Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
19 minut temu, Piotrek1975 napisał:

Ale grzeje🌞🌞🌞 Trza chyba iść z kocykiem nad rzekę i jakiego browara zaciągnąć że sobą bo i kumpel będzie😁 Tak na marginesie kupiłem dziś butelkę Łomży afuj nigdy gorszego browara nie piłem🤑

Dużo nie pijta, Zebysta przyjacielami nie zostali 🤣

Opublikowano
5 minut temu, jarecki napisał:

no stringi jak stringi ja bym o wiek dopytał bo jak z 60 lat to i by oslepł 

To już ropucha.  

Opublikowano
13 minut temu, Strongman napisał:

A ja mam taką nową sąsiadkę z miasta się sprowadzili i po podwórku w stringach chodzi.

No wolał byś żeby bez chodziła 🤭

13 minut temu, marulekk napisał:

Mieszankę po 55, a chcę sprzedać żeby mieć zasiek pusty na żniwa

Coś bardzo tanio 

Opublikowano
2 godziny temu, marcin19071980 napisał:

My niemal wszyscy narzekamy na te nasze gospodarki i rolnictwo ale tak na dobrą sprawę to granatem było by nas ciężko od tego oderwać. Ja ma córkę i bez wielkich namów na rolnictwie chce zostać. 

Moja najmłodsza wczoraj złożyła papiery do technikum rolniczego. Z własnej nie przymuszonej woli.

Opublikowano (edytowane)

teraz jest 31 stopni w cieniu WWL takie temperatury do czwartku nadają  , robi sie ciekawie zbożą w okolicy już wczoraj bladły ostatni opad to tydzień temu 18 litrów , i bez opadów 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano

duchota. na wieczór straszą piorunacją. oby nie. kukurydza wystrzeliła niesamowicie w górę. i to na piachu lepsza jak na glinie. Jeszcze dziś łąkę męczę. zostało ziemi dowieźć i rozplantować. po niedzieli "gnój", orka i siejemy od nowa.

Opublikowano
18 minut temu, Agrest napisał:

W bloku mieszkasz że się tak ograniczasz, czy z metra cięty jesteś?🤭😁🤣

Przeciez pisałem już żona zamówiła 170 przysłali 150 i tak już została 😂😂

Opublikowano
1 minutę temu, radekz200 napisał:

Żona wie ze paczysz? 😛

Żona się cieszy, bo wreszcie zaczęło mu się chcieć😜

Opublikowano
1 minutę temu, radekz200 napisał:

Przeciez pisałem już żona zamówiła 170 przysłali 150 i tak już została 😂😂

na wodzie Oszczedzisz ,miej wejdzie o i szambo żadziej sie napełniac bedzie 🤣

Opublikowano
10 minut temu, marulekk napisał:

A ile u was??

Zależy jaki skład , ale po 700 bez problemu idzie sprzedać 

Opublikowano
29 minut temu, slawek74 napisał:

🤦‍♂️🙆‍♂️😁🤭

ale gorunc

i jak tu turlac??

trochę obłoki nadchodzą, to może nie wytopi mi wszystkiego tłuszczu...

Opublikowano
bratrolnika napisał:

a widzisz trochę betonu ''liznolem'' 😁 praca w cieniu to jest robota ja też w cieniu po piwie na drabinie 🙆‍♂️

pafnucy i u mnie obłoki to wtedy odrazu lepiej

Opublikowano
11 minut temu, Bananek napisał:

gdzie dotarłeś? siedź w domu w taki gorąc. nigdzie nie docieraj.

Jak to gdzie, przed garażem.

Idę teraz do sauny, silniki na zlom rozbierać

5 minut temu, slawek74 napisał:

a widzisz trochę betonu ''liznolem'' 😁 praca w cieniu to jest robota ja też w cieniu po piwie na drabinie 

Teraz tutaj już będzie cień aż do jutra, słońce za garaż poszło

Opublikowano
24 minuty temu, jarecki napisał:

teraz jest 31 stopni w cieniu WWL takie temperatury do czwartku nadają  , robi sie ciekawie zbożą w okolicy już wczoraj bladły ostatni opad to tydzień temu 18 litrów , i bez opadów 

Mniej roboty będzie, czysty pieniądz z suszowe go wpadnie 

Opublikowano

Kurła jaki gorąc, trawnik koło domu wykoszony, do 16 z chałupy nie wyłażę.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez Szef11
      Witam, czy ktoś może wie , gdzie robią regenerację ( kapitalny remont przekładni do siewników? Rach , kuhn , lub może z was rolnicy ma na sprzedaż taką przekładnie. Proszę o informację w SMS pod 534-617-276 Dzięki 
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
  • Dodaj nową pozycję...
v