Skocz do zawartości

Ceny bydła 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
2 godziny temu, darek16 napisał:

Nie wiem w jakiej klasie będą bo to różne sztuki będą i O i R i mięso nie na haku więc nie wiem jaka klasa na żywa cena brutto

Nie no luz rozumiem, zastanawiam się tylko skąd ta dysproporcja między ceną na wbc a na żywo

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, radekz200 napisał:

To znów hajsu nabierzesz 😛 czyli podrożały według tamtej jednej sztuki?

Radziu już 2:0 dla mnie dzisiaj 😋 albo i 3:0 jak uwierzyłeś w krowy 🙃

Opublikowano
6 godzin temu, emil9828 napisał:

Nie no luz rozumiem, zastanawiam się tylko skąd ta dysproporcja między ceną na wbc a na żywo

Nie wiem skąd, podzwoniłem trochę, paru panów przyjechało na ogledziny i takie ceny teraz są trochę mnie kusi na te wbc oddać bo bydło z luzu i myślę że większość w R by poszla. Ale znow i na żywa też nie zła cena i wieksza pewność z wagą bo ogólna. 

Opublikowano
23 minuty temu, VonVegans napisał:

Tu się nie ma nad czym zastanawiać żeby w przeliczeniu z wbc na zywą dostać 8.50 to za R musiałbyś dostać ponad 14netto

Nie zebym cos mowil, ale 8,50 na zywa przy 14 netto za R to jest wyboj 61%. Czyli tak troche... duzo? Ale ja to sie tam pewnie ch*ja znam.

• Like 2
  • Haha 2
Opublikowano
15 godzin temu, darek16 napisał:

To daj numer do tego skupującego baranie jeden. Piszę ceny jakie zostały mi zaoferowane, wbc możesz sprawdzić wykonując parę telefonów do zakładów. A na żywa trzeba nie stety pokazać towar do wyceny. 

Zluzuj trochę ..dałeś się wkręcić  . Jest taki dzień w roku. Reszta pełna powaga ,rozliczenie dla potwierdzenia zawsze  wstawiam 

Opublikowano
9 godzin temu, Kentar napisał:

Nie zebym cos mowil, ale 8,50 na zywa przy 14 netto za R to jest wyboj 61%. Czyli tak troche... duzo? Ale ja to sie tam pewnie ch*ja znam.

Byki w R biją się na 61% od jakiej wagi to liczysz.

Opublikowano
30 minut temu, Gargamel160 napisał:

Byki w R biją się na 61% od jakiej wagi to liczysz.

Raz w miesiącu musimy przez to przebrnąć 🤓, przynajmniej na początku jesteśmy to będzie z bańki😂

• Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, emil9828 napisał:

Raz w miesiącu musimy przez to przebrnąć 🤓, przynajmniej na początku jesteśmy to będzie z bańki😂

Ostatnio byk 650 R- dał 349 .warzony na mojej wadzie. 

Opublikowano
21 godzin temu, pedro2 napisał:

U mnie Tykocin za U po 15.4 netto wyszło R 15 netto. Rozliczenie po świętach

Tak miałeś taka cenę z okazji prima aprilis lub brutto z netto pomieszaleś

Dnia 31.03.2021 o 15:58, AdamRo napisał:

Ze 270 da ?

Byłeś bardzo blisko 281,9  kg ale tu fenomen z łańcucha  :waga żywa u mnie na oborze 860 kg ,a Wbc 506kg 

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v