu, Rolnik200598 napisał:

Ja się nie śmieje, sam to znam. W zeszłym roku jedna ósemka wyrwana, we wrześniu mam termin na drugą.

Ja za tydzien ząb numer 7 a za dwa tygodnie znowu ząb numer 8

Gdyby ktoś do teściowej się wybierał i nie miał pomysłu na prezent

FB_IMG_16200295464422289.jpg

Edytowane przez donweter1989
  • Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, donweter1989 napisał:

Ja za tydzien ząb numer 7 a za dwa tygodnie znowu ząb numer 8

Byłem niedawno na kontroli- aż się zdziwiłem, obejrzał, mówi, że nic do roboty nie ma, tylko usunąć 8... Ale miewałem przeboje z zębami już, był czas, że ciągle u dentysty. 

Opublikowano
Przed chwilą, Rolnik200598 napisał:

Byłem niedawno na kontroli- aż się zdziwiłem, obejrzał, mówi, że nic do roboty nie ma, tylko usunąć 8... Ale miewałem przeboje z zębami już, był czas, że ciągle u dentysty. 

Oj niewielu jest takich co im ząb czadu nie dał. Ja od zawsze mam problem z zębami. U nas to chyba rodzinne.

Opublikowano
Przed chwilą, donweter1989 napisał:

Ja od zawsze mam problem z zębami. U nas to chyba rodzinne.

Ja tak samo- zęby i oczy a i jeszcze co innego się znajdzie.

Opublikowano
Przed chwilą, Rolnik200598 napisał:

Ja tak samo- zęby i oczy a i jeszcze co innego się znajdzie.

Mam kolegę co ma zęby jak z reklamy a chla jak prosiak i fajka za fajką. Do dentysty mu nie po drodze również i niby u nich dobre zęby są dziedziczne. A mam też innego kolegę, który teoretycznie ma wszystko porobione a i tak wiecznie go któryś boli. Stomatolog ostatnio mu stwierdziła, że ma ból urojony.

Opublikowano
1 minutę temu, donweter1989 napisał:

ma wszystko porobione a i tak wiecznie go któryś boli. Stomatolog ostatnio mu stwierdziła, że ma ból urojony.

Mam tak czasem, przed kontrolą teraz jakiś czas mnie coś pobolewało przy ciepłym czy zimnym a potem nagle przeszło, ten ogląda, patrzy na prześwietlenie no i "panie tu dobrze jest"...

Opublikowano
Rolnik200598 napisał:

nic do roboty nie ma bo została już tylko ta jedną ósemka do wyrwania 😉

Opublikowano

Lux sprzęt. Dwie takie mam jak jedna się grzeje to drugą podpinam. 18 hektarów najwięcej w pryzme siódemka zgrabila . 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez Szef11
      Witam, czy ktoś może wie , gdzie robią regenerację ( kapitalny remont przekładni do siewników? Rach , kuhn , lub może z was rolnicy ma na sprzedaż taką przekładnie. Proszę o informację w SMS pod 534-617-276 Dzięki 
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
  • Dodaj nową pozycję...
v